inş bu dönem sonunda mezun olacağım...İSO'yu nasıl sindirerek anlayıp öğrenebilirm? oturup sunumlara mı çalışmalıyım? çok önemli bu,' İSO'yu bilyorum diyebilmek istiyorum...yol gösterirseniz sevinirim![]()
inş bu dönem sonunda mezun olacağım...İSO'yu nasıl sindirerek anlayıp öğrenebilirm? oturup sunumlara mı çalışmalıyım? çok önemli bu,' İSO'yu bilyorum diyebilmek istiyorum...yol gösterirseniz sevinirim![]()
aynı dert bendede lütfen bende bi cvp istiyorum![]()
Vallahi biz geçen dönem içinde okulda ISO 22000 eğitimi aldık yetkililer tarafından. Bende HACCP ve ISO'nun temel birkaç şeyinin oturmasında yardımcı oldu. Benim tavsiyem gıda bölümü olarak hocalarınızla konuşun ücret karşılığı seminer ayarlatın. İnanın çok faydası dokunuyor. Ayrıca öğrenci olarak geçtiğiniz ve toplu ödeme yaptığınız için de ücretler korkulacak boyutlarda olmuyor.![]()
Arkadaşlar ISO sistemini en iyi bir uygulanan bir yerde öğrenebilirsiniz.1 aylık bir staj dönemi ile baya bir ilerleme kaydetmiş olursunuz.
iso yu öğrenmenin en iyi yolu uygulama alanında bulunmaktır. Teorik olarak öğrenmenin çokça bir faydasının olmayacağını söyleyebilirim.
gerek iso 22000 gerek HACCP sistemini en iyi uygulayarak öğrenebilirsiniz, okul döneminde HACCP kursu almıştım. Ancak iş hayatına atıldığım zaman aldığım eğitimin çok yetersiz olduğunu gördüm. Eğitim almak size bir ön bilgi kazandıra bilir. ancak 1 aylık bir staj size bilgi kazandıra bilir.
bende arkadaşlarımıza katılıyorum
en iyi öğrenim sistemi uygulamaktır.
ama ben iş hayatına bir adım önde başlamak istiyorum derseniz, size önerim kalite yönetim temsilcisi eğitim programları oluyor ama bunlar normal aldığınız 2 günlük eğitimler gibi değil 5 günlük eğitimler, oldukçada faydalı oluyor ama insanlar bunlara pek rağbet göstermiyor...
“Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.”
Teşekkür ederim Oğuz Bey,evet ben en azından boş olmak istemiyorum bu konuda,şu an sunumlara göz atabilirm ve de kalite yönetim temsilcisi eğitim programlarını araştırmalıyım dediğiniz gibi...![]()
Şu anda okuyacağınız her şey kafanızda soyut olarak yer edecektir. Çünkü ISO abi size yapmanız gerekenleri söyler, nasıl yapacağınız onun umurunda değildir. Sonuca bakar.
Yeni mezun bir Gıda Mühendisinin anlayacağı tarzda konuşmaz bu ISO abi. Anladım sanarsınız ama iş uygulamaya gelince, tabiri caiz eminim, apışıp kalırsınız.
Anlatılanları sürekli somut sorularla anlamaya çalışın. "Diyelim ki bi meyve suyu üretiminde nasıl bir karar ağacı uygulaması yapabiliriz?", "ön gereksinim programlarını yemek sektöründe nasıl uygularız" vb...
Bana İzmir de eğitim alabileceğim yerleri tavsiye edebilir misiniz?
Öncelikle GMO'yu denemelisin bence. Temelde bir şeyler oturduktan sonra özel firmaları araştırırsın zira ücretleri yüksek (;
Bookmarks