3 sonuçtan 1 ile 3 arası

Konu: tonik

Yeni Üye schuco - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bilgilere Ulaşabilmek İçin Üstteki Düğmeleri Kullanın
    Üniversite
    Celal Bayar Universitesi
    Meslek
    gıda mühendisi
    Sektör
    restaurant-catering
    Konular
    7
    Eklentileriniz
    2
    Kazanılan Kredi
    100
    Kullanılan Kredi
    0
    Kalan Kredi
    100

Standart tonik

arkadaşlar bir restaurantın gıda mühendisliğini yapmaktayım ve içecek mönümüzde schweeps de var ancak bugün farkettiğim içinde KİNİN olması.Benim de yazdığım gibi ambalajın üzerinde kırmızı büyük harfle yazılmış. araştırdım biraz ne dir diye, bunu sizinle de paylaşmak istiyorum.bilgiler doğrultusunda konuyla ilgili bilgi ve yorumlarınızı bekliyorum.riskli bir ürün olduğunu düşünüyorum ve satmak istemiyorum.

KİNİN
    Alm. Chinin (n), Fr. Quinine (f), İng. Quinine. Kınakınanın en önemli alkaloidi. Tıbbî bitki. Güney Amerikada yabânî olarak yetişir. Kınakına ağacının botanik ilmindeki ismi Cinchonadır. Kınakına ağacının kabukları, eskiden beri ateşli hastalıkların tedâvisinde yerli halk tarafından kullanılmaktadır. Onuncu yüzyılda Avrupada kınakına ticâreti Cizvitlerin elinde olduğu için bir ara bu ilaca, Cizvit tozu da denilmiştir. Sonraları Romada Kardinal Lugo ilâcın kullanılmasını tavsiye ettiği için Kardinal tozu adıyla da kullanılmıştır.
    Kınakına kabukları, Avrupaya getirilmesinden ancak iki yüz yıl sonra ilmî bir incelemeye tâbi tutulmuştur. 1820de Pelletier ve Caventou; kınakına alkaloitlerini izole etmişlerdir. Nihayet 1944 senesinde Woundwart ve Doering bu alkoloidlerin sentezine muvaffak olmuşlardır. Kinin ağızdan alınınca ince barsaklarda kolaylıkla emilir. Ağızdan alındıktan bir ilâ dört saatte kanda en yüksek zirveye ulaşır. Ağızdan alınan kinin en fazla karaciğerde, damardan verilen kinin ise akciğerde toplanır. Hamile kadınlardan bebeğe kolaylıkla geçer. Böbrek vâsıtasıyla vücuttan atılır. Ağızdan alındıktan 15 dakika sonra idrarda tesbit etmek mümkündür.
    Kinin, bâzı hassas kimselerde küçük dozlarda bile kulak çınlaması, ağır işitme, görme bozukluğu yapabilir. Bu belirtiler, kininden zehirlenme belirtileridir. Daha yüksek dozlarda sara nöbetleri olur, solunumu yavaşlar, kalp kaslarında gevşemeye sebeb olur. Kemik iliğine baskı yaparak kan hücrelerinin yapılmasını azaltır. Daha önceki yıllarda kinin ananevî bir sıtma ilâcı idi. Fakat yeni sıtma ilaçları bulununca eski önemini kaybetmiştir. Eskiden doğumdaki ağrı tembelliklerinde kullanılmıştır.
    Kınakına ağacının kabukları veya kinin, iştah açıcı olarak kullanılır. Yoğun konsantrasyonda kinin tuzları, varislerin tedâvisinde sklerezan sertleştirici olarak tatbik edilir. Kalp çarpıntılarında, Myotonia Kongenita denilen hastalığın belirtilerinin iyileştirilmesinde kullanılır. Fakat tedâvî edici özelliği yoktur. Hastalığın teşhisinde kullanılır. Ağızdan ve damar yoluyla dikkatlice verilebilir. Adale içine enjeksiyonundan daima kaçınılmalıdır.
    Kinin tuzları (bilhassa sülfat ve klorhidrat), malarya tedâvisinde geniş miktarda kullanılmıştır. Kinin Cortex cinchonae isimli drogun kabuk parenkimasında tuz hâlinde bulunurlar.

Lisans Üye rosemant - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Akdeniz Universitesi
    Meslek
    GIDA MÜHENDİSİ
    Sektör
    TURİZM
    Konular
    68
    Eklentileriniz
    15
    Kazanılan Kredi
    750
    Kullanılan Kredi
    1
    Kalan Kredi
    749

Standart Cevap: tonik

ALKOLSÜZ İÇECEKLER TEBLİĞİ' ne göre (http://www.kkgm.gov.tr/TGK/Teblig/2007-26.html)

Tonik: Su, şeker, kinin ve/veya narincin ile tekniğine göre üretilen ve karbondioksit ile gazlandırılmış olan içeceği,

Bu Tebliğ kapsamında yer alan ürünlerde kinin miktarı sülfat tuzu cinsinden en çok 85 mg/L olmalıdır.

Kinin içeren ürünlerde "Kinin içerir" ifadesi, marka ile aynı yüzeyde yer alan ürün adının altında, farklı ve dikkat çekici renkte ve büyüklükte belirgin bir şekilde yer almalı ve ürün etiketinde bu bileşenin miktarı belirtilmelidir.

Dediğiniz ürün zaten bu özellikleri taşımakta. Kolada bulunan kafein ne kadar yararlı ya da zararlı ise kinin içinde aynı şeyler geçerli.Ama satışı ile ilgili katı olmak bence aşırı olur.

Bu arada Afrika' ya giden bir arkadaşıma doktor tavsiyesi olarak şu söylenmiştir. "orada hastalanmak istemiyorsan mutlaka hergün cin- tonik iç" şaka değil doktor içinde kinin bulunduğunu ve onu hastalıklardan koruyacağını söylemişti...

Yeni Üye schuco - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Celal Bayar Universitesi
    Meslek
    gıda mühendisi
    Sektör
    restaurant-catering
    Konular
    7
    Eklentileriniz
    2
    Kazanılan Kredi
    100
    Kullanılan Kredi
    0
    Kalan Kredi
    100

Standart Cevap: tonik

tebliğe bakmak aklıma gelmedi haklısınız, sıtmaya karşı tedavi amaçlı kullanılıyorud evet onda da haklısınız ama; ben o zamn şahsım adına içmeyeyim yan etkileri beni korkutuyor

Konuyu İnceleyen Üye Sayisi: 0

You do not have permission to view the list of names.

Bookmarks