Projenin Adı ve Yatırım Konusu : ‘İmalattan sofraya yatırımda ambalaj farkı’ ve yatırım konusu (Pekmez imalatı ve depolama tesisi projesi )

a. Projenin amacı : Yörede Insan beslenmesi bakımından değerli bir gıda maddesi olan pekmezin bir çok yerde eski primitif yöntemlere göre üretildiğinden. dolayı üretim teknolojisi geliştirilerek yaygınlaştırılması ve pekmez tüketimini unutmuş olan, özellikle büyük şehir merkezlerinde oturan, insan kitlelerine tekrar pekmez yeme alışkanlığının kazandırmaktır
b. Hedef grup(lar) : Maden Köprübaşı Beldesi çiftçileri hedef grubu oluşturmaktadır. Bunlar 825 Çiftçi ailesi ayrıca 12 köy halkını kapsamaktadır.
c. Ana faaliyetler : (Teklif edilen projenin teklif çağrısında belirtilen temalardan hangisini ele aldığını açıkça belirtiniz.) Maden Köprübaşı Beldesinde 200m² lik kapalı alanda pekmez üretimini Temmuz ve Ağustos aylarında üretim teknolojisinin kullanılarak belde ve çevre köyler deki dut üreticilerinden belli ücret karşılığında ellerindeki ürünlerin kuru ve yaş olarak belirtilen aylar içerisinde alınıp pekmez üretim ve dolum tesisimizde işlenip ve ambalajlanıp tüketime dolayısıyla pazara sunulmasıdır.

Dosya Türü : doc
Şifre:www.forumfood.net