Arkadaşlar yeni mezunum unlu mamul de işe başlayalı bir hafta ve flaş flaş bir hafta sonra kıpa denetimi var acil yardım bekliyorum hiç bir form tutmamış ıso ya dair![]()
Arkadaşlar yeni mezunum unlu mamul de işe başlayalı bir hafta ve flaş flaş bir hafta sonra kıpa denetimi var acil yardım bekliyorum hiç bir form tutmamış ıso ya dair![]()
daha önce denetim geçirmişlerse o denetimlere ait raporları incelemeni ve daha önce çalışan gıda mühendisi varmışsa onun raporlarını isteyip incelemeni tavsiye edebilirim..form derken? ıso 22000' e ait bir sistem var mı? oluşturuluyor mu? eksik olan uygulamaları standarta bakarak takip edebilrsin.
öncelikle ilgilendiğin için teşekkürler sonrasında ıso 22000 almışlar ve orda kalmışlar ben tanımlamalara bakarak sıcaklık personel hijyeni satın alma kontrol formu falan oluşturdum geriye dönükde döf yazacağım çünkü elimde kayıt yok benim ögrenmek istediğim daha önce kipa denetimi geçirmiş arkadaşların tavsiyeleri umarım derdimi anlatabildim
Ben süt işletmesinde çalişirken kipa denetimi geçirmiştim, brc düzeyinde denetim yaparlar. Iso 22000 detayli incelerler- tabi denetçisine ve tecrübesine göre değişecektir bu bahsettiğim durum. Ama dediğim gibi her iki standartdi ele alip giderebileceğin eksikleri gidermeye bak.
ürün akiş diyagramlarin- kkn karar ağacin vs. Gibi dökümantasyona sahip misin? 1 tane döf oluşturup sistem yöneticisi olmadiği için kayit işlemleri takip edilmemiştir diye döften sonraki tarihli prosedür talimatlari tamamlamaya bak-güncelliklerini kontrol et, tek tek döf oluşturmakta geç kalmiş olabilirsin. Işletmenin fiziki yapisina bakarlar.
Haşere mücadele dosyan var mi? Raporlar tutulmuş mu? Gözlem noktalarinin sinyalizasyonu uygun mu? Kullanilan kimyasallarin msds raporlari elinde var mi?(temizlik kimyasali- haşere mücadelede kullanilan kimyasallar- su hattina beslediğin klor varsa bu vb. Ttüm kimyasallar)
bunun için diyorum 22000 stan. Maddelerini sirasiyla tamamlamaya bak. Brc daha açik ve daha subjektiftir yararlanabilirsin.
Bookmarks