hiçbir şeye doğru düzgün vakit ayıramadığım için alışverişe de vakit ayıramıyorum.Allah'tan ayıramıyorum çünkü ne zaman alışveriş yapsam kazık yiyorum.kazık yiyince de sinir oluyorum.
en son yediğim kazık, ulusal ölçekte bir marketten yediğim kuru üzüm kazığı.
tanınmış olduğunu düşündüğüm(ya da göz aşinalığından bana öyle geliyor) bir markanın 2x500 gram kuru üzümünü aldım.
aslında kuru üzüm, alışverişte en çok zorlandığım ve tadına çok düşkün olduğum bir gıda.istediğim yapıyı ve lezzeti bulmak için kaç defa kuru yemişçi değiştirdim. kaç defa kuru yemişçiye laf soktum.o da olmadı kuruyemişçileri bırakıp paketlere geçtim.sonra paketten taneleri incelemeyi öğrendim.bir paragraf kuru üzümden bahsedip konuya bile girememiş birinin kuru üzüme ne kadar düşkün olduğunu hesap edin artık;Pp
nerde kalmıştık...
2 paket markalı kuru üzümü alıp eve gittim.paketleri hemen açtım.birini 1 kg'lik dedikleri cam kavanoza doldurdum.kavanoz, nasıl oluyorsa yarım kg üzüm ile doldu;P ambalaj malzememiz bile yalan ulan)
üzüm paketini açınca böyle naylon kokusu gibi bir koku aldım, koku tanelere de sinmiş.ne bu migrasyon kardeşim böyle diye düşündüm(belki de kimyasal ilaç kokusu filandır migrasyon değildir de.bilemiyciim)
taneler ise o kadar yumuşaktı ki böyle sümük gibiydi benzetmek gibi olmasın. şunu biraz kurutayım kurutmayı unutmuşlar herhalde deyip ellerimi yıkadıktan sonraaağ bir aliminyün folyo açtım ve 2 paket üzümü de folyoya döktüm.
2-3 saat sonra elle sertlik kontrolü yaptım anormal yumuşaklık gitmişti.kavanozlara doldurdum üzümleri.enee bir de ne göreyim üzümün %30'u gitmiş.
demek ki kurutmadan torbalara doldurunca iyi para bırakıyormuş kerata. evet işi hemen öğrenmiştim.şimdi üçkağıtçı bir danışmanla işin içine girmeye karar verdim.üzüm tanelerine şırangayla tek tek su basacam. makinesi varsa alacam var mı?
market anılarım bitmez.bi kere de kurukahveci alex efendi diye taklit bi kuru kahve almıştım da 100 gram yazan kahve hassas tartıda 91 gram gelmişti.bak buna çok gülmüştük ama.hiç gocunmadım valla bu kazığa.kazık yerken eğleniyorsam gider aynısından bi daha alırım.kahve 5 lira, kahve ile eğlenmenin bedeli paha biçilemess...

7Beğeni
LinkBack URL
About LinkBacks
)
Paylaş

Alıntı
vala okurken çok güldüm.. artık öyle duruma geldik ki üç kağıtcılıkta 1. sırada gıda sektörü var bence

Bookmarks