Simit Sarayı Avrupa'daki ilk şubesini Hollanda'nın parlamento başkenti Lahey’de açıldı. Açılışta konuşan Simit Sarayı Dünya Geneli Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Okutur “İnşallah önümüzdeki 5 yıl içinde Hollanda’ya 100 mağaza ile 30 milyonluk yatırım yapacağız.Ardından başta Almanya olmak üzere tüm diğer Avrupa ülkelerinde olacağız.” dedi.

Türkiye’de başta İstanbul olmak Türkiye genelinde 200’ün üzerinde şubesi Simit Sarayı Avrupa'daki ilk şubesini Hollanda'nın parlamento başkenti Lahey’de dün açtı. Lahey’de ki Simit Sarayı açılış törenine Türkiye Cumhuriyeti Lahey Büyükelçiliği Katibi Alper Bosuter, Simit Sarayı Dünya Geneli Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Okutur, PvdA (İşçi Partisi) Milletvekili Metin Çelik, Simit Sarayı Avrupa CEO’su Hakan Aydın, Lahey Büyükelçiliği Turizm Müşaviri Ahmet Temurci, Lahey Belediye Başkan Yardımcısı Henk Kool, HOGİAF Genel Başkanı Mehmet Kabakyer, HOGİAF İkinci Başkanı Vecih Er, ve iş dünyasının önde gelen isimleri katıldı.

Simit Sarayı Dünya Geneli Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Okutur uzun süredir yurt dışına açılma planları yaptıklarını ve bunu Avrupa’da ilk olarak Lahey’de başlattıklarını ifade ettiği konuşmasında “ Benim için mutluk verici ve tarihi bir gün. Bundan sonra çok hızla eş zamanlı olarak hem Avrupa’da hem de diğer kıtalarda hızla çoğalacak olacak Simit Sarayı’nın ilk adımını burada atmış olduk. Çok değerli katılımcılar ve onların memnuniyeti de ayrı bir güzellik. Simit sarayı olarak inşallah önümüzdeki 5 yıl içinde Hollanda’ya 100 mağaza ile 30 milyonluk yatırım yapacağız. Ardından başta Almanya olmak üzere tüm diğer Avrupa ülkelerinde olacağız. Daha sonra ABD ve diğer kıtalarda olacağız. Bu büyük yürüşünün başarıyla gerçekleşmesi açısından açılan bu ilk mağazanın benim için çok büyük önemi var.” dedi.

Açılışa katılan Lahey Belediye Başkan Yardımcısı Henk Kool, yaptığı konuşmasında Simit Sarayı’nın yurtdışından bir firma olarak Lahey’de ilk şubesi açmasından gurur duyduklarını belirterek “ Ben Lahey Belediye Yönetiminde ekonomiden sorumlu biri olarak elimden gelen desteği vermeye hazır olduğumuzu ifade ediyorum. Sayın Haluk bey ve Hakan beyin Lahey Gedemtegracht şubesinden sonra 3 şube daha açacaklarını duymak beni haliyle memnun etti.Türk işadamlarının gerçekten potansiyeli yüksek ve Hollanda ekonomisine çok ciddi katkı yapıyorlar.” dedi.

Ayrıca, Mekke'deki Zemzem Towers'ta 2 yeni mağazanın inşaatı devam etmektedir.