arkadaşlar merhaba,
geçen hafta çalıştığım otele, elinde İlçe Tarım ve Hayvancılık Md.'den yazısı olan bir firma geldi. yazının içeriği "5996 sayılı Kanun'un 21. maddesi gereğince üretim, satış ve toplu tüketim noktlarında hijyen sağlanması bakımından dezenfeksiyon zornluluğu getirilmesi" olarak görülüyor. gelen firmanın dediğine göre artık "uzun süreli" (den kasıt ne ise artık...) dezenfeksiyon şart koşulmuş. ve firma elimde 3 ay süre ile dezenfeksiyon etkisi yaratcak bir ürün var diyip bizimle çalışmak istiyor.
Tarım il Md. ni aradığımda zaten günlük periyodik temizliğin yapılmasının yeterli olduğunu belirtti, ancak ilçe md. konuyu doğruladı. sözde onlara gelecek anında sonuç veren swaplar ile denetim yapılacak ve denetimde yüzeylerden ve taşınmaz ekipmanlardan swap alınacak, kirli çıkarsa çalıştığımız firma soumlu tutulacak.
* biz zaten günlük haftalık temizlik ve dezenfeksyonumuzu yapıyoruz, bunun ne anlamı var?
* firma rakipsiz, bu bana biraz manidar gelmiyor değil...
* bu dezenfektanı kullandığımda diğerlerini çöpe mi atacağım, madem 3 ay dez. sağlıyor?!? (firmaya göre elbette değil)
* bu nasıl bir dezenfetandır ki, 3 ay boyunca ortamda hiç bakteri, mantar küf üremiyor..
bu saçma konu için çalıştığım yere boşuna masraf yaptırmak istemiyorum, ya da gerçekten böyle bir zorunluluk varsa yaptırmayıp ceza yedirmek de istemiyorum..
uzun oldu farkındayım ama eğer buraya kadar ouyabilen varsa, ve eğer konu hk. bilgiye sahiplerse, yorum bekliyorum arkadaşlar..

LinkBack URL
About LinkBacks
Paylaş

Alıntı

Bookmarks