18 sonuçtan 1 ile 18 arası
    Yeni Üye YEŞİLİM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bilgilere Ulaşabilmek İçin Üstteki Düğmeleri Kullanın
    Üniversite
    Ege Universitesi
    Meslek
    gıda tek
    Sektör
    gıda teknolojisi
    Konular
    10
    Eklentileriniz
    0
    Kazanılan Kredi
    0
    Kullanılan Kredi
    0
    Kalan Kredi
    0

Standart myolara lisans

YÖK, 2 yıllık meslek lisesi mezunlarına kendi branşlarında yatay geçiş imkanı getiriyor. Yeni sisteme göre, meslek yüksek okulu mezunu, 2 yıllık eğitiminin ardından 2 yıl daha okursa 4 yıllık lisans diploması alabilecek

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın, “Meslek Yüksek Okulları'ndan mezun olanlara lisan yapma imkanı tanıyacağız” açıklaması, gözleri 2+2 sisteminin ayrıntılarına çevirdi. YÖK'ün hazırlıklarını sürdürdüğü çalışmaya göre; Meslek Yüksek Okulları'ndan mezun olanlar, kendi branşlarında 4 yıllık lisans diploması alabilecek.

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, “İşyeri Tabanlı Eğitim Sistemi” olarak adlandırdıkları yeni formülle, artık isteyen öğrencilerin 2 yıllık eğitimin ardından aynı branşta 2 yıl daha örgün eğitim alarak 4 yıllık lisans diploması alabileceklerini söyledi. 2 yıllık okuldan mezun olup çalışma hayatına atılanlar ise internet üzerinde uzaktan eğitim alarak lisans eğitimlerini tamamlayabilecekler. Prof. Günay, çalışmaların hızla sürdüğünü, yeni formülün en geç 1 yıl içinde uygulanmaya başlanacağını dile getirdi. Günay, yeni sistemin Meslek Yüksek Okulu'ndan mezun olanlara kendi branşlarında lisans eğitimi için yatay geçiş imkanı vereceğini belirtti. Yeni sistemle, bilgisayar bölümünden mezun bir Yüksek Meslek Okulu mezunu, Bilgisayar Mühendisliği okuyabilecek.

konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar umut verici gerçeklik payı tartışılır sanırım dgs kalkıyor ?

Ön Lisans Üye BÖGÜRTLEN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Giresun Universitesi
    Meslek
    kimya mühendisi
    Sektör
    okuyor
    Konular
    71
    Eklentileriniz
    0
    Kazanılan Kredi
    0
    Kullanılan Kredi
    0
    Kalan Kredi
    0

Standart Cevap: myolara lisans

hayırlısı olsun umarım hayatta geçer

Yeni Üye gıda2008 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Istanbul Aydin Universitesi
    Meslek
    Gıda Teknikeri
    Sektör
    Şekerleme Üretimi
    Konular
    8
    Eklentileriniz
    5
    Kazanılan Kredi
    250
    Kullanılan Kredi
    16
    Kalan Kredi
    234

Gerçekten çok umut verici bir gelişme... Bencede DGS kalkacak gibi görünüyor... Bakalım sonunda yine birileri yök ü engellemezde güzel bir sistem çıkar inş...

Yeni Üye ferdap86 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Ege Universitesi
    Meslek
    öğrenci
    Sektör
    öğrenci
    Konular
    19
    Eklentileriniz
    3
    Kazanılan Kredi
    150
    Kullanılan Kredi
    24
    Kalan Kredi
    126

dgs ile mühendislik fakültesine gelmiş biri olarak şunu söylemek isterim eğer direkt olarak 3. sınıfa devam edilirse gerçekten çok zor olur arkadaşlar için. çünkü akışkan, termo, kütle ve enerji vb temel mühendislik dersleri ilk 2 senede veriliyor ve maalesef bunları almazsa sadece adı mühendis olur kanaatimce.

bence sadece atılma olayını kaldırıp yine intibak koyulursa daha mantıklı olur diye düşünüyorum.

Üniversite
    Ege Universitesi
    Meslek
    gıda tek
    Sektör
    gıda teknolojisi
    Konular
    10
    Eklentileriniz
    0
    Kazanılan Kredi
    0
    Kullanılan Kredi
    0
    Kalan Kredi
    0

direk üçüncü sınıfa devam edilceğini sanmıyorum zorlu bi dönem çünkü haklısınız ..belli dersler verilcektir ve normal müh bitirmiş olanlarla arada fark olmalı ki yök vs.. önüne taş koymasın.. umaarım olur çok umut verici..

kendi adıma yeni mezunum iş arama durumundayım dgs ye girip girmeme konusunda kararsızm bu haber haklı olarak kafa karıştırıyor...

Yeni Üye ugurkayaardi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Celal Bayar Universitesi
    Meslek
    gıda muhendisliği 3.
    Sektör
    öğrenci
    Konular
    14
    Eklentileriniz
    5
    Kazanılan Kredi
    250
    Kullanılan Kredi
    89
    Kalan Kredi
    161

BENce 4 yıllık bolum bıtırmıs bı ınsan gıbı olmamalı sonucta ders calısırkenkı bı emek var ortada..bı farkı olmalı..4 yıllık adam basını dersten kaldırmıyor cogu zaman ama bı 2 yıllık unıversıte kazanan adam ders calısmak gıbı bı derdı yok..hak yenıyor..en sonundada aynı sevıyede olması yanlıs..çok basıt e benzoıyor ..Bence yanlışş 2yıllıklar kızıcak ama ben haklı buluyorum dusuncemı..

Yeni Üye
    Üniversite
    Afyon Kocatepe Universitesi
    Meslek
    gıda teknolojisi
    Sektör
    gıda teknolojisi
    Konular
    5
    Eklentileriniz
    5
    Kazanılan Kredi
    250
    Kullanılan Kredi
    27
    Kalan Kredi
    223

tamam da zaten 4 yıllık olunca da o kişiye laylaylom bitirtmezler o geri kalan 2 yılı merak etme sen

Yeni Üye :) GaMzE (: - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Ege Universitesi
    Meslek
    gıda teknikeri
    Sektör
    kuru meyve
    Konular
    34
    Eklentileriniz
    9
    Kazanılan Kredi
    450
    Kullanılan Kredi
    20
    Kalan Kredi
    430

bazı bölümlere geçiş hakkı verilmişti ama gıda bu bölümler arasına alınmamıştı..Umarım gıda mezunlarınada geçiş hakkı sağlanır Zaten geçişi düşünen bir kişi derslerin hakkını verip lisans eğitimini tamamlar diye düşünüyorum

Yeni Üye simülasyon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Uludag Universitesi
    Meslek
    gıda teknikeri
    Sektör
    çalışmıyorum
    Konular
    1
    Eklentileriniz
    0
    Kazanılan Kredi
    0
    Kullanılan Kredi
    0
    Kalan Kredi
    0

inanmıyorum böle bi uygulamanın kabul edileceğine....sadece gündemi meşgul etmek için sölenen şeyler boşuna ümtilenmeyelim...

Üniversite
    Ege Universitesi
    Meslek
    öğrenci
    Sektör
    öğrenci
    Konular
    19
    Eklentileriniz
    3
    Kazanılan Kredi
    150
    Kullanılan Kredi
    24
    Kalan Kredi
    126

Alıntı LafmacuN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    BENce 4 yıllık bolum bıtırmıs bı ınsan gıbı olmamalı sonucta ders calısırkenkı bı emek var ortada..bı farkı olmalı..4 yıllık adam basını dersten kaldırmıyor cogu zaman ama bı 2 yıllık unıversıte kazanan adam ders calısmak gıbı bı derdı yok..hak yenıyor..en sonundada aynı sevıyede olması yanlıs..çok basıt e benzoıyor ..Bence yanlışş 2yıllıklar kızıcak ama ben haklı buluyorum dusuncemı..

2 yıllıkta o kadar çalışmaya gerek olmadığı için çalışmıyorlar. Birde gerçekçi olursak eğer 4 yıllıkta da o kadar olduğunu düşünmüyorum. Herkes ders yoğunluğuna göre makul seviyede çalışıyorlar. Bu sebeple de hak yendiğini de düşünmüyorum. Ama intibak kalkması gibi bir uygulamaya da karşıyım. Zaten böyle bir uygulamanın olması da imkansız gibi birşey tek bildiğim atılma olayının kalktığıdır. Bence kimse ümitlenmesin.

Üniversite
    Ege Universitesi
    Meslek
    gıda tek
    Sektör
    gıda teknolojisi
    Konular
    10
    Eklentileriniz
    0
    Kazanılan Kredi
    0
    Kullanılan Kredi
    0
    Kalan Kredi
    0

tabiki bi 2 yıllık myo mezunu ile 4 yıllık fakülteli arasında ciiddi fark var herkes biliyor böle bi sistem gelicekse o aradaki farkla birlikte gelir kimseninn hakkı yenmez merak etmeyin hatta ciddi engeller konucktır bi 2 yıllığın bu diplomayı alabilmesi için........ ama herşey bikenara 2 yıllıklar ders çalışmadan okul bitiiyor gibi bi durumu kabul etmiyorummm ege ünivertisnden mezunum 40 kişilk sınıftan beş kişi mezun olduk..böle bi sistem gelirsede uzun atlamaarla bu diplomaya ulaşır bi myolu bi müh de bunu takdir eder umarım..ortda emek olucak neticede...

Yeni Üye misssürmene - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Zonguldak Karaelmas Universitesi
    Meslek
    GIDA TEKNİKERİ
    Sektör
    unlu mamüller
    Konular
    21
    Eklentileriniz
    11
    Kazanılan Kredi
    550
    Kullanılan Kredi
    Editör
    Kalan Kredi
    550

umarım bu karar hayata geçirilir...lisans eğitimini uzaktan tamamlamak orgün öğrenime göre daha zorlayıcı olucaktır...hak eden gerçekten çalışan bu diplomayı hak edecektir...ayrıca yüksek meblalarda ücret alındığınıda biliyorum ebelik uzaktan eğitim lisans tamamlamada baya bir ücret ödeniyor..ayrıca meslek yüksek okulunda eğitimin laylaylom olduğunuda inanmıyorum...myo okullarını küçümsememek lazım..bu ülkenin ciddi anlamda ara eleman eksikliği vardır..her bölüme saygı duyulmalı..bu bölümleri açıp meslektaşlarımın çoğunu işsiz bırakan sistemin bedelini biz ödemek zorunda değiliz...mühendisler kadar teknikerlerde meslek hayatında önemli yerdedir...okul hayatı insana teknik bilgiler verir asıl önemli olan iş hayatında kendini geliştirebilmektir..

Yeni Üye Gluten - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Ondokuz Mayis Universitesi
    Meslek
    Gıda mühendisi
    Sektör
    Bakliyat-bulgur-fıstık
    Konular
    32
    Eklentileriniz
    11
    Kazanılan Kredi
    550
    Kullanılan Kredi
    3
    Kalan Kredi
    547

Böyle bir durum Mühi.liğe yapılacak şey mi ya...Öss gibi zorlu stresli sınavın sıkıntısını çek sonrada böyle durumlardan yararlananlarla aynı kefeyede tutul hakkızlık...Şimdi ne kadar müh.lik eskisi kadar popüler olmasada bizim dönemde çok iyi bölümlerle denkti... 2 yıllıklar kızmasın ,sizlerde şöyle düşünün birileri hiç lise okumadan sizinle aynı yerde çalışırken aynı görülecek siz nasıl düşünürdünüz?

Yeni Üye sodaka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Suleyman Demirel Universitesi
    Meslek
    Kalite Direktörü
    Sektör
    turizm (Kalite)
    Konular
    21
    Eklentileriniz
    8
    Kazanılan Kredi
    400
    Kullanılan Kredi
    249
    Kalan Kredi
    151

Valla arkadaşlar bende gıda teknikeriyim, benim zamanımda liseden direk geçiş diye bişi yoktu. Bende öss ye paşa paşa girip girdim bu bölüme o kadarda kolay bitirmedik laylaylom yapmadık, keşke öle olsaydı Gayette sabahlara kadar ders çalıştık öle bitirdik, kaldıki bahsedilen şey artı iki sene daha devam edilip öyle mühendis olunacağı,yani öle şak diye mühendislik diploması vermicekler içiniz rahat olsun. Teknikerliği laylaylom bitirmiş olduğunu düşündüğünüz kişiler artı iki seneyi bitiremezler zaten. Ben burda bi adeletsizlik göremiyorum. Adeletsizlik olduğunu düşünen arkadaşlar alınmasınlar ama 7 senelik meslek hayatımda çok mühendis gördüm benden eğitim alan yanımda staj yapan. Önemli olan kendini geliştirmektir gelişimlerinizi uygulamaktır. Bu tarz yorumları yazarken daha hassas davramınızı tavsiye ederim yoksa tartışmaların olması kaçınılmazdır. tecrübelerime dayanarak sölüyorum bu tarz sınıflandırmalara gitmek iş hayatında her zaman kaybettirir. Bunlar benim nacizane fikirlerim ve tecrübelerim dilimiz sürçmüşse affola

Üniversite
    Ege Universitesi
    Meslek
    öğrenci
    Sektör
    öğrenci
    Konular
    19
    Eklentileriniz
    3
    Kazanılan Kredi
    150
    Kullanılan Kredi
    24
    Kalan Kredi
    126

Hakkının yendiğini düşünen, intibaklardan ifrit olan varsa elbet tabiki şikayet edebilir gerekli yerlere; birde allah aşkına intibaklar müh. fak. gelince oraya ne yapabilirlerki zaten 2kişi geliyor en fazla, müsterih olunuz hakkınız yenmiyor arkadaşlar biz sizin kontejyanınızdan kullanmadık zaten, dgs isimli kolay gibi görünen ama yerleştirme işlemleri hayli zor olan bir sınavdan geçtik, enaniyet için söylemiyorum ama türkiye derecesi ile bu bölüme ancak gelebildim iyi bir not alamasam gelemezdim, ayrıca tercihlerimizide --benim zamanımda-- sınavdan önce yapıyorduk, yine benim zamanımda tek dersten kalınca atılıyorduk, son anda 2 dersten kalma hakkı gelince atılmaktan kurtuldum, vs.. Yani bazan neye neden karşı olduğumuzu bilmek gerekir diye düşünüyorum, biraz empati lütfen...

Lisans Üye pttszey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Ankara Universitesi
    Meslek
    Gıda Mühendisi
    Sektör
    Sudan şeyler (;
    Konular
    91
    Eklentileriniz
    21
    Kazanılan Kredi
    1050
    Kullanılan Kredi
    Editör
    Kalan Kredi
    1050

DGS'ye giriş için aldıkları başvuru parası n'olcakmış?! Vaz mı geçiyorlar? Hade ordan...

Yeni Üye
    Üniversite
    Erciyes Universitesi
    Meslek
    ögrenciyim
    Sektör
    okuyorum şu an
    Konular
    1
    Eklentileriniz
    0
    Kazanılan Kredi
    0
    Kullanılan Kredi
    0
    Kalan Kredi
    0

bence güzel bir metot çünkü bu zamana kadar okuyan bir kişinin YÖK'ün sınavlarından başı büyük bela da... fakat bu şekilde mesleki uygulamalı olaraktan lisans yapmak tek kelime ile MÜKEMMEEEL
    Tabi ki bu benim kendi görüşüm teşekkürler bilgi paylaşımın için...

Ön Lisans Üye mataaimasho - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Suleyman Demirel Universitesi
    Meslek
    Öğrenci
    Sektör
    Turizm
    Konular
    55
    Eklentileriniz
    12
    Kazanılan Kredi
    600
    Kullanılan Kredi
    0
    Kalan Kredi
    600

Ben biryandan olumlu bir yandan da olumsuz düşünüyorum.

Türkiyede Gıda sektörüne verilen önem içler acısı birçok Gıda Mühendisi var ve bu sistem gelirse bir o okadar da gıda mühendisi olacak ve Türkiye de gıda terörü çözülecek mi ben zannetmiyorum katı yasalar gelmezse bu durum azalır ama çözülmez kolay yoldan para kazanmayı düşünen insanlar çoğaldıkça böyle gıda terörü vs.. gibi olumsuz olayları hep duyacağız ve duymaktayızda.

Ve bu MYO lar açısında umut verici mühendis olacaklar ama istihdam edilecekler mi??? işte bu hep soru işareti olarak kalacak istihdam edilenler edilecek gerisi ne olacak ne olursa olsun işte bu kadar ondan sonra insanları iş bulamayınca onca okuyup ettik ten dirsek çürüttükten sonra meslek değiştirir durumda bıraktırırlar.

Bu sistemden oldukçada gelir elde edilecektir harçları ne olur normal okuyanlardan fazla mı olur az mı olur bekleyip göreceğiz. Bir de olayın maddi yanı var MYO mezunu sayısı çok fazla kaç kişi başvuracak bunlar hepsi sistem geldiğinde ortaya çıkar.Birde yaşları ilerlemiş insanların da olduğunu düşünürsek ve iş arama süreçlerinde aranan nitelikteki yaşı ilerlemiş bir insan okulu bitirdikten sonra kaç yaşında olucak işe alınacak mı bunlar hep soru işareti acaba iş bulacakmıyım hep kafasında kalacak.Ama kendi işini kuracaksa bu güzel olur tabi.

DGS sınavına girip de kazanan arkadaşlar da çok zorlanıyorlar bu sistemde de öyle kolay kolay adamı mühendis yapmazlar diye düşünüyorum onu zorlarlar uzaktan eğitimle bu iş nasıl olur normal öğretimde zorlanan bir insan ne derece zorlanır uzaktan eğitimle bilinmez ama hedefi buysa o okulu da kendini zorlaya zorlaya bitirir.

Son olarak da herşey kendini geliştirmeye, yetiştirmeye ve deneyim kazanmaya bakıyor her sektörde olduğu gibi.