Otelcilikte çalışan arkadaşlar için yararlı bir doküman.
umarım faydalı olur
GİRİŞ:
Tur Operatörü Federasyonu (FTO) üyeleri, müşterilerin yararı için sağlık ve güvenlik standartlarını geliştirmek üzere yıllardır konaklama ve taşımacılık ve diğer turistik hizmet kuruluşlarıyla birlikte çalışmıştır. Bu işbirliğinin sonucu, bu
el kitabında verilen kılavuz notlardır.
Bu notlarda yer alan rehberlik, yerel kanun ve yönetmeliklerin gerektirdiği standartların yerine geçmez. Güvenlik ve hijyen ile ilgili yerel standartlar ve yönetmelikler ülkeden ülkeye, hatta bölgeden bölgeye farklılık gösterir ve yerel
kanun ve yönetmeliklere uyulması, elbette ki her bir tedarikçi için bir ön koşuldur.
Kılavuz notlarının asıl amacı, güvenlik bilinci ve standartları konusundaki gelişmelerin sürekliliğini sağlamaktır. Bunlar, eğitim ve görüşmeleri içeren bir süreçten geçilerek ve yerel, bölgesel ve hükümet düzeyinde standartları artırmaya yönelik girişimler sonucunda oluşturulmuştur. Bu işbirliği sürecinin devamlılığını sağlayarak, gelişmemizi sürdürmeyi umuyoruz.
Eğitim ve standartların minimum yerel düzeyin üzerine çıkarılmasını teşvik etme sürecinin bir parçası olarak, FTO üyelerinin bu Kılavuzu tedarikçilerine dağıtması beklentimizdir. FTO ve üyeleri bu sürecin, uzun vadeli olarak müşterilerin, tur operatörlerinin ve tedarikçilerin yararına olacağına inanmaktadır.
FTO ve üyeleri, Avrupa veya Uluslararası güvenlik kanununun bulunmadığı yerlerde güvenlik standartlarını geliştirmek için sağlıklı ve sağduyulu bir yaklaşım olarak, bu Kılavuzu tüm tedarikçilere, Turist Kuruluşlarına, Otel Derneklerine
ve ilgili Hükümet yetkililerine önermektedir.
FTO, aynı zamanda tedarikçinin kendi yerel, bölgesel ve ulusal güvenlik yasalarına uyum programlarıyla bağlantılı olarak kendi güvenlik ve risk yönetim programlarını oluşturabileceklerini düşünerek, bu Kılavuzu tedarikçilere
önermektedir. Elbette FTO tedarikçilere bireysel uyum programları konusunda tavsiyede bulunamaz ve bu nedenle bu Kılavuz, iyi niyetle ancak yasal sorumluluk olmadan sunulmaktadır. Tedarikçiler, yönetmeliklere ve tur operatörleri ile diğer partnerlerle olan sözleşmelere uyum açısından gerekeni yaptıklarından emin olmalıdır.
Tur Operatörleri Federasyonu
Haziran 2007
http://www.forumfood.org/zyr/indir.p...dab9d4c58a.rar

LinkBack URL
About LinkBacks
Paylaş

Alıntı

Bookmarks