TC KİMLİK DOĞRULAMA OTOMATİK OLARAK YAPILMAKTADIR. SİSTEME KAYIT EDİLMEMEKTEDİR.
Neden TC Kimlik No?
Çünkü sizlere daha güvenilir daha saygılı daha disiplinli bir ortam yaratmak için. Boş insanların anlamsızca gelip rahatsızlık vermelerini engellemek için. Sizlere, size ait olan bir yeri benimsetmek için. Kısacası sizin için.
TC Kimlik Numaramı Diğer Üyeler Görecek mi?
Hayır. Giriş yapmış olduğunuz TC Kimlik Numaranızı sizden başkası görmemektedir ve de sisteme kaydı yapılmamaktadır. Doğrulama amacıyla kullanılmaktadır, yanlış girildiği taktirde üye kaydı paneline geçiş yapamayacaksınız.
Sakıncaları Varmı?
İşte herkesin kafasındaki soru işareti. Bu olayı yönetim olarak uzun zaman tartıştık ve araştırdık, araştırdığımız yerlerde her kafadan aynı ses çıkmış "çok sakıncalı" neden diye sormuşlar "?" cevap yok.
Eğer sakıncalı olsaydı bunu yapmazdık arkadaşlar. Eğer sizler zarar görün diye bir iş yapıyo olsaydık bu kadar çalışmaz, emek harcamazdık.
Herneyse kimlik numaranız sizlere verildiğinde eğer gizli birşey olsaydı söylenirdi, o bi tarafa devlet tutup kimliğinizin üzerine basmazdı. Herhalde birçoğunuz ayda 1 kimlik fotokopisi çektiriyordur
Eğer gizli olsaydı nüfus müdürlüğü iki bilgi ile internette ulaşımını sağlamazdı. ve diğerleri...
Soruyorum kaçınız CV sitesine üye? Belkide tüm üyelerimiz. Peki orda sizlerden ne isteniyo? Burda istenilen bilgilerin belki 10 katı. Herhalde sadece anne kızlık soyismi sorulmuyor. Diyeceksinizki güvenli oralar. EminmisinizBugün gerçek hackerler nerelere girebiliyor.
Bir üyemize bunu yazmıştım, sizlerede yazayım. Biliyorsunuz bilimde herşey kobaylar üzerinde gelişir, yani ilk deneme kobay hayvan üzerinde olur. Eğer olumlu yanıt alınırsa sonra kobay insan ve normal insan şeklinde devam eder. İşte bende kimlik numarasını buna benzetiyorum. İlk kobay denemesi hayvanda küpe numarası ile başlandı olumlu sonuç alınınca şimdi kimlik no olarak devam etmekte. Türkiye de sinan coşkun belki 1000 tane ama kimlik no ile 1 e indirgeniyor. İşte size kimlik no nun amacı
İçiniz rahat olsun. İyi paylaşımlar...
Saygılarımla...

LinkBack URL
About LinkBacks

Paylaş

Alıntı

Bookmarks