PAKMAYA A.Ş. maya üretim teknolojisinde çeşitliliğe, hijyene, kaliteye ve halkın taleplerine verdiği önemle, ülkemizde Avrupa’ya da açılabilen fabrikalardandır. Bu sebeple stajın amacı olan, üniversitede edindiğimiz teorik bilgilerimizi pratikte gözlemleyebilmek, laboratuvar ve üretim uygulamalarını gözlemleyerek yeni bilgiler edinebilmek ve mesleki deneyim kazanabilmek için staj yapılabilecek en iyi fabrika seçeneklerinden biridir.
2.KURULUŞ HAKKINDA BİLGİLER
2.1 Açık Adres, Telefon, Fax ve Mail Adresleri
Açık Adres:
Çevrik Mevkii 14410
Cumayeri, DÜZCE
ĠletiĢim:
Tel: 0380-7313288 0380-7312149 0380-7312092 Faks: 0380-7312204
2.2. Kuruluşun Tanıtımı
Pakmaya Cumayeri fabrikası Pak Holding’in Türkiye’deki 3 maya fabrikasından sonuncusu olup Düzce’nin Cumayeri ilçesindedir. Diğer ikisi Ġzmit ve Ġzmir’dedir. Bir diğeri ise Romanya’da bulunmaktadır. ġirket maya üretim ve satıĢında dünyada dördüncü durumda olup birinci ve ikinci durumda olan Le Saffre ve Mavri mayanında Türkiye’de fabrikaları bulunmaktadır.
Pakmaya Cumayeri fabrikası 1989 yılında 200.000m2 çit alanı içinde 40.000m2 kapalı saha üzerinde kurulmuĢtur. Tek parça olarak dünyanın en büyük fabrikalarından biridir. Kapasitesi 100.000 ton /yıl yaĢmaya eĢdeğerine yakındır. Üretimin yarısı yaĢmaya diğer yarısı da instant kuru mayadır. Üretimin %70’ini dünyanın 119 ülkesine ihraç etmektedir.
Pakmaya Cumayeri fabrikasının 6 milyon dolar civarında bir yatırımla kurduğu biyolojik arıtma tesisi bulunup, tesisten çıkan atıklar anaerobik ve aerobik olarak iki kademede arıtılarak deĢarj edilmektedir.
Tesiste üretilen yaĢ mayanın bir kısmı Avrupa ve Türk Cumhuriyetlerine ihrac edilirken %65’lik kısmı yurtiçi piyasaya verilmektedir ve Anadolu’nun en ücra köĢelerine dahi tır ve kamyonlarla sevkiyat yapılmaktadır.
|
|
|||||
|
|||||
|
|
|||||

1Beğeni
LinkBack URL
About LinkBacks

Paylaş