Arkadaşklar İzmitte bir Çevre Laboratuvarında Şeflik yaptım. Büyük Tavuk entegre firmalarından arıtma giriş sularında belirli parametlerde arge ve analiz yapıyorduk. Büyük firmaların yemden kar ettiği doğru. Nasılmı? Kesimhanelerde tavukları makineler kestikten sonra tavuk kanları kanala akıyor ve biriktiriliyor. Bu kanlar dereye deşarj edilemez arıtma işleminden geçilirdikten sonra dereye bırakılabilir böyle bir olay gerçekleşirse Çevre ve Orman il Müdürlüğü para cezası keser. Arıtma işlemi bir asit ve bir polielektrolitle gerçekleştiriliyor. Kanlı suya Demir 3 Klorür eklenip karıştırılıyor ondan sonra polielektrolit eklenip anyonik veya katyonik (çökeltme veya suyun üstüne toplama) olarak gerçekleşen işlemde floklaşma oluşuyor. Yani o kan floklaşıp suyun üstüne veya dibine çöküyor..!!! Bu su biriktiriliyor ve Çevre Laboratuvarına numune gönderilip ph, askıda katı madde, kimyasal oksijen ihtiyacı ve yağ-gress parametlerine bakılıyor ve daha sonra parametler belirlenen aralıkta ise dereye deşarj edilir. Bu kan flokları ne oluyorFloklar kurutulup tavukların yemlerine katılıyor. Konunun detayına girdiğim için kusura bakmyın. Gerçek yaşanan olaylar yorumlarınızı bekliyorum.

1Beğeni
LinkBack URL
About LinkBacks
Floklar kurutulup tavukların yemlerine katılıyor. Konunun detayına girdiğim için kusura bakmyın. Gerçek yaşanan olaylar yorumlarınızı bekliyorum.
Paylaş

Alıntı
Flok işi çok yaygın yapılıyor. Hangisi snn tercihin derseniz bu işi yapmayan adam akıllı firmalar war. 1.Banvit 2.Şen Piliç Tavsiyem bunlardan almanız. Bir gerçek daha açıklayayımda biraz daha kepaze oLsun bu firmalar. Bizim şuanki müdürümüz bir tavuk firmasından emekli ve diyor ki civciv lere protein verip 25 günde tavuk haline getirip kesiyorlar. Ve o 25 günlük tavuğu sıkıştırıyosun böle cikliyo dio 

Bookmarks