1. GİRİS
Tahılın insanoglu ile alakası insanlık tarihi kadar eskidir. Avcılıktan sonra, insanın ilk aletler, bugdayın ögütülmesinde kullanılmıstır. Daha sonra tahılın daha faydalı gıda maddelerine dönüstürülmesi, sanat kolu biçiminde yaygınlasmıs, hali hazırda her birer teknoloji konusu olmustur. Tahıl teknolojisi günümüzde, digerlerinde oldugu gibi moleküler çapta ele alınan mikro islemler dizisi olarak arastırılıp gelistirilmektedir. Öte yandan üretimde, verimliligin artırılmasında ve kalitenin kontrolünde, mekanizasyon ve otomasyon asılarak programlanabilir kompüterlerin kullanımı hızla yayılmaktadır.
Ülkemizde gerek tüketimimiz ve gerekse ekonomimizdeki payı itibarıyla tahıl ve tahıl ürünlerinin önemi büyüktür. Tahıla, özellikle bugdaya olan ilgimiz, geleneksel tüketim alıskanlıgının ötesinde, cografyamız itibarıyla Anadolu’nun gen merkezi olma tabiatı ekolojik uygunluktan kaynaklanmaktadır. Oldukça yüksek üretim potansiyelimiz mevcuttur. Bununda ötesinde komsu ülkelerimiz tahıl ürünleri için uygun bir Pazar olusturmaktadır. Öte yandan ikinci dünya savası sonrasında gelisen teknolojinin getirdigi ihtiyaç fazlası üretim ve kalitedeki yükselme uluslar arası çapta büyük bir rekabet ortamı hazırlamaktadır. Bu benzeri sebepler, her türlü sanayi ürününde oldugu gibi tahıla dayalı sanayide de sürekli, standart ve kaliteli üretimi zorunlu kılmaktadır.
Dosya Türü : pdf
Şifre:www.forumfood.net
|
|
|||||
|
|||||
|
|
|||||

LinkBack URL
About LinkBacks