arkadaşlar ;
yeni işe başlamış biri olarak kalite kayıtlarım prosedürüm bilgilerinize...

KALİTE KAYITLARI PROSEDÜRÜ
Doküman No : PR.02
Revizyon Tarihi : 30.03.2005
Revizyon No : 00
Sayfa No : 1 / 1

1.AMAÇ
Firmada Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin tanımlanan şartlara uygunluğunu ve etkin olarak işleyişini göstermek amacıyla tutulan kayıtların tanımlanması, toplanması, sınıflandırılması, saklanması, bakımı ve elden çıkartılması için metot oluşturmaktır.

2.KAPSAM
Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi içerisindeki tüm kayıtlar dahil edilmiştir.

3.TANIMLAR

4.KAYITLAR

5.REFERANSLAR

6.SORUMLULUKLAR
Her birim kendisiyle ilgili kalite kayıtlarını belirtilen saklama süresi boyunca uygun şekilde saklamak, bu süre sonunda arşive göndermek ve eğer arşive gönderilmeyecek kayıt var ise onları imha etmekten sorumludur.

7.UYGULAMA
7.1Kayıtlarda yanlış bilgi yazılmasında ve bunun düzeltilmesinde, yanlış bilginin üzeri tek çizgi ile çizilir ve doğru bilgi yan tarafa yazılır. Kesinlikle beyaz boya (Tipp-Ex), karalama yapılmaz. Düzeltmeyi yapan kişi, yan tarafa parafını atar ve tarihi yazar.
7.2Kayıtlar, müşteri ve tedarikçi ile yapılan sözleşmelerde ya da ilgili prosedürlerde aksi belirtilmediği sürece Kayıtlar Listesi doğrultusunda birimlerde ve genel arşivde saklanır.
7.3Birimlerde bulunan kayıt dosyalarının/klasörlerinin sırt kısımlarında dosyanın/klasörün ne tür kayıtlar içerdiği genel olarak yazılır.
7.4Gıda güvenliği ekip lideri, , her yıl Şubat ayı içerisinde kayıtlarını gözden geçirerek, Kalite Kayıtları Listesine göre süreleri dolan kayıtları arşive göndermek üzere ayırır.
7.5Bölümlerde saklama süresinin sonunda her birim Doküman Arşiv Kayıt Formunun iki nüshasını ilgili Birim Sorumlusu ve Yönetim Temsilcisine onaylatarak dosyaları arşivler. Nüshalardan biri ilgili birimde diğeri de Kalite Yönetim Sorumlusunda bulunur.
7.6Genel arşivlerde birimlere ve kısımlara ait yerler etiketlenerek belirlenmiştir.
7.7Kayıtların arşivinde saklama süreleri Yönetim Temsilcisinin onayı ile uzatılabilir.
7.8Her yıl Şubat ayı içerisinde, genel arşivde saklama süresi dolan kayıtlar ilgili Birim Sorumlusu ve Yönetim Temsilcisinin onayı ile yırtılarak imha edilir.