2 tane iş arasında karara verme durumunda kalsanız acaba nasıl bir kariyer seçerdiniz?
2 tane iş arasında karara verme durumunda kalsanız acaba nasıl bir kariyer seçerdiniz?
ikinci şıkkı seçtim... ilkinden ziyadesi ile sıtkım sıyrıldı... an geliyor her işe koşmak durumunda kalıyor insan, gerçi bu çok şey öğretiyor ama yoruyor da...
aslında penguen yetiştiricisi olsam, hepsinden düşük konumda olsam... kabul ederim...
Bu biraz da meslek hayatımın hangi aşamasında olduğuma göre değişir. Eğer tecrübesizsem, iş hayatımın başında isem ilk şıkkı tercih eder, her bölümden azar azar da olsa birşeyler kapmaya çalışır kendimi geliştirirdim (ki ilk iş yerim büyük bir işletme idi mikrobiyoloji laboratuarının dışına çıkamadım, nefes bile alamadım, okulda yalayıp yuttuğum mikronun pratiği dışında hiçbir artısı olmadı bana, bu da güzel ve sabretsem daha fazlasını alacaktım belki ama olmadı).
Bu alt seçenekelre ve ihtimallere göre çok değişebilecek cevapları içeriyor.
Figen'in dediği gibi kurumsal bir işletemede bir noktada sabit kalırsanız böyle bir zararı var. Ama bir de kurumsalfimra sizin kendinizi eğitmenize olanak tanırsa, kurumsal firmadan başlayıp sistem öğrenmek oldukça faydalı olacaktır.
Dediğim gibi bu biraz size birazdan fazlada çalıştığınız firmaya bağlı...
Ama temel bir nokta var ki, okuldan mezun olduğunuz bilgilerle bir işletmeyi sırtlamaya çalışırsanız bunun bedeli biraz ağır olur. Başaramaz mısnız, tabiki başaranlar çıkacaktır ama yaşadıklarını veya yaşayacaklarını bir de onlara sorun...
“Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.”
hangisi daha çok para verirse onda çalışırım
kesinlikle ikinci sırada belirtilen şık tercihim olurdu.özellikle ilk kez çalışma hayatına atılmışsam aynı zamanda bu benim için çok büyük bir tecrübe olurdu...ne de olsa büyük bir firma
ben okuldan mezun olduktan sonra ilk olanı seçmiştim iş ve arkadaşlık açısından çok güzel fakat maddi açıdan çok sıkıntılı bir şirketti sonraki şirketimde çalışırken ilk çalıştığım yerden tekrar bir teklif geldi aynı sıradada öğretmenlikten geldi ve ben ilk olanı yani yine parası az olan yeri seçtim çalıştığım yerden ayrıldım çokta para veriolardı ama arkadaşlık çok berbattı mutlu değildim param vardı ama neyse öğretmenliğide teptim şimdi parası az arkadaşlığı süper olan ilk işyerimde çalışıorum yane herzaman ilk tercih en iyisidirbedbedin dediği bence yanlış eğer onun dediği gibi parası çok olan yer olsaydı ben çalıştığım şirketten hiç ayrılmazdım denedim ve gördüm insan ilişkilerinin olmadığı bir yer bana çok sıkıntılı geliyorr
Herkes kucak açmış bizi bekliyor ya... Seçeceğiz arasından.Açıkçası benim böyle bir seçme şansım olmadı hiç.
Ama olur da bir gün dünyanın her yerinde TV kanallarına reklam veren bir firma beni çaycı olarak çağırsa bile giderim! Bu tabiri caizse "sahne tozu yutmak" gibi bir şey. Kocamaaaan bir ağacın dökülmeyen yeşil yaprağı olmak ya da her yıl çiçeklerini döküp çıplak kalan bir ağaç olmak?!
Yaprak olmayı, yükselme umudunu ağacın kendisi olmaya tercih ederim.
Bir de para meselesi var. Paramı zamanında ve tam alacağımdan emin olmayacaksam, çalışma saatlerimi, günlerimi bilmeyeceksem, görev tanımım belli olmayacaksa... mülakatın son aşamasında 5000 teklif etseler ne yazar?!
ilk şıktı benim iş hayatına başlamam, çok düşünme fırsatı bulamamıştım anacak şu an pişman değilim,mutluyum ama hayat bu belki bu yoğunluktan yorulur daha farklı bir alanda çalışabilirim..
2. şıkkı işaretledim çünkü onda yükselme şansın varken diğerinde yok
kesinlikle büyük bir işletmede çalışmak ve kendimi sürekli geliştirmek isterim ...
o yüzden 2.şık..
Bookmarks