Merhaba arkadaşlar,
Kurutulmış gıda üretimi prosesi hakkında sizlere danışmak istiyorum.
Brülör sistemli bir kurutma makinasında direk yanma sonucu sıcak hava elde ediliyor ve bu sıcak hava brülör üzerinden geçen hareketli banttaki sebze ve meyveleri kurutmak için kullanılıyor.
Ancak brülör çıkışında , sıcak hava diye tabir ettiğimiz gazların arasında yoğun miktarda karbon dioksit hatta tam yanma sağlanmamış ise karbon monoksit bulunmaktadır.
Herhangi bir gıda üretim prosesinde bu tür gazların gıda ile direk temasının gıda ürünlerine zararı var mıdır? Gıdanın tadında , renginde ve kokusunda değişikliklere neden olabilir mi?
Gıda kodeksleri bu tarz üretimi onaylıyorlar mı?
Açıkcası direk brülörde yanma sonucu elde edilen zehirli gazlarında yoğun olduğu sıcak havanın gıda kurutulmasında veya gıda ile ilgili diğer proseslerde kullanılması bana çok mantıklı gelmiyor. Ancak piyasada ciddi anlamda makina üreticileri bu tekniği kullanıyorlar.
Konu ile ilgili bilgisi ve dökümanları olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.
İyi çalışmalar

LinkBack URL
About LinkBacks
Paylaş

Alıntı
HİÇBİRŞEY TESADÜF DEĞİLDİR.
) Ben onu düşünmemiştim,haklısın. Yani mutlu'nun da dediği gibio zamansa gıdanın karşılaştığı karbondioksit veya karbonmonoksitin steril olması mı lazım.? Bu brülör sistemli kurutma makinaları düzenli oalrak temizlenmiyor mu ki..

Bookmarks