Arkadaşlar öncelikle merhabalar. benim sorunum NEM !!! çok basit bir analiz ne sorunu diyebilirsiniz. ancak dinleyince hak vereceğinizi düşünüyorum. şimdi fabrika genel hatlarıyla 3 büyük bölümden oluşuyor. küçük bölümleri saymıyorum. hammadde-depo bölümümüz , yıkama ve işlem . 3 bölüm. şimdi örneğin kuru meyve depodayken laboratuvara getirip nemine hemen bakınca 24,0 geliyor. ancak numunenin laboratuvar sıcaklığına gelmesini beklersem o nem 22,0 falan geliyor. bunu çoğaltabiliriz. yani aynı şey yıkama bölümünden numune alıp gelincede oluyor. Nem tayinin DFA denen californiya eyaletinin icadı bir cihazla ölçüyoruz. tüm kuru meyveciler bunu kullanıyor. ölçümde önemli olan nokta sıcaklık. bunun da farkındayım. ama ben laboratuvar sıcaklığına göre nemi ölçüyorum ve sonucum 24 geldi diyelim. ben bu malı ihraç ediyorum. ve spektim maksimum 25. belki ihraç ettiğim şirket bu gönderdiğim malı çok soğuk ortamda ölçtü. o zaman bu nem olacak 27 . ben bu işten bişey anlamadım. mantıklı bi açıklama getirebilen varsa buyursun arkadaşlar
saygılarımla.

LinkBack URL
About LinkBacks

Paylaş

Alıntı

Bookmarks