donuk ürünlerden aldığımız şahit numuneyi ne kadar süre elimizde tutmak gerekiyor bu konuda fikri olan arkadaşlardan yardımmmmmmm![]()
donuk ürünlerden aldığımız şahit numuneyi ne kadar süre elimizde tutmak gerekiyor bu konuda fikri olan arkadaşlardan yardımmmmmmm![]()
72 saat demiştim catering zannederek düzeltiyorumUnlu mamulde çalışıyormuşsunuz, skt garanti...Piyasaya verdiğiniz ürünlerin ne zaman sorun çıkarıcağını bilemezsiniz...
skt ye kadar diye biliyorum...
HİÇBİRŞEY TESADÜF DEĞİLDİR.
Yine dağların sevdası düştü yüreğime anneKurşunların sevdası,Zulümlerden bıktım usandımYüreğim kanıyor anne,Kara bulutlar bir sağanaktır tutturmuş giderDünya zulüm, zulüm kokar anne...
Satış yaptığınız müşteri profilide bunu etkileyecetir.
Şöyle ki;
Eğer son tüketiciye satıyorsanız sattığınız ürünleri müşteri alıp tüketiyorsa son kullanım tarihine kadar saklamanız gerekir.
Ancak son tüketiciye değil, ara üretciye satıyorsanız; Satış yaptığınız müşterinizde bu yarı mamülü (sizin ürününüzü) kendi ürününde kullanıp üretim zamanına göre son kullanma tarihi vereceği için "raf ömrünüz + müşterinin ürünün raf ömrü" boyunca saklamak daha uygun olacaktır.
“Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.”
donuk börek üretimi yapıyoruz son kullanma tarihi -18 de 18 ay gibi uzun bir süre ve her gün üretim var bu bir süre sonra bi yığılma yaratmaz mı ? her gün almak zorundamıyım parti numarası değiştikçe üründen numune alsam bu durum sorun yaşamama neden olurmu acaba
Yine dağların sevdası düştü yüreğime anneKurşunların sevdası,Zulümlerden bıktım usandımYüreğim kanıyor anne,Kara bulutlar bir sağanaktır tutturmuş giderDünya zulüm, zulüm kokar anne...
Parti numarasına göre her partiden bir tane ayırmanız yeterlidir.
Şöyle bir örnek verelim:
Dondurulmuş pizza yapan bir firmaya pizzada kullanılacak bir malzeme sattınız. Hiçbir zaman bir üretici kullandığım malzemenin son kullanma tarihi bu bende buna göre son kullanma tarihi vereyim demez. kendi üretim tarihine göre verir. Yasal olarak siz sadece kendi ürününüzün son kullanımına kadar sorumlusunuz. Ancak müşterinizin hangi partide hangi partinizi kullandığını değiştirmesi çok zor değil (Bir forma bakar). Hem yasal açıdan kendinizi garantiye almak hem de müşterinize sağlıklı ve elinizi güçlendirecek bir cevap verebilmek adına onunda raf ömrünü dikkate alıp saklamak en sağlıklısıdır. Yasal olarak raf ömrünüz süresince saklamanız yeterlidir. Bu aynı yemek sektöründe 72 saat verilmesine benziyor aslında. Yemeğin raf ömrü 1 gün ama siz insanlarda oluşabilecek belirtileride dikkate alarak (müşterinin raf ömrü vermesi benzeri) 2 gün daha üzerine süre ekliyorsunuz...
“Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.”
eğer dediğiniz gibi ise;
bence bunu benden ürünü alan firmanın düşünmesi lazım. yani benim ürünümün raf ömrü 1 yıl ise kendi ürününe benim ürünün skt sinden uzun süre verememelidir. çünkü benim skt bittiğinde ürünüm/numunem doğal olarak bozulmuş/kullanım dışı kalmış oluyor onun için elimde tutmamında bir faydası olmayacaktır... skt si geçmiş bir şahit bir anlam ifade etmez...
Bookmarks