[/FONT]1.Faaliyet Tanımı: Organik Yumurtanın Yaygınlaştırılması ve Eğitim Projesi
1.1.Adı: Organik yumurta
1.2.Yeri: PELİTALAN KÖYÜ
1.3.Talep Edilen Bütçe Miktarı: 111.871,00 TL
Projenin Süresi: 2011-2013 yılı
1.4.Özet
(a) Faaliyetin Amacı
Manisa ili ve ilçelerine bağlı köylerde çiftçilerin bilinçlendirilmesi ve beceri kazandırılması yolu ile organik tarımın benimsenmesi ve yaygınlaştırılması.
Bölgemizde iklim koşullarının ve toprak zenginliğinin sağladığı avantaj ile tarım alanlarında yıl boyunca tarım yapılmakta, hatta iki, üç kez ürün alınmaktadır.. Ancak projenin hedef grubunu oluşturan; gelişen ve yenilenen tarımsal üretim teknikleri, modern sulama teknikleri, organik tarım, iyi tarım uygulamaları gibi konularda yeterli bilgi ve beceriye sahip olmayan çiftçilerimizin ekonomik gelir düzeyi oldukça düşüktür. Geleneksel yöntemlerle tarımsal faaliyetlerini yürüten bu aile işletmelerinde ulusal veya uluslararası bir rekabet gücünden bahsetmek de söz konusu olamamaktadır. Bu proje ile Dar gelirli çiftçi ailelerine ek gelir ve istihdam imkanı sağlayarak ekonomik gelir düzeylerinin arttırılması amaçlanmaktadır.
Geleneksel yöntemlerle sürdürülen tarımsal faaliyetler, aşırı gübre ve zirai ilaç kullanımı toprak ve su kirliliği sorunlarını doğurmakta ve zaman zaman toplum sağlığını tehdit eden sorunlar olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca toprak ve su kaynaklarının kirlenmesi zaman içinde verimli arazilerin çoraklaşarak tarım alanı niteliğini kaybetmesine neden olmaktadır. Böyle bir ortamda da sürdürülebilir ve rekabetçi bir tarım sektörünün geliştirilmesi mümkün olamaz.
Proje kapsamında gerçekleştirilecek eğitimler ve demonstrasyon niteliği taşıyan örnek uygulamalar ile çiftçiler bilinçlendirilecek ve yeni beceriler kazandırılacak, böylece tarım alanında faaliyet gösteren 50 çiftçiye nitelikli bir işgücüne sahip olması sağlanacaktır.
Tavukların tamamen özgür bir ortamda ve organik ürünlerle yetiştirilmesi esasına dayanarak;Kapalı alanda 6 tavuk için 1 m2, açık alanda 1 tavuk için 4 m2 lik bir alan olmak üzere yetiştirilen tavukların hiçbir hareketi kısıtlanmamaktadır. Tavuklar organik sertifikalı ürünlerle hazırlanan yemlerle beslenmektedir (Yem maddelerinde genetiği değiştirilmiş organizmalar veya bunlardan elde edilmiş ürünler kullanılmamaktadır). Üretim süresince kimyasal ilaç, hormon ve antibiyotik kullanılmamaktadır. Üretimi artırıcı katkı maddesi ve renklendirici uygulanmamaktadır. Tavuklar kendilerine tahsis edilen kapalı alan ve açık alanda yaşamlarını sürdürmektedir. Uygun bir alan tavukların serbestçe dolaşmaları ve beslenme dahil her türlü hareketi yapabilmeleri için ayrılmıştır. Bu alan tamamen yoncalık veya tavukların gölgesinden yaralanabilmesi için meyve fidanı olabilmektedir. Yumurtalar bu esaslar doğrultusunda elde edilmektedir. Üretimi artırmaktan ziyade kaliteli üretim esas alınmaktadır.
|
|
|||||
|
|||||
|
|
|||||

LinkBack URL
About LinkBacks

Paylaş

Alıntı