6 sonuçtan 1 ile 6 arası

Konu: KANADA

Yüksek Lisans Üye
    Bilgilere Ulaşabilmek İçin Üstteki Düğmeleri Kullanın
    Meslek
    Sektör
    Konular
    130
    Eklentileriniz
    4
    Kazanılan Kredi
    200
    Kullanılan Kredi
    0
    Kalan Kredi
    200

Standart KANADA

Neden Kanada?
    < Tüm şehir merkezleri sosyal, kültürel, ulaşım, sanatsal ve boş zamanlarını değerlendirme olanaklarına sahip.

< Ülkede İngilizce ve Fransızca olmak üzere iki dil konuşuluyor. Bu da dil öğrenme açısından avantajlı.

< Çok kültürlülüğü teşvik eden yasa ve politikalara sahip. Her tür ulusun yaşadığı bu konuksever ülkede yabancılık çekilmiyor.

< Suç oranlarının düşük olduğu, güvenilir, adil ve huzurlu bir toplum olarak tanınıyor.

< Bir teknoloji ülkesi. Telekomünikasyon, ulaşım, tıp, mühendislik, bio-teknoloji, nükleer güç gibi alanlarda dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasında yer alıyor.

< Doğal güzellikler açısından görülmeye değer ülkelerden.

Bir göçmen ülkesi olan Kanada, yabancı öğrenciler için yüksek standartlarda ve farklı eğitim imkanları sunan bir ülke. Çok-kültürlü bir geleneğe sahip Kanada’da yabancı öğrencilerin ülke şartlarına uyum ve adaptasyonlarını kolaylaştırmak için pek çok hizmet sunuluyor. Yabancılık çekmiyor, kendinizi ülkenizde gibi hissediyorsunuz. Bu da Kanada’nın ülkemiz gençlerince eğitim amaçlı olarak en çok tercih edilen ülkeler arasında yer almasını sağlıyor.
    Hem yaşam kalitesi hem de eğitim olanakları bakımından dünyanın önde gelen ülkelerinden Kanada’da basın, eğlence ve sanatsal faaliyetler oldukça gelişmiş. Eğitim sisteminde kişi başına ayrılan harcama ise diğer ülkelerden daha fazla. Kanada üniversitelerinden alınan diplomaların dünya çapında tanınmasına bağlı olarak Kanada üniversitelerden mezun olan yabancı öğrenciler başarılı ve saygın bir kariyere sahip olurlar.

Eğitim Koşulları

Kanada’da ulusal bir eğitim bakanlığı yok. Eğitimle ilgili tüm düzenlemeler vilayetlerin yetkisine bırakılmış. Bu nedenle eğitim alanında birbirinden çok farklı uygulamalar mevcut.
    Kanada üniversiteleri, İngiliz ve Fransız üniversite sisteminden etkilenerek bugünkü halini almıştır. Bundan dolayı kimi üniversiteler College diye de anılırlar. Bazı bölgelerde Amerikan ve İskoç üniversite sistemi de etkisini göstermektedir.

Kanada’daki üniversiteler de diğer tüm gelişmiş batılı ülkelerdeki gibi merkeziyetçi bir yönetim etkisi altında olmadığından çok geniş özerkliğe sahiptirler. Eğitim sistemi, hem özel hem de devlet üniversitelerinden oluşur. Eğitim, iki ya da üç sömestr olarak uygulanır. Dolayısıyla, üniversitelere kayıt Ocak, Mayıs ve Eylül aylarında yapılabilir.

Kanada’da Üniversiteli Olmak

Ögrenciler Kanada’da 12 yıl süren bir ilk ve orta eğitimden sonra Undergraduate studies ile üniversiteye başlarlar. Üniversite eğitimi iki bölüme ayrılmıştır.

Undergraduate Studies:

Türkiye’de dört yıllık lisans eğitimine eşittir. Dört yıl bittikten sonra öğrenciler ‘Bachelor’ diplomasını almaya hak kazanırlar. Öğrencilerin birçoğu bu diplomadan sonra iş hayatına atılır. Tıp, Diş hekimliği, Mimarlık, Hukuk ve Mühendislik bölümleri bitirildikten sonra ‘first proffesional degree’ diye adlandırılan diplomayı almaya hak kazanılır. Bu diplomayı alabilmek için bazı bölümlerde okuyan öğrencilerin LSAT (Hukuk) ve DAT (Diş hekimliği) gibi sınavları kazanmış olmaları lazımdır.

Graduate Studies:

Türkiye’de yüksek lisans eğitimine denk olan bu eğitimi alabilmek için ‘Bachelor’ diplomasını yüksek bir not ortalaması (honours degree) ile almış olmak gerekir. İki yıl süren başarılı bir Graduate studies eğitiminin sonunda doktora yapabilmek için şart koşulan Master degree alınır.

Kanada Üniversiteleri

1- Üniversite / Colleges:

Bu tip üniversiteler akademik kariyer yapmak isteyen öğrenciler için olup Association of Universities and Colleges of Canada (AUCC) birliğine üyedirler. Bu kuruma üye 89 Kanada üniversitesi vardır. Kanada üniversitelerinde çoğunlukla İngilizce eğitimi verilmekle birlikte az sayıda Fransızca eğitim yapan üniversiteler de vardır.

2- Community Colleges:

Bu tür okullarda başlıca amaç 2 ya da 4 yıllık bir eğitimle öğrencilere ticaret ve sanayi alanında çalışabilecek yeterliliği kazandırmaktır. Mezun olan öğrenciler diploma ya da sertifika almaya hak kazanırlar. Bu kolejler, Association of Canadian Community Colleges kurumuna üyedirler.

Bazı community collegelerde üniversiteye yatay geçiş imkanı da mevcuttur.

Kanada üniversiteleri kayıt-kabul koşuları ve Kanada’da dil eğitimi ile ilgili detaylı bilgi için başvuru adresi: yuresGroup, togrek@yures.net, 0212 570 90 32

**
    **

Kurucu Sinan COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Mersin Universitesi
    Meslek
    Yazılım
    Sektör
    İnternet Hizmetleri
    Konular
    187
    Eklentileriniz
    50
    Kazanılan Kredi
    Kurucu
    Kullanılan Kredi
    Kurucu
    Kalan Kredi
    Kurucu

Standart Cevap: KANADA

Sen işi kıvırmaya başladın şefim paylaşım için saol eskiden kanadaya gitmeyi çok istiyodumda şimdi soğuk geliyo oralar be ama eğitim için güzel yerler. Part time balıkçılık işiyle uğraşıp para kazanabilirsiniz

Lisans Üye
    Üniversite
    Ege Universitesi
    Meslek
    öğrenci
    Sektör
    gıda mühendisi
    Konular
    14
    Eklentileriniz
    5
    Kazanılan Kredi
    250
    Kullanılan Kredi
    54
    Kalan Kredi
    196

paylaşım için saol bende kanada'ya gitmeyi çok istiyorumm çalışmak için,,,,,,giden tanıdıklarınız varmı peki,,,,paylaşmak isterseniz bilgilerinizi bekliyorum

Kurucu Sinan COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Mersin Universitesi
    Meslek
    Yazılım
    Sektör
    İnternet Hizmetleri
    Konular
    187
    Eklentileriniz
    50
    Kazanılan Kredi
    Kurucu
    Kullanılan Kredi
    Kurucu
    Kalan Kredi
    Kurucu

Bende kimse yok ama hocalarım o taraflara gitmişti tabi ben mezun oldum döndülermi ne yaptılar bilmiyorum

Prof. Dr.
    Üniversite
    Mersin Universitesi
    Meslek
    Gıda Mühendisi
    Sektör
    İş Aramaktayım
    Konular
    54
    Eklentileriniz
    14
    Kazanılan Kredi
    700
    Kullanılan Kredi
    3
    Kalan Kredi
    697

bende de yok sinanın da dediği gibi hocalarımız vardı gidenlerden

Yeni Üye flah_pnar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Celal Bayar Universitesi
    Meslek
    gıda müh. ögrencisi
    Sektör
    4.sınıf
    Konular
    4
    Eklentileriniz
    1
    Kazanılan Kredi
    50
    Kullanılan Kredi
    23
    Kalan Kredi
    27

bende istiyorum kanadaya gitmek...

master için iyimi acaba? bi fikri olann varmı?