Organik tarim icin rehber kitap cikti
URAK ile Tarim ve Koyisleri Bakanligi tarafindan hazirlanan, “Surdurulebilir Rekabet Avantaji Elde Etmede Organik Tarim Sektoru: Sektorel Stratejiler ve Uygulamalar” adli kitap basina tanitildi
Uluslararasi Rekabet Arastirmalari Kurumu Dernegi (URAK) Yonetim Kurulu Baskani Ali Koc, dernegin projeleri ile ilgili bilgi vererek, Turkiye’nin daha rekabetci olabilmesi yolunda sektorel ve bolgesel rekabet stratejilerin olusturulmasi icin caba sarf eden URAK ekibinin, organik tarim konusunu da bu cercevede ele aldigini bildirdi.
Girisimcilere yardimci olacak
Koc, dunyada hizla artan onemi ve Turkiye’nin dogal kaynaklarinin sagladigi avantajlar sebebiyle organik tarim konusunun, Turkiye icin dikkate deger bir konu oldugunun saptandigini ifade ederek, hazirlanan kitabin, alaninda sektore girmeyi dusunen girisimcilere yararli olacagi gibi, organik tarim ile ilgili akademisyenlere ve bu konuda politika uretme ihtiyaci duyan kamu yoneticilerine de onemli bir destek saglayacagini soyledi. Kitap 29 universite ve 9 farkli kurumdan 89 akademisyen ve uzmanin katkilariyla 2 yili askin surede hazirlandi.
Eker: Organik tarimda avantajimizi firsata cevirmeliyiz
Turkiye'nin dunya ile kiyaslandiginda organik tarimi gelistirme konusunda avantajli bir noktada oldugunu soyleyen Tarim ve Koyisleri Bakani Mehdi Eker, "Hâlâ dunyanin en az kimyasal ilac ve gubre kullanilan ulkelerinden biriyiz. El degmemis tarimsal uretim havzalarimiz var. Bunu avantaja donusturmeliyiz" dedi. Uluslararasi Rekabet Arastirmalari Kurumu Dernegi (URAK) ile Tarim ve Koyisleri Bakanligi'nin isbirligi sonucu 29 universite, 9 farkli kurum ve 89 akademisyen tarafindan hazirlanan 'Surdurulebilir Rekabet Avantaji Elde Etmede Organik Tarim Sektoru: Sektorel Stratejiler ve Uygulamalar' isimli kitabin tanitim toplantisinda konusan Eker, dunyada organik tarim yapilan toplam alan buyuklugunun 32 milyon hektar oldugunu hatirlatarak, "100'den fazla ulkede organik tarim yapiliyor. Pazarin buyuklugu 35-36 milyar dolara ulasti." dedi. URAK Yonetim Kurulu Baskani Ali Koc ise, "URAK, organik tarimi ele aldiginda Turkiye icin cok onemli bir konu oldugunu gorduk. 2 yillik calismanin sonucunda da kamu yoneticilerinin, akademisyenlerin ve sektorun yararlanabilecegi bu kitap olustu. Bu sayede ulkemizin organik tarim potansiyelini degerlendirmesine katkida bulunacagiz" diye konustu.

LinkBack URL
About LinkBacks
Paylaş

Alıntı

Bookmarks