arkadaslar merhaba. süt ürünleri üretimi ile ilgili (yoğurt ayran peynir krema tereyağ) elinde doldurulmuş kapasite raporu olan arkadaslar var mı. belge almamız için gereklide. iyi akşamlar.
arkadaslar merhaba. süt ürünleri üretimi ile ilgili (yoğurt ayran peynir krema tereyağ) elinde doldurulmuş kapasite raporu olan arkadaslar var mı. belge almamız için gereklide. iyi akşamlar.
bkz: sanayi ve ticaret odaları
bizim gönderdiklerimizle mi alcanAHMAHOP Nickli Üyeden Alıntı
kapasite raporu ıcın ticaret odsına basvuruluyor benım bıldıgım ordan bırı gelıyor olcuyo bıcıo el altından parasnı alıo ve sana kapasıte raporunu verıyor
Kapasite raporunu sen kendi mevcut tesisine gore hazırlamalısın..
olsa yollardım benzet diye yok
merhabalar...
örnek kapasite raporunu google dan rahatlıkla bulabilirsin, benim elimde var ancak firma bilgisi olduğundan göndermem uygun olmaz... şablonu internetten bulmalısın veya ticaret odasından
teorik olarak yapman gereken firmanızın sahip olduğu tüm ekipmanları listelemeli ve ne kadar güç harcadıklarını makinelerinden üzerinde bulunan motorlardan veya üretici firmadan öğrenmelisin, daha sonrasında her bir ürün için ne kadar hammadde kullandığını (yardımcı malzemeler dahil) detaylı bir şekilde açıklamalısın.
sonrasında her bir ürün için kapasite raporu hazırlamalısınn (aynı rapor içinde farklı kısımlar)
örneğin:10 ton/saat süt * 8 saat (günlük çalışma saati ki bu 24 te olabilir) * 300 gün (senede çalışılan gün sayısı)= ton/yıl olarak o ürüne ait kapasite raposunu çıkartacaksın
açıklayıcı oldumu bilmiyorum
kolay gelsin iyi çalışmalar
ilginize teşekkur ederimm
ben kendi firmam için kapasite raporu hazırlayacam. ticaret odası yetkili makine mühendisi çok para istedi. sebep o
İst.sa ayi Odasının Web Sayfasından Aldığım Kapasite İstek Raporu Formunu yayınladım,her işletme kendi bilgileriyle doldurup belgelendirmeke bu yıl için 900Tl ,Ticaret Odası onayı içinde bı sene için 220Tl Toplam 1120 Tl yatırıp denetmen talep edecek,onaylanırsa İSO da Kapasite rp saklanacak,firma her bir nüsha rapor talebinde 60Tl karşılığı alacak.Bilgilerinize
Kolay gelsin zor iş))
Olması gereken kısımlar var kapasite raporunda.
yıllık üretim kapasitesi
kapasite hesapları (hatların)
Makina ve tesisat durumu işletmenin
yıllık tüketim kapasitesi bunların hesaplanmış olması gerekiyor.tobb'unsayfasında da gruplar var orada belli başlı bilgler var.örneğin konserve fabrikaları grup 3113 e tabi oluyor.genel olarak kapasiteler 300 gün 8 saat vardiya düzenıne göre hesaplanıyor.
kolay gelsin
Bookmarks