ÖZET
Bu çalışmanın amacını, sanayideki proseslerin incelenmesi, öğrenilmesi ve çalışma deneyiminin kazanılması oluşturmaktadır.
Raporda kuruluşun tanıtımı yapıldıktan sonra, ismi, yeri ve üretim kapasitesi, ürün sayısı, üretim şekilleri, ürünlerin teknik özellikleri, kullanılan ana ham maddeler hakkında bilgi verilmiştir. Daha sonra endüstriyel akım şeması çıkarılmış, çalışanların sayısı ve görevleri hakkında bilgi verilmiştir.
Üretim bölümünde, pancarın fabrikaya alınması, silolanması, kıyılması, pancarın haşlanması ve difüzyonu incelenmiş, üretim basamaklarından olan şerbet üretimi, şerbet arıtımı kademeleri öğrenilmiştir. Karbonatlama, buharlaştırma, rafineri bölümleri hakkında genel bilgiler verilmiştir.
Staj süresince ilk iki haftada laboratuarda çalışılmış, çalışma sırasında kireç taşı analizi ,kireç analizi, küp şekerde kalite kontrolü tayininden kazanlarda ve diğer yardımcı birimlerde kullanılan yakıtların standartlara uygunluğuna, laboratuarda kullanılan cam malzemelerin hacim kontrolüne kadar bir çok analiz gerçekleştirilmiştir
...
Dosya Türü : doc
Şifre:www.forumfood.net
|
|
|||||
|
|||||
|
|
|||||

LinkBack URL
About LinkBacks

Paylaş

Alıntı
Şeker fabrikası lafını duyunca sormak istedim hangi şeker fabrikasında yaptın stajını?malatya şeker fabrikasında mı? şeker fabrikalarıyla özel alakam var da

Bookmarks