1-AMAÇ
Firmamız faaliyetlerinin risklerinin tanımlanması değerlendirilmesi ve kaynağında yok edilmesi için yapılacak çalışmaları belirlemek
2- KAPSAM
Firmamızın bütün faaliyetlerini kapsar
3- SORUMLULAR
-Şirket Müdürü
-ISG Yönetim Temsilcisi
-Birim Sorumluları
4-PROSEDÜR
GENEL YAKLAŞIM
Risk Değerlendirme Çalışması Yol Haritası
1- Kaza geçmişimizin araştırılması ( Tüm personelin katılımı ile)
2- Ön mühendislik tespiti
3- İş akışları
3.1. İşin yapılışının düzenlenmesi
4- İş tehlike analizi
4.1. Tehlike listesi
5- Hedef belirleme
6- ISG yönetim programı
UYGULAMA
- Aşağıdaki durumlarda;
1- Yönetim sistemini kurma, sürdürme ve geliştirme aşamalarında
2- Yeni iş yeri personel, proses, metot, araç-gereç, makine durumunda
3- Kaza, ve kazaya ramak kaldı durumlarında risk tanımlaması, değerlendirilmesi ve kontrolü için çalışmalar yapılır
- Risk değerlendirme çalışmaları yönetim temsilcisinin koordinasyonunda işçi temsilcisi, proses sorumluları, uzmanlar (Firma dışından olabilir) yer alırlar. (Üst yönetim ve diğer yöneticiler ISG yönetim sistemine bağlı olduklarını göstermek için bu tür toplantılara katılırlar ve çalışmaları değerlendirirler.
- Tehlike tanımlaması çalışması mümkünse gerçek şartların izlenmesi, proseste yer alanların görüşünün alınması, kıyaslama uzman görüşü teknik yayınlar, teknolojik gelişmeler ilgili kuruluşların konu ile ilgili görüş, öneri ve uygulama raporları, yasal mevzuat ve standart vb. kaynaklardan yararlanılır.
- Tespit edilen tehlikeler ve buna bağlı riskler Risk Değerlendirme Talimatına (TL-020) göre değerlendirilir ve risk tablosu oluşturulur
- Değerlendirme sonuçları üst yönetim dahil tüm çalışanlara duyurulur ve görüşleri alınır.
- Belirlenen risklerin mühendislik yöntemleri kullanılarak yok edilmesi hedeflenir bu mümkün değilse minimize etmek için ilgili tarafların tehlikelerden haberdar edilmesi bununla mücadele için yapılması gereken davranış standartları belirlenir.
- Bilgilendirmenin yanında KKD belirlenir. KKD özellikleri riske uygun seçilir. KKD kullanıcılarına, KKD’lerin amaç ve nasıl kullanılacağı konusunda bilgilendirme yapılır.
- Çalıştırma kontrolü ve performans ölçümü ile risk analizine göre alınan önleme tedbirlerinin etkinliği takip edilir.
- ISG Hedeflerinin gerçekleşmememsi durumunda da risk analizi çalışması tekrar yapılır
5-REFERANSLAR
Risk Değerlendirme Talimatı (TL-020)
5-KAYITLAR
- Tehlike Tablosu
- Risk analizi Çalışma Tutanak ve Raporları
- Tehlike Tespit Formu (FR-037)
- Risk Analiz Tablosu (TB-001)
- Ölçüm ve İzleme Kayıtları

LinkBack URL
About LinkBacks
Paylaş

Alıntı