Peki lezzet kaybı ne kadar olur?
Peki lezzet kaybı ne kadar olur?
Lezzet kaybının ne kadar olacağı tüketimi yapan gruba göre değişir. Bazı tüketiciler anında farkeder , bazıları ise farketmez bile. Bu birazda damak tadıyla ilgili bir durum.
sanırım bu soruya en iyi cevabı çinliler verir...
“Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.”
çinlilerin cevabını bilmem ama türk milletinin margarinsiz pilavı tercih edeceklerini sanmıyorum akdeniz tipi beslenme bizim genlerimizde yoooooook
Kendimi bildim bileli yemeklerde bitkisel sıvı yağ kullandım. Margarin eve hiç girmez, tereyağını da kahvaltıda ya da kek, kurabiye yapımında margarin yerine tüketiriz. Bizim eve gelip de pilavımı yiyen kimse "Aaa bunu sıvı yağla yapmışsın bi tuhaf olmuş" demedi. Zaten pilava tadını veren suyu (et/tavuk) ya da çorbaya tadını veren terbiyesi vb. Bence o kadar farketmiyor. Açıkçası ben de margarinle yapılmış olan pilavın tadını değişik bulmuyorum, anlamıyorum.
Acaba tat alma duyum mu cılız kalmış benim
![]()
1)eski'ye sölicem
2)bence de margarin lezzet katmıyor.ben öğrencıyken çorbayı yağsız bile yapıyodum.önemli olan içindeki malzemenin uyumlu ve çeşitli olması çorbada.ya da bol tarla domatesi koyulmalı. yemek yapmayı bilmiyosan bol soğan koyucan; o hesap.
margarin, pilav da biraz lezzet katıyo gibi ama ayçiçek,mısırözü gibi yağlarla da güzel oluyor pilav.
zeytinyağı ile pilav, en sevdiğim yağ olmasına rağmen ağır oluyor.
margarini tabildot makarnası ağzımızda donarken yiyoruz sadece.berabt bişi.
Bookmarks