merhabalar
Salça da kum problemiyle ilgili olarak ne yapılabilir?Bilgisi fikri olan varsa paylaşabilir mi?
Teşekkürler...
merhabalar
Salça da kum problemiyle ilgili olarak ne yapılabilir?Bilgisi fikri olan varsa paylaşabilir mi?
Teşekkürler...
salçada kum problemi nedir açıklarmısınız?
sorun salçadaki kumun uzaklaştırılması mı yoksa salça yapım aşamasında önlenmesi mi?
salça işleme aşamasındaki önlem ise; domateslerin yıkanma aşamasında çöktürmeli havuzlar gibi sistemlerin kullanıldığını duymuştum ama çokta etkili olmuyor sanırım zira domatesin parçalanmış olanlarının içine giren kum önlenemiyor...
ama üründeki kum sorunu ise....filtrelerden geçirmek diyeceğim ama kumu tutacak kadar filtre kullanmakta sanırım ürünün akışkanlığını bozup filtrenin tıkanmasına neden olur diye düşünüyorum
Salça da kum oranını minimize etmek amaç.Proseste ne gibi değişiklikler önlemler alınabilir?aysen hanım dediginiz gibi taşıma bantından geçiyor yıkanıyor yüzdürülüyor vs vs.daha değişik fikirler var mı?filtre ne kadar tutar?prosesi ne kadar etkiler?özellikle sezon sonuna dogru domates iyice bozuluyor toprak kum oranı artıyor...
yani kumun boyutları çok küçük olduğundan filtrenin en azından şuanda proseslerde kullanılan filtrelerin (sanırım birçok yer 0,5 mm filtre)kumun boyutlarını düşünürsek pek engelleyeceğini düşünmüyorum daha küçük gözenekli filtre kullanmakta (denemek lazım) sanırım prosesi etkiler, akışkanlık yönünden....ürünün filtreden zor geçmesine de neden olur diye düşünüyorum. ama salça firmalarının bu konuyu çözdüklerini yani farklı bir metot kullanarak çözdüklerini duymadım
domateslerin satın alınması aşamasında tarladan kasalarla getirilse bu sorun azalır mı?
Evet azalır lakin kapasiteniz yüksekse yüzbinlerce kasaya ihtiyacınız olacaktır.Basit bir hesap yaparsak günde 1000 ton domates işlerseniz 20 kg kasalardan 50.000 adet gerekli sırf fabrika için.50.000 adet de tarlalarda olmalı bir o kadar da yolda komisyoncuda vs olmalı.Sonuçta 150.000 kasa lazımbunları dökmek tekrar yüklemek vs vs de cabası.
Evaporatorden önce siklon koyarak kum problemini çözebilirsiniz
siklon filtreleri duydum ama kullanan var mı bilemiyorum.siz kullandınız mı hiç??
Evet kullandık ve olumlu sonuç aldık.
Bookmarks