“Kızartma Amacıyla Kullanılan Katı Ve Sıvı Yağların Kontrol Kriterleri Tebliği”**28.08.2007 tarih ve 26627 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
28 Ağustos 2007 SALI
Resmî Gazete
Sayı : 26627
TEBLİĞ
Tarım ve Köyisleri Bakanlığından:
KIZARTMA AMACIYLA KULLANILAN KATI VE SIVI
YAĞLARIN KONTROL KRİTERLERİ TEBLİĞİ
(TEBLİĞ NO: 2007/41)
************ Amaç
************ MADDE 1 – (1) Bu Tebliğin amacı; gıda maddeleri üretim, satış ve toplu tüketim yerlerindeki kızartma işlemlerinde kullanılmakta olan katı ve sıvı yağların resmi kontrol ve denetimlerindeki fiziksel ve kimyasal kriterlerini belirlemektir.
************ Kapsam
************ MADDE 2 – (1) Bu Tebliğ, gıda maddeleri üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde kızartma amacıyla kullanılmakta olan katı ve sıvı yağlarını kapsar.
************ Hukuki dayanak
************ MADDE 3 – (1) Bu Tebliğ, 5/6/2004 tarih ve 25483 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Gıdaların Üretimi, Tüketimi ve Denetlenmesine Dair Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanun'un 18'inci ve 23'üncü maddelerine göre hazırlanmıştır.
************ Tanımlar
************ MADDE 4 – (l) Bu Tebliğ kapsamında yer alan
************ Kızartma yağı: Gıda maddelerinin kızartılması sırasında kullanılan katı ve sıvı yağı ifade eder.
************ Fiziksel ve kimyasal özellikler
************ MADDE 5 – (1) Kullanılan kızartma yağlarının fiziksel ve kimyasal özellikleri Ek-1'de verilmiştir.
************ Denetim
************ MADDE 6 – (1) Bu Tebliğe ait hükümler;**27/5/2004 tarihli ve 5179 sayılı "Gıdaların Üretimi, Tüketimi ve Denetlenmesine Dair Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanun"a göre Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından denetlenir.
************ Numune alma ve analiz metotları
************ MADDE 7 – (1) Bu Tebliğ kapsamındaki üründen Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği'nin Numune Alma ve Analiz Metotları bölümünde belirtilen kurallara uygun olarak numune alınmalı ve uluslararası kabul görmüş analiz metotları uygulanmalıdır.
************ Yürürlük
************ MADDE 8 – (1) Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
************ Yürütme
************ MADDE 9**– (1) Bu Tebliğ hükümlerini Tarım ve Köyişleri Bakanı yürütür.
EK-1
Kızartma Amacıyla Kullanılmakta Olan Yağların Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri
Özellik
Limit
Polar Madde
≤ % 25
Dumanlanma Noktası
> 170 °C

LinkBack URL
About LinkBacks
Paylaş

Alıntı
düşünebiliyormsunuz 50 adet bu Türkiye geneli için alınmış komik ama piyango size vurursa yasal olarak ceza-i hukuk işlem yapıyorlar ben uyarıyımda 

Bookmarks