3 sonuçtan 1 ile 3 arası
    Yeni Üye
    Bilgilere Ulaşabilmek İçin Üstteki Düğmeleri Kullanın
    Üniversite
    Istanbul Universitesi
    Meslek
    MÜHENDİS
    Sektör
    GIDA
    Konular
    8
    Eklentileriniz
    3
    Kazanılan Kredi
    150
    Kullanılan Kredi
    115
    Kalan Kredi
    35

Thumbs up Kalite güvence müdürü görev tanimi

1.1 Şirket misyon, vizyon ve politikalarını bilmek, bunların ışığında üzerine düşeni yapmak.
    1.2 Hedeflenen yeni Kalite Yönetim Sistemlerine ait projelerde koordinatörlük görevini üstlenmek.

1.3 Şirketimizde model alınmış olan uluslararası Kalite Yönetim Sistem Standardı kapsamındaki sistemlerin yeterliliği, uygunluğu ve etkinliğinin değerlendirilmesi amacı ile, Kuruluş içi Kalite denetimlerini planlamak, yapılmasını sağlamak ve sonuçlarını ilgili bölüm yöneticilerine ve icra kuruluna sunmak.

1.4 Şirket hedeflerini Genel Müdür ile koordineli olarak oluşturmak, Kalite Politikası ve hedefleri ile orantılı olarak Şirket Stratejik Planını hazırlamak, güncel olmasını sağlamak ve gerekli faaliyetlerin takibini yapmak.

1.5 Kuruluş içi Kalite denetimleri ile diğer iç denetimlerin sonuçları doğrultusunda belirlenen düzeltici ve/veya önleyici faaliyetlerin kapatılmasını takip etmek, Bölüm Yöneticileri ve Koordinatörlerini bu konuda uyarmak ve gelişmelerden Genel Müdürü bilgilendirmek.

1.6 Tedarikçi firmaların kalite yeterliliklerini Satınalma birimi ile koordineli olarak tesbit etmek ve kalite güvenilirliğini sağlamak amacıyla beraber değerlendirme ziyaretleri yapmak, gerektiğinde sonuçları Genel Müdüre ve değerlendirilen tedarikçi firma yönetimine sunmak, sunulan bu raporda zayıf ve eksik olarak belirtilen faaliyetler için düzeltici faaliyet talep ederek gelişmeleri izlemek.

1.7 İlgili Bölümlerden kendisine gelen kalite sisteminin göstergelerini (müşteri redleri, firma içi redler, tedarikçi performansları, vb...) düzenleyerek aylık bazda takip etmek.

1.8 Kalite sisteminin uygulanması ve olası sorunların ortadan kaldırılması amacıyla tüm bölümlerle koordinasyon ve iletişim halinde olmak.

1.9 Yönetimin Gözden Geçirmesi (YGG) toplantılarını organize ederek sistemin etkinliğini sağlamak.

1.10 Kalite Sistemi ile ilgili konularda dış kuruluşlarla ilişkileri takip etmek ve geliştirmek.

1.11 Gerek firma içi gerekse firma dışı (müşteri, tedarikçi, sertifikasyon) denetim faaliyetlerinde koordinatörlük görevini üstlenmek.

1.12 Hammadde ve malzeme girişinde, üretimde ve sevkiyat esnasında ve sonrasında belirlenen kalite hedeflerinden sapma meydana geldiğinde ilgili faaliyeti hemen durdurarak, acilen ilgili Bölüm Yöneticisini ve/veya Koordinatörü durumdan haberdar etmek ve düzeltici ve/veya önleyici faaliyet planlayarak takibini sağlamak.

1.13 Kurulan, uygulanan, sürdürülen ve güncellenen bir gıda güvenliği yönetim sisteminin sağlanması

1.14 Ürünlerde ve sistemde olası zayıf noktaların aranması, saptanması; bu zayıflıkların giderilmesi için düzeltici önlemlerin alınmasının ve sürdürülmesinin sağlanması, alınan düzeltici önlemlerin doğrulanması, ve buna uygun organizasyonun oluşturulması,

1.15 Test/Kontrol karakteristiklerinin saptanması, test standartlarının / planlarının hazırlanması.

1.16 Kendi departmanları içerisinde ki fonksiyonel yönetici ve çalışanların görev, yetki ve sorumluluklarını belirlemek.

1.17 Düzeltici ve önleyici faaliyetlerin gerçekleştirilmesinin sağlanması

1.18 Ürünlerde ve sistemde olası zayıf noktaların aranması, saptanması; bu zayıflıkların giderilmesi için düzeltici önlemlerin alınmasının ve sürdürülmesinin sağlanması; alınan düzeltici önlemlerin doğrulanması

1.19 Gıda güvenliği yönetim sisteminin etkinliğini veya güncellenmesi ile etkilenebilecek olan veya bunların üzerinde etkisi olan diğer kuruluşlar ile iletişime yönelik etkin düzenlemeler oluşturmalı, uygulamalı ve sürdürmelidir

1.20 Tehlike Analizleri, CCP Noktaları ve Ön Gereksinim Programı, Operasyonel Ön Gereksinim Programlarının düzenli olarak doğrulamalarını yapmak.

1.21 GGYS gereksinimlerinin yerine getirilmesini sağlamak. Tespit ettiği aksaklıklarla ilgili düzeltici faaliyet talebinde bulunmak.

1.22 Gıda Güvenliğini ilgilendiren konular hakkında dış gruplarla(tedarikçiler, müşteriler) Bağlantıya geçmeye yetkilidir.

1.23 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi ile ilgili kendi birimi ile ilgili dokümanların ve kayıtların takibinden sorumludur.

2.0 GÖREVİN GEREKTİRDİĞİ BECERİ(ASGARİ NİTELİKLER) ve ÖZELLİKLER

Yöneticilik özelliklerini taşımak
    Sosyal ve beşeri ilişkilerde başarılı olmak
    Üniversite mezunu veya lisansüstü eğitim almış olmak

3.0 BAĞLI OLDUĞU BÖLÜM
    Genel Müdür

4.0 YOKLUĞUNDA KENDİSİNE VEKALET EDECEK KİŞİ
    Üretim Müdürü

Yönetici Ümit ÖZTEK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Gaziosmanpasa Universitesi
    Meslek
    Gıda Mühendisi
    Sektör
    Kuru Meyve
    Konular
    106
    Eklentileriniz
    23
    Kazanılan Kredi
    Yönetici
    Kullanılan Kredi
    Yönetici
    Kalan Kredi
    Yönetici

Standart Cevap: Kalite güvence müdürü görev tanimi

Kalite Güvence Müdürü ile Gıda Güvenliği Ekip Lideri arasında ne fark var ? ve kalite güvence sorumlusu ile kalite kontrol sorumlusu arasında ne fark var ? biri bana açıklayabilir mi ?

GidaGundemi.com Yazarı Oğuz Pelikli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Ege Universitesi
    Meslek
    Gıda Mühendisi
    Sektör
    Danışmanlık
    Konular
    383
    Eklentileriniz
    70
    Kazanılan Kredi
    3500
    Kullanılan Kredi
    31
    Kalan Kredi
    3469

Standart Cevap: Kalite güvence müdürü görev tanimi

KGM ve GGEL aslında birbirinden tamamen bağımsız kavramlar. Ancak biz ülke olarak Kalite ve Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri (daha genellersek TKY) konusunda gelişimimizi bir türlü tamamlıyamıyoruz. Bu ayın 25'ine kadar biraz yoğunluğum var, 25'inden sonra bu konuda detaylı bir makale yazacağım.
    Konuya dönersek, ISO 22000 5.5 maddesi Gıda Güvenliği Ekip Lideri tanımında şu ibareyi kullanır "diğer sorumluluklarına bakılmaksızın , aşağıdakiler ile ilgili yetki ve sorumluluğu olması gereken bir gıda güvenliği ekip lideri atamalıdır." Bizim anlayışımızda ürün kalitesi ve gıda güvenliği sadece Kalite Departmanın işidir, üretim departmanın umrunda değildir. Hal böyle olunca GGEL ile KGM aynı kişi olmak zorunda oluyor.
    Kalite Güvence Sorumlusu: Kalite ile ilgili problemleri ortaya çıkmadan engellenmesi üzerne kurulmuş bir sistemi yöneten kişidir.
    Kalite Kontrol Sorumlusu: Üretim sırasında belirlenen periyotlarda ürünleri kontrol eden onaylayan veya redden sorumlu kişidir.
    Türkiye de Kalite Güvence Sistemi kurmuş kaç firma vardır derseniz, birçoğunun ismi KGM'dir ama ISO belgesi olan firmaların %5'inde bile Kalite Güvence Sistemi yoktur.
    Konu çok detaylı ve derin makalemde uzun uzun örnekleri ile daha detaylı açıklayacağım

“Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.”