arkadaşlar daha önce un fabrikası ile ilgili bir konu açmıştım. Sanırım aramızda un sektöründe çalışan arkadaş yok yada çok meşguller neyse.
sizce 80 ton/gün kapasiteli un-yem fabrikasının elektrik maliyeti ne olur aylık yada günlük olarak?
arkadaşlar daha önce un fabrikası ile ilgili bir konu açmıştım. Sanırım aramızda un sektöründe çalışan arkadaş yok yada çok meşguller neyse.
sizce 80 ton/gün kapasiteli un-yem fabrikasının elektrik maliyeti ne olur aylık yada günlük olarak?
koca sitede fikri olan yok mu? çok paylaşım severiz arkadaşlar teşekkürler....
Ne desen haklısın 001...
Merhaba Sayın Üyemiz,
Sormuş olduğunuz soru spesifik bir konu olduğu için üyelerimizin küçük bir kısmına hitap etmektedir.
Değirmen ve yem fabrikaları kuran firmalarda çalışan arkadaşlarımız sorunuzu gördüklerinde size net bir bilgi vereceklerdir.
Ancak bekleyecek vaktim yok diyorsanız bu sektörde çalışan firmalar ile direk iletişime geçebilirsiniz, zaten fizibilite ödevinin amacıda bu değil mi![]()
Örneğin google üzerinden bulduğum ve aşağıda telefonunu vereceğim firma ANAHTAR TESLİM 10 - 1000 TON/GÜN KAPASİTELİ UN FABRİKALARI kurmaktadır
TEL: +90 382 229 65 35 (Çift Kartal Makina)
Örnekler çoğaltılabilir,
Kolaylıklar dilerim...
hi_axy07 ve sonkahraman nickli arkadaşlara çookk teşekkür ederim. bunu bir deneyeceğim bir iki firma aradım ama ters cevap alınca buraya yazdım. Konu spesifik evet bu yüzden tahmini değerler yeterli benim için.Ki bu sektörde iki üç ay bile çalışan arkadaşlar çok rahat şekilde tahmin edebileceğini düşünüyorum atıyorum "ortalama ~950 milyon tutabilir" tarzında bi cevap beklemiştim. Ama cevap için teşekkürler tekrardan...
![]()
arkadaşım senin sistemini bilmeden bu soruya zaten kimse cevap veremez ki...
sen kaç tane kırma,kaç tane redüksiyon, kay tane pirüfayr , kaç tane elek sistemi kullanıyorsun? öncelikle bunları bildirmen lazım..! ayrıca sen taş ayırıcı, triyör, disk seperatör v.b ne kullanıyorsun? bunların hepsinin bilinmesi lazım diye düşünüyorum. sen bu sistemi tasarladıysan zaten soruyu çözmüş oluyorsun, çünkü senin ekipmanının spesifik özelliklerinden biri de güç sarfiyatı...
yardımı olması açısından Prof.Dr. Hazım - Berrin ÖZKAYA çiftinin ÖĞÜTME TEKNOLOJİSİ kitabını bir incelemeni tavsiye ederim![]()
rica ederim ne demek :P
günlük 80 ton un mu yoksa buğday mı
1ton buğday için yaklaşık 0.35tl gece üretiminde
gündüz ise yaklaşık 0.70 tl akşam vardiyasında %50 elektirik inririmi var eğer tek vardıya gece çalışıp 80 ton un /gün ise elektirik ve eğer 76 randımanla çalışıyor ise yaklaşık 40000 olur yani anlıyacağın biraz karışık randımanın üretinin gecemi gündüz vardıyasımı tam kapasitemi çalıştığın önemli
eğer detaylı bilgi verirsen yardımcı olmaya çalışırım
en kısa zamanda döneceğimden emin olabilirsiniz![]()
Bookmarks