: Perfetti van melle (vivident) staj defteri
: Doc : …
1.GİRİŞ
12.07.2010 - 20.08.2010 tarihleri arasında Perfetti Van Melle Gıda San ve A.Ş. adlı uluslararası çalışıp sakız üretimini gerçekleştiren firmada 30 iş günü çalışarak ‘İşletme Stajı’mı tamamladım. Hafta içi her gün 09.00-17.00 saatleri arasında fabrikanın üretim bölümü ağırlıklı olmak üzere paketleme bölümü ve kalite kontrol laboratuvarında bulundum.
Firmada bulunduğum süre zarfında birçok faaliyete dahil oldum ve birçok konu hakkında bilgi edindim. Fabrika ortamında işlerin nasıl sürdürüldüğünü, yönetici ve işçi kadrosuyla çalışarak kavradım.
2.FİRMA HAKKINDA
2.1.TARİHÇE
Perfetti Van Melle, Mart 2001’de Perfetti SpA ve Van Melle N.V.’nin birleşmesi ile kurulmuş olup; bu iki şirket 1979’dan bu yana pek çok ülkede birlikte çalışmaktaydı. Daha sonra 1991 yılında, Perfetti ortak çıkarları doğrultusunda Van Melle’nin %37’lik hissesini satın aldı. Bu işlem, daha en başından kazançlı olacak ve Ocak 2001’de Perfetti’nin Van Melle’nin tüm hisselerini almasına dek giderek güçlenecek bir ortaklığın yalnızca ilk adımıydı. PVM, Temmuz 2006’da popüler Chupa Chups ve Smint markalarıyla tüm dünyada ünlenmiş bir aile şirketi olan İspanyol Chupa Chups’un %100 hissesini satın aldı. Bu satın alma işlemi grubun şekerleme pazarındaki liderlik konumunu daha da güçlendirdi.
....
:
|
|
|||||
|
|||||
|
|
|||||

LinkBack URL
About LinkBacks