arkadaşlar benim bulunduğum şirketteki satın alma prosedürü çok ağır..yani çok fazla form doldurmak zorunda kalıyorum...sizin şirketlerin satın alma prosedürü nasıl??neler yapıosunuz hangi formları dolduruyosunuz bana yol gösterirmisniz rica etsemmm![]()
![]()
arkadaşlar benim bulunduğum şirketteki satın alma prosedürü çok ağır..yani çok fazla form doldurmak zorunda kalıyorum...sizin şirketlerin satın alma prosedürü nasıl??neler yapıosunuz hangi formları dolduruyosunuz bana yol gösterirmisniz rica etsemmm![]()
![]()
Süreci kısaca anlatıp hangi formları tutuyorsunuz (İsimleri yeterli) anlatırsanız sizi daha kolay yönlendiririz. Bir de süreci anlatırken bu işle kaç kişi uğraşıyor kimler hangi işi yapıyor belirtirseniz ona göre yönlendiririz.
“Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.”
satın alma müdürümüz var ama o ilgilenmiyor. bu formları doldururken 3 kişi çalışıyoruz.
Satınalma İstek Formu ,Hammadde Girdi Formu, Tedarikçi Değerlendirme Formu, girdi kontrol formu.. bu formları dolduruyoruz ama ben bunun içinden çıkamıyorum...
Satınalma süreci için 4 adet ve isimlerini bahsettiğiniz formlar çok değil aslında.
Form ve değerlendirme sistemi karışıksa ona birşey diyemem ama bahsettiğiniz formlar her sistem için minumum gereksinimlerdir.
“Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.”
düzensiz bir sistem var sanırım bu yüzden işim dahada zorlaşıyor. yinede teşekkür ederim oğuz bey..
İşletmeye ürün kabulünden itibaren izlenebilirlik sağlanabiliyorsa her iş kolay olacaktır.
ama izlenebilirlik yoksa o zaman işler ağır gelmeye başlar.
Oğuz abininde dediği gibi tutulan formlar fazla değil. az bile
Mesela bende bunlara ek olarak, kuru gıda nem ve sıcaklık formu, Soğuk oda sıcaklık kontrol formu, DÖF, DÖFİF gibi formlarda mevcut.
daha farklı formlarda var ama dediginiz gibi izlenebilirligimiz net deil sanirım problem ordan kaynaklanıyor...![]()
Bookmarks