[b][i]Sanayi kuruluşlarının temel amaçları şüphesiz karlılıktır. Kar veya karlılık bazen bir takım mali önlemlerle kısa sürede artırılabilir. Ancak karlılığın uzun vadede artırılabilmesi için mutlaka rekabet edebilirlilik ile ilgili hedeflere yönelmek gerekmektedir. Rekabet edebilirliği etkileyen birçok unsur vardır. Bunlar arasında en önemlisi ürün ve hizmetlerin kalitesidir. Kaliteye bütün dünyada gün geçtikçe artan bir yönelim görülmekte ve tüketicilerin kalite ile ilgili beklentileri giderek artmaktadır. Diğer taraftan üreticilerin kalite ile ilgili görüş ve düşüncelerinde önemli değişiklikler olmuştur. Artık sadece bitmiş ürünün kalitesine önem vermek yerine, üretim sürecinin her aşamasında kaliteyi elde etmenin önemli olduğu anlaşılmıştır. Çünkü kaliteyi ilk yerinde elde etmenin ve üretim aşamasının bütün kademelerinde doğru ve standartlara uygun üretim yapmanın en ekonomik yol olduğu görülmüştür. Yeniden işleme ve ıskarta maliyeti artıran en önemli unsurlardır. Kalite ve maliyet her zaman birlikte değerlendirilen konulardır. Kalitede sürekli ve devamlı gelişme bitmeyen ve hiçbir zaman sonu olmayan gayretler gerektirir.
şifre:''www.forumfood.net''
|
|
|||||
|
|||||
|
|
|||||

LinkBack URL
About LinkBacks

Paylaş