9 sonuçtan 1 ile 9 arası
    Yönetici gülşah_8484 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bilgilere Ulaşabilmek İçin Üstteki Düğmeleri Kullanın
    Üniversite
    Celal Bayar Universitesi
    Meslek
    GIDA MÜHENDİSİ
    Sektör
    Turizm-otel
    Konular
    35
    Eklentileriniz
    5
    Kazanılan Kredi
    Yönetici
    Kullanılan Kredi
    Yönetici
    Kalan Kredi
    Yönetici

Standart Otele gelen bir yazı ve firma hk...

arkadaşlar merhaba,
    geçen hafta çalıştığım otele, elinde İlçe Tarım ve Hayvancılık Md.'den yazısı olan bir firma geldi. yazının içeriği "5996 sayılı Kanun'un 21. maddesi gereğince üretim, satış ve toplu tüketim noktlarında hijyen sağlanması bakımından dezenfeksiyon zornluluğu getirilmesi" olarak görülüyor. gelen firmanın dediğine göre artık "uzun süreli" (den kasıt ne ise artık...) dezenfeksiyon şart koşulmuş. ve firma elimde 3 ay süre ile dezenfeksiyon etkisi yaratcak bir ürün var diyip bizimle çalışmak istiyor.
    Tarım il Md. ni aradığımda zaten günlük periyodik temizliğin yapılmasının yeterli olduğunu belirtti, ancak ilçe md. konuyu doğruladı. sözde onlara gelecek anında sonuç veren swaplar ile denetim yapılacak ve denetimde yüzeylerden ve taşınmaz ekipmanlardan swap alınacak, kirli çıkarsa çalıştığımız firma soumlu tutulacak.
    * biz zaten günlük haftalık temizlik ve dezenfeksyonumuzu yapıyoruz, bunun ne anlamı var?
    * firma rakipsiz, bu bana biraz manidar gelmiyor değil...
    * bu dezenfektanı kullandığımda diğerlerini çöpe mi atacağım, madem 3 ay dez. sağlıyor?!? (firmaya göre elbette değil)
    * bu nasıl bir dezenfetandır ki, 3 ay boyunca ortamda hiç bakteri, mantar küf üremiyor..
    bu saçma konu için çalıştığım yere boşuna masraf yaptırmak istemiyorum, ya da gerçekten böyle bir zorunluluk varsa yaptırmayıp ceza yedirmek de istemiyorum..
    uzun oldu farkındayım ama eğer buraya kadar ouyabilen varsa, ve eğer konu hk. bilgiye sahiplerse, yorum bekliyorum arkadaşlar..

Ön Lisans Üye
    Üniversite
    Pamukkale Universitesi
    Meslek
    Gıda Mühendisi
    Sektör
    Turizm- Otel
    Konular
    37
    Eklentileriniz
    14
    Kazanılan Kredi
    700
    Kullanılan Kredi
    568
    Kalan Kredi
    132

Standart Cevap: Otele gelen bir yazı ve firma hk...

gülşah hn. aynı firma benim çalıştığım otele de geldi o yazı da firma ismi yada kimyasalın ismi geçmiyor (yazıyı getirerek zorunluluk dendiği için söylüyorum) gıda yasasının bir maddesini kendilerine dayanak yapmışlar ,anladığım kadarıyla zorunluluk yok ama ii bi araştırmak gerek.. bende şimdilik uygulamayı düşünmüorum ona gelene kadar işletmenin başka ihtiyaçları var..

Üniversite
    Celal Bayar Universitesi
    Meslek
    GIDA MÜHENDİSİ
    Sektör
    Turizm-otel
    Konular
    35
    Eklentileriniz
    5
    Kazanılan Kredi
    Yönetici
    Kullanılan Kredi
    Yönetici
    Kalan Kredi
    Yönetici

1-2 haftadır araştırıyorum, ilçe md. beni şaşırttığı için emin olamamıştım. bugün tekrar görüştüm ilçe tarımdan biriyle, zaten günlük temizlik ve dezenfeksiyon yapılıyorsa böyle birşeye gerek olmadığını ifade ettiler. ben de öyle düşünüyorsam da dediğim sebeplerden boşveremedim. resmen satış politikası yapmış adamlar. bu zorunlu diyip zorla yaptırcaklar akıllarınca. böyle şey görmedim ne saçma sapan bir iştir bu ya?!?

Yönetici hi_axy07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Cukurova Universitesi
    Meslek
    Gıda Mühendisi
    Sektör
    Turizm
    Konular
    102
    Eklentileriniz
    20
    Kazanılan Kredi
    Yönetici
    Kullanılan Kredi
    Yönetici
    Kalan Kredi
    Yönetici

keşke bu firma banada gelse...
    Ürünü demo diye alırım. 3 ay sonra bidaha gel görüşelim der yollarım
    3 ay sonra kim öle, kim kala

ben bir ara zoono germfree 24 diye bi dezenfektanla demo yapmıştım. lab.tan numune almaya geldiklerinde bu ürünle dezenfekte edilmiş bölgelerden alınan swap sonuçları daha düşük çıktı. bunuda inkar edemem. ama hem fiyatı çok pahalı, hemde profesyonel mutfaklarda kullanmaya uygun bir ürün değil.

zaten 2 haftada bir özel lab benden swap, gıda, su alıyor. sonuçlar ortada...şuanki kullandığım dezenfektanların(suma quick D4,1 ve H500) etkisi ortada...

tarım ilçedende gelseler, acentalardan da gelseler sıkıntı yok yani

Ön Lisans Üye
    Üniversite
    Pamukkale Universitesi
    Meslek
    Gıda Mühendisi
    Sektör
    Turizm- Otel
    Konular
    37
    Eklentileriniz
    14
    Kazanılan Kredi
    700
    Kullanılan Kredi
    568
    Kalan Kredi
    132

kesinlikle satış politikası küçük yemek işletmeleri- okul kantinleri vs. inandıracak bir politika yanlız.. belki bana böle işte bakanlıktan onaylı fln demeseler daha güven verirdi. demo yapardım belkii ama insanı salak yerine koyup birşey bilmio sanmaları beni uyuz etti.. sanki ben arayıp öğrenemicem işin aslını.. bak sinirlendim yine))

Üniversite
    Celal Bayar Universitesi
    Meslek
    GIDA MÜHENDİSİ
    Sektör
    Turizm-otel
    Konular
    35
    Eklentileriniz
    5
    Kazanılan Kredi
    Yönetici
    Kullanılan Kredi
    Yönetici
    Kalan Kredi
    Yönetici

demo siyorsunuz ama adamlar bu uygulamayı biz yapıcaz diyorlar, yani öyle suma quick ya da H500 gibi kendi alıp uygulayabileceğimiz bir ürün değil bu. kendileri gelip yapacakalrdı aletle ekipmanla. buharla falandı sanırım emin değilim olaydan kıllanmaya başladığımda çok da sallamadım dediklerini.. neyse, şu anda bunu uygulama durumum yok, zaten en uygun kimyasalları kullanıyorum.
    zaten 3 ay etkili olacak bir dezenfektamn olduğunda diğer dezenfektanları neden kullanayım ki, onlar bile bu soruma kemküm diye cevap verdiler.....

GidaGundemi.com Yazarı Oğuz Pelikli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Ege Universitesi
    Meslek
    Gıda Mühendisi
    Sektör
    Danışmanlık
    Konular
    383
    Eklentileriniz
    70
    Kazanılan Kredi
    3500
    Kullanılan Kredi
    31
    Kalan Kredi
    3469

Merhaba,

Hiçbir işletme kanun karşısında temizlik sorumluluğunu başkasına veremez. Denetim ekibi gelir kontrolünü yapar cezayı size keser. Siz de yaptığınız anlaşmaya (sözleşmeye) istinaden dönüp o firmaya yansıtırsınız.

Bir dezenfektanın bırakın 3 ay'ı 2-3 gün bile hareket olan silinen yüzeyde etkili olabilmesi için kalıcı özelliği olması lazım. Bu kalıcı özelliği sağlayan etkin madde nedir? Çünkü bu maddenin gıdaya bulaşmasıda kaçınılmazdır. Temiz bir yüzey yapayım derken insnaları kanser de yapabilirsiniz. Buna dikkat edin.

Firmanın yaklaşımından (kanunu müşterilerini kandırmak için kullanmasından) dolayı bana çok inandırıcı gelmedi.

Ama genede denemek isterseniz karar size ait. Ama bana gelselerdi muhtemelen geldikleri gibi elleri boş giderlerdi.

“Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.”

Üniversite
    Celal Bayar Universitesi
    Meslek
    GIDA MÜHENDİSİ
    Sektör
    Turizm-otel
    Konular
    35
    Eklentileriniz
    5
    Kazanılan Kredi
    Yönetici
    Kullanılan Kredi
    Yönetici
    Kalan Kredi
    Yönetici

Alıntı Oğuz Pelikli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba,

Hiçbir işletme kanun karşısında temizlik sorumluluğunu başkasına veremez. Denetim ekibi gelir kontrolünü yapar cezayı size keser. Siz de yaptığınız anlaşmaya (sözleşmeye) istinaden dönüp o firmaya yansıtırsınız.

Bir dezenfektanın bırakın 3 ay'ı 2-3 gün bile hareket olan silinen yüzeyde etkili olabilmesi için kalıcı özelliği olması lazım. Bu kalıcı özelliği sağlayan etkin madde nedir? Çünkü bu maddenin gıdaya bulaşmasıda kaçınılmazdır. Temiz bir yüzey yapayım derken insnaları kanser de yapabilirsiniz. Buna dikkat edin.

Firmanın yaklaşımından (kanunu müşterilerini kandırmak için kullanmasından) dolayı bana çok inandırıcı gelmedi.

Ama genede denemek isterseniz karar size ait. Ama bana gelselerdi muhtemelen geldikleri gibi elleri boş giderlerdi.
    Oğuz Bey merhaba,
    firma, altında kaymakam vekili imzası olan bir yazı ile karşıma gelip ilçe tarım md durumu onaylayınca durup düşünme gereği duydum. inandırıcılığı bir yana, zaten 3 ay etkili olacak bir dezenfektanın olması, hele ki sürekli uygulama olan, kirlenen bir yerde sürekli dezenfeksiyonun sağlanmasının imkanı yok. öyleyse kullandığımız tüm kimyasalları çöpe atalım, 3 ayda bir bu ürünü uygulayalım olsun bitsin mantığı oluyor.
    firmanın yaklaşımı bu otele ben varken de, benden sonra da asla girememesine ve giremeyecek olmasına sebep oluyor.
    yorumlarınız için teşekkür ederim..

Yeni Üye torrent1777 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Inonu Universitesi
    Meslek
    Gıda Mühendisi
    Sektör
    Kamu
    Konular
    0
    Eklentileriniz
    0
    Kazanılan Kredi
    0
    Kullanılan Kredi
    0
    Kalan Kredi
    0

Arkadaşlar tarımın ismini kullanarak gelen bu tür firmalara itibar etmeyin. resmen milleti kandırıyorlar. tarımın ismini kullanarak ( bizi tarım müdürlüğü gönderdi vs. diyen şahıslar)gelen bu tür firmalara itibar etmeyin