ben gıda teknikeriyim..bi catering fitrmasında sorumlu yyöneticilik yapmam gerek oluyor dimi gıda tekknikeri?
birde nasıl olacak sözleşme falna hiiç birşey bilmiyorum bilen yardım edebilir mi ne yapmam gerek evraklar falan?
ben gıda teknikeriyim..bi catering fitrmasında sorumlu yyöneticilik yapmam gerek oluyor dimi gıda tekknikeri?
birde nasıl olacak sözleşme falna hiiç birşey bilmiyorum bilen yardım edebilir mi ne yapmam gerek evraklar falan?
5996 sayılı kanuna göre gıda teknikeri catering firmalarında çalışamıyor
merhaba ben de cateringte işe başlıcam, sorumlu yöneticilik formu için mi yoksa istihdamı zorunlu form için odaya başvurmalıyım, ayrıca yeni mezunum odaya da daha üye değilimOdaya üye olmayınca çalışma iznim olmuyor mu oluyor. İzlemem gereken adımlar nedir ? Yardımlarınızı bekliyorum
ayrıca inş olmaz da herhangi bir zehirlenme vakasında gıda mühendisi tek başına mı sorumlu oluyor yoksa yönetici ile beraber mimeraktan soruyorum
odaya kaydolmadan gıda mühendisi olarak çalışabilirsiniz ancak sorumlu yöneticilik yapamazsınız.
istihdamı zorunlu personel için bilgi:
http://www.gidamo.org.tr/uyelik_isle...u_personel.php
sorumlu yönetici ve işletme yöneticisi birlikte sorumludur.
HİÇBİRŞEY TESADÜF DEĞİLDİR.
Yine dağların sevdası düştü yüreğime anneKurşunların sevdası,Zulümlerden bıktım usandımYüreğim kanıyor anne,Kara bulutlar bir sağanaktır tutturmuş giderDünya zulüm, zulüm kokar anne...
Teşekkürler)))
Arkadaşlar 5996 sayılı kanuna göre sorumlu yöneticilik kalkmıştır.
İstihdama zorunlu personel tanımı vardır.
Ne yazık ki bu iş grupları arasında Teknikerler yoktur.
“Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.”
5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununa göre sorumlu yöneticilik zaten kalktı. 30 BG ve 10 işçinin altındaki yerler mühendis tutmak zorunda değil üzerindeki yerler ise sürekli mühendis çalıştırmak zorunda...
bu durumda zehirlenme vakasında istihdamı zorunlu personel olarak gıda mühendisi hakkında mı işlem yapılır?
evet aynen öyle
kasti bir uygulamanız yoksa yasal işlem yapılamaz.
Çünkü yeni kanun da yasal konularda tek sorumlunun şirket sahibi olduğunu belirtiyor. Eski kanunda sorumlu yönetici ile işletme sahibi eşit oranda sorumlu tutuyordu. şimdi bütün sorumluluk işletme sahibinde.
“Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.”
Bookmarks