merhaba arkadaşlar,
Swap konusunda kafam çok karıştı. hangi kiti kullanmalıyım, ne kadar sıklıkta yapmalıyım piyasadaki kitler personel eli için de uygun mu? bilgilendirir seniz sevinirim. teşekkürler.
merhaba arkadaşlar,
Swap konusunda kafam çok karıştı. hangi kiti kullanmalıyım, ne kadar sıklıkta yapmalıyım piyasadaki kitler personel eli için de uygun mu? bilgilendirir seniz sevinirim. teşekkürler.
Ben
MERCK- HY-RİSE Colour Hygiene Test Strip Kitini kullanıyorum.
Kendimizin yapmış olduğu swap testler bizi yanıltabiliyor. Çünkü anlık olarak kirlilik oranını veya temizlik düzeyini gösteriyor bu testler.
Ben bu swap uygulamasını ağırlıklı olarak personeli korkutmak için kullanıyorum. Çünkü bir ortamı dezenfektnla dezenfekte etmeden alınan her uygulama mutlaka kirli çıkıyor.
En güzeli dışarıdan bir microbiyolojik laboratuvara da yaptırmak...
teşekkür ederim. yeni denetim geçirdim ve denetçi de bu kitlerden ziyade dış laboratuvara mikrobiyolojik olarak yaptırmamızı tavsiye etti. ben ilk denetimim olduğundan birazda heyecandansıklığını sormayı unuttum
dış laboratuvara ne kadar sıklıkta yaptırmamız yeterli olacaktır ve personeli korkutmak için ne kadar sıklıkta yapmalıyız
malum bunlar pahalı kitler bende küçük bir zeytin işletmesinde çalışıyorum. işveren tarafından maliyetli bulunabiliyor.
Kendim elimdeki MERCK in swap test kitiyle Haftada 1 yapıyorum
Microbiyolojik lab.lada ayda 1 çalışıyorum...
bnm sektör Otel olduğu için hem gıda, hem su hemde swap test örnekleri veriyorum.
Çalıştığım lab. bana swapları eşantiyon olarak ücretsiz yapıyor.
Sende bir lab.la böyle anlaşbilirsin..
Kolay gelsin..
bilgilendirme için çok teşekkür ederim![]()
patronlar para harcamak istemiyorsa merck'in kitleri işinizi görebilir.
eğer inkübatörönüz yoksa, zaten 1 milyar civarı bir başlangıç maliyetiniz olacak işletmede swap lı bir sistem kurmak için.
ama inkübatörünüz varsa, bence; swap işletmede pekala yapılabilir.öyle zor ve teknik bir işlem değil bu.kulak çubuğu gibi bir şeyle yüzeylere değiyor, bunu da besiyerine sürüyorsunuz ya da serumla seyreltip sıvı olarak ekiyorsunuz.dışarıda satılan tüm swap çubukları bu iş için uygundur.hatta çöp şiş tahtasına pamuk sarıp sterilizatörde strerilize ettiğiniz el yapımı bir swap ta gayet uygundur.
swap'ların bence, en kalitelisi compact dry swap'tır. içinde 1 ml peptonlu su da bulunur.besiyerine, pamuğun değdiği bu suyu eker ya da 9 mlt lik ek seyreltmeler yaparsınız.
uygulanma sıklığı ise çalışanlarınızın ne kadar eşek kafalı olduklarıyla alakalı.sonuçlar iyileşirse uygulama sıklığını azaltır, kötüleşirse artırırsınız.
Merhaba;
Konuyla ilgili personel,yer yüzey gibi alanlardan hazır besiyerli swapları öneririm, ekim yapma vs gibi yöntemlere gerek kalmıyor.Konuyla ilgili bilgi almak isterseniz pm atabilirsiniz
Bookmarks