Merhaba arkadaşlar,
Laborantların pis çalıştığı bir laboratuvara sahibim. Mermerlerin üzeri asit lekeleriyle dolu ve biraz derin lekeler. Yani porçöz ve cif kullandık hafifletmesine rağmen çıkaramadı. Ne önerirsiniz...?
Teşekkürler...
Merhaba arkadaşlar,
Laborantların pis çalıştığı bir laboratuvara sahibim. Mermerlerin üzeri asit lekeleriyle dolu ve biraz derin lekeler. Yani porçöz ve cif kullandık hafifletmesine rağmen çıkaramadı. Ne önerirsiniz...?
Teşekkürler...
Üzgünüm ama memrmer tezgahtaki asit lekeleri çıkmaz. Porçöz kullanarak mermere aslında daha fazla zarar veriyorsunuz. Porçöz kireç çözmekte kullanılır. Mermer CaCO3 esaslıdır. Yani porçöz ile aslında mermeri çözüyorsunuz. En iyi olasılık çamaşır suyu kullanmaktır.
Eğer tezgahlar gerçekten çok kirli ise tezgahları yapışkan kağıt ile kaplayıp belli aralıklarla bu kağıtları yenileyebilirsiniz.
Kolay gelsin
Hmm anlıyorum... Zaten porçözü de dökerken çözdüğünü biliyordum ama kirli durmasından iyidir diye aldırış etmedim. Zaten asit lekesi olsun olmasın porçöz döktüğümüz her yerden köpükler çıkıyordu.Biraz hafifletse de temizlemedi tam olarak...
Neyse sanırım yapışkan kağıt fikri güzel bir fikir. Teşekkür ederim arkadaşım.
Merhaba
Bu duruma yapılabilecek en güzel şey laborantları eğitmek) aynı sorun bizde de var.O kadar cok kimyasala meyveye sebzeye maruz kalsam ben de lekelenirim
dikkatli kullanmak gerekiyor...
Kolay gelsin![]()
Bende pvc kendinden yapışkanlı özel yüzey kaplama malzemelerini önerebilirim. Bunların desenlileri olduğu gibi sade beyazlarıda var. Rulo halinde satılıyor. istediğiniz uzunluğa göre kesip kullanabilirsiniz...
“Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.”
0 numara İnce zımpara deneyin ama zemini ıslatarak zımparalayım yoksa yüzeyii çizer ben lap ta kullanıyorum özellikle metal yüzeylerde yıkama çözeltisinin bıraktığı lekelere birebir..
Kolay gelsin
Bookmarks