merhaba arkadaşlar. son sınıfta gıda teknolojisinde yeni gelişmeler dersi için yaptığım sunum.
[size=xx-large]pastörize yumurta[/size]
Link öldüğü için çöp kutusuna taşınmıştır!!!
merhaba arkadaşlar. son sınıfta gıda teknolojisinde yeni gelişmeler dersi için yaptığım sunum.
[size=xx-large]pastörize yumurta[/size]
Link öldüğü için çöp kutusuna taşınmıştır!!!
bu pastörize sıvı yumurta tam anlamıyla nasıl pastörize ediliyo bilgisi olan var mı acaba?
pıhtılaşmıyo mu?
gönderilen dosyada gayet güzel acıklanmıs okhan baktınmı![]()
baktım ama ben göremedim galiba
pıhtılaşmaması için ne kullanılıyo peki ya da pastörizasyon sıcaklığı çok mu düşük pişmiyomu yumurta?
bendegörmedin nasıl past edildiğini
pasytörize yumurtayı 5-6 yıldır kullanıyorum
http://www.kkgm.gov.tr/TGK/Teblig/2000-11.html yumurta ve yumurta ürünleri tebliğinde pastörizasyon sıcaklıkları verilmiş...
sibel hanım herşeyi bilirmişsibelkural Nickli Üyeden Alıntı
ben kkgm govtr de gördüm
byrada yok ama
lütfen bu konuyu düzeltelim
sadece yardımcı olmaya calıştım cüneyt bey bilmişlik taslamadım...
l) Pastörizasyon; yumurtadaki patojen mikroorganizmaların vejetatif formlarının tamamını, diğer mikroorganizmaların büyük bir kısmını öldürmek amacıyla yapılan, yumurta veya yumurta ürünlerinin raf ömrünü uzatan, en az 63° C’da 30 dakika, 72° C’da 15 saniye veya 100° C’ın altındaki sıcaklıkta uygun zaman kombinasyonu ile gerçekleştirilen ısıl işlemi,
ifade eder.
bu şekilde ifade edildigi için yazdım bu bilgiyi..
mesleki açıdan herşeyi bilmek bence kötü bi şey değilsibelkural Nickli Üyeden Alıntı
kötü bir maksadım yoktu
yanlış anlamışsın
merhaba arkadaşlar. sanırım okan pıhtılaşma ile ilgili bir soru sormuşsun. ben sana söyleyeyim bu sunumu yaparken aynı soru banada geldi. pastörize yumura üretiminde pastörizasyon sıcaklığı 52-53.5oC derecelerde olması gerekiyor. bu konu hakkında tam manasıyla bilgi verilmiyor bildiğim kadarıyla. ama çok kısa bir sürede yapılıp daha düşük sıcaklık olduğu için pıhtılaşma engelleniyor. başka bilgi isterseniz. elimde olan bilgileride yollarım. iyi çalışmlar.
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim arkadaşlar.
pastörize yumurta konusunda benim en merak ettiğim pıhtılaşmadan nasıl pastörize edildiğiydi.
taner biraz aydınlattın beni ama elinde bizi daha da aydınlatacak bilgiler varsa onlarıda paylaşırsan sevinirim![]()
pastörize yumurta pastörizasyonunda protein denaturasyonunun önlenmesi için aliminyum tuzları kullanılır. Bu tuzlar protein denaturasyon sıcaklığını yükseltirler. Yumurta beyazında aliminyum sülfat ilave edildiğinde konalbumin şelat yapma özelliği artar.Böylece ısısal işleme karşı daha stabil hale gelir.Aklımda bu kadarı kalmış. Sistematiğini ve interaksiyonel fonksiyonların etkinliğini hatırlayamadım bu saatte. İdare edin.
Unutmadan şu eklemeyi de yapayım 100 derece 5 sn dir past.ama pH ayarlanır.
Bi teşekkür eklersiniz belki.
Bookmarks