Arkadaşlar bu tez konusu hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim.
Teşekkürler...
Arkadaşlar bu tez konusu hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim.
Teşekkürler...
Konunuzu mesleki yardımlaşma ve tartışma başlığı altında açmalıydınız.
Moderator arkadaşlar taşıyacaklardır.
Bol ve yararlı paylaşımlar...
Konuyu biraz daha açarsan ben yardımcı olmaya çalışırım.
En azından konunun içinde zeytinyağının yeri varmı? varsa elimden geleni yaparım![]()
Ben bu konuda bir araştırma yaptım fakat üretimleri hakkında tez oluşturacak detaylı bilgiler fazla bulamadım aşağıda verdiğim bitkisel yağlar bunlar. Evet var zeytin yağı yardımcı olursanız eğer sevinirim teşekkürler. İyi Çalışmalar...
Hindistan Cevizi Yağı
Palm Çekirdek Yağı
Pamuk Tohumu Yağı
Yerfıstığı Yağı
Zeytin Yağı Palm Yağı
Ayçiçek Yağı
Susam Yağı
Mısır Yağı
AspirYağı
Kolza Tohumu Yağı
Keten Tohumu Yağı
Soya Fasulyesi Yağı
Kenevir Tohumu Yağı
Aşağıda linkini verdiğim dosyada hem kendi üretim aşamam var hemde elimdeki bazı açıklayıcı dokümanlar.
Umarım işine yarar.
http://www.forumfood.net/showthread.php?tid=10707
Bol Paylaşımlar![]()
Şengül bunu yağ başlığında konu olarak açıp eklenti yaparak, burdanda oranın linkini verirmisin. Böylelikle başkası ulaşmak isterse daha rahat bulur. Ben yapacaktımda sonuçta konu seninkolay gelsin...
Hemen yapıyorum![]()
Mataaimasho bu bilgiler benim şuan gördüğüm Bitkisel Yağ Teknolojileri kitabımda mevcut. Hatta aynı konu dahilinde haftaya kadar hazırlamam gereken Palm Çekirdeği yani Palm Kernel hakkında kısa bir araştırmam var. Ancak bu bilgileri sişze ne zamana kadar ve nasıl ulaştırabilrim bilmiyorum. Bağlantıya geçerseniz benimle elimden geleni yapabilrim diye umuyorum. Saygılar..
Bunların hepsi (mısır hariç) soğuk yatay presle sıkılabilen tohumlardır.Hatta zeytini soğuk pres yöntemi ile sıkarsak sızma yağ dediğimiz kaliteli yağı elde ederiz.Bu konuda faaliyet gösteren bir işletmem olduğu için ben de haddim olmayarak konuya girdim.Ama üretime geçene kadar inanın ne denemeler yaptım.Üzüm çekirdeği,defne tohumu ve yaprağıda dahil olmak üzere soğuk pres ile yağ,ekstrak elde edebiliyoruz.Şayet yardımcı olabileceğim bir şey olursa burada bildirebilirsiniz.
Bookmarks