turşu işletmesinde 30 gündür staj yapıyorum çok fazla analiz olmadığı için yazcak birşey bulamadım bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımınızı bekliyorum
turşu işletmesinde 30 gündür staj yapıyorum çok fazla analiz olmadığı için yazcak birşey bulamadım bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımınızı bekliyorum
üretim aşamalrını,yapılan analizleri,işletme hakkında genel bilgileri,varsa yönetim sistemi uygulamalarını,hammadde son ürün spektlerini vb vb vb....yazabilirsin....organizasyon yapısı,işletme personel görevleri de olabilir...
teşekkür ederim öyle yapmaya çalışcam artık
staj raporu hazırlıyormusunuz bilmiyorum ama eğer hazırlıyorsanız, gerektiğinde ek bilgi bulunmasının zor olduğu konular olabilir (genel olarak). Bu nedenle önce gerekmez bir kağıda yazıp sonra temize çekin. Temize çekmeden önce bilgileri netten araştırın bulamadıysanız atlayın...
Staj defterini de bence;
1. İşletme hakkındaki kuralları vs.
2. Laboratuvar
3. Hammadde Kabulü (Kabul Şartları)
4. İşlemler (Kaç bölümü var bilmiyorum. Örnek olması açısından süt olsaydı peynir, ayran gibi günlük ayırabilirsiniz.)
5. Kalite Kontrol
6. Ambalajlama ve depolama
şeklindeki bir sıralamayla yazabileceğinizi düşünüyorum...
Bu konu bahanesi ile bir konuya dikkat çekmek istiyorum
Gıda mühendisleri işletmede sadece laboratuarda analiz yapmazlar.
bu ve benzeri durumları birçok gıda mühendisi adayı arkadaşımızda görüyoruz.
Lütfen biraz daha mesleğiniz ve gereklilikleri ile biraz daha ilgilenin, özellikle 3. sınıf ve 4. sınıftaki arkadaşların çok daha dikkatli ve olması gerekiyor.
Sizler 1-2 yıl içinde sektöre Gıda Mühendisi ünvanı ile çıkacaksınız.
O diplomayı aldıktan sonra yapacağınız herşey bütün gıda mühendsilerini temsil ettiğini unutmayın. üniversitedeki eğitim her ne kadar eksikte olsa donanımlarınızı ve bilgilerinizi tamamlamak için çaba harcamanız gerekir.
Sektöre çıktığınızda bu eksiklerinizi tamamlamanın bedeli bazı zamanlarda ağır olabilir.
“Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.”
-hammadde kabul şartlarını ,
-işletmenin vizyon ve misyonu hakkındaki bilgileri ,
-iş akış şeması, üretimin safhaları hakkında ayrıntılı ve düzenli bir şekilde bilgi.
-yapılan analizler,
-varsa kalite yönetim sistemi hakkında bilgi.
-varsa laboratuvarında yapılan analizler.
gibi gibi.
teşekkür ederim defterimi doldurdum turşu işletmesinde staj yapanlar varsa 30 iş günlük defterimi burada paylaşabilirim herkeze kolay gelsin
HİÇBİRŞEY TESADÜF DEĞİLDİR.
Yine dağların sevdası düştü yüreğime anneKurşunların sevdası,Zulümlerden bıktım usandımYüreğim kanıyor anne,Kara bulutlar bir sağanaktır tutturmuş giderDünya zulüm, zulüm kokar anne...
Bookmarks