30 sonuçtan 1 ile 30 arası
    Yeni Üye
    Bilgilere Ulaşabilmek İçin Üstteki Düğmeleri Kullanın
    Üniversite
    Ege Universitesi
    Meslek
    gida muhendisi
    Sektör
    catering
    Konular
    5
    Eklentileriniz
    0
    Kazanılan Kredi
    0
    Kullanılan Kredi
    0
    Kalan Kredi
    0

Standart Usta mühendis çatışmasına çözüm bulunur mu?

[size=x-large]
    arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler. ben uzun zamandır düşünüyorum acaba odamız sektör sektör ayırarak; bütün ustalara gıda mühendisinin ne olduğunu, ne işe yaradığını, neden mühendislerle ve teknikerlerle bir arada çalışmaları gerektiğini anlatan seminerler ve eğitimler düzenlese nasıl olur? bu çatışmalardan çoğu zaman işverenler ve işin kendisi en çok zararı alıyor. eminim bizler işverenlerimize bunu anlatabilirsek onlar bu eğitim ve seminerler için gerekli finansmanı sağlayacaklardır. ne dersiniz odaya bu konuyu iletelim mi?
    [/size]

GidaGundemi.com Yazarı Oğuz Pelikli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Ege Universitesi
    Meslek
    Gıda Mühendisi
    Sektör
    Danışmanlık
    Konular
    383
    Eklentileriniz
    70
    Kazanılan Kredi
    3500
    Kullanılan Kredi
    31
    Kalan Kredi
    3469

Standart Cevap: usta mühendis çatışmasına çözüm bulunur mu?

Aslı'cım Merhaba,
    Ne zamandır, bizimkilerden haber alamıyordum. Şimdi en azından bu sitede birbirimizden haber alıyoruz

fikrin güzel bir fikir olmakla beraber ustadan ustaya da ciddi farklar gösterecektir. eğitimle birşeyler anlatabileceğin kapasitede bir usta varsa, zaten senin pozitif ve bilimsel yaklaşımınla bir süre sonra onu ikna edeceksindir ama senin bu yaklaşımından anlamayacak kadar inatçı ve kibirli bir usta ise onu eğitimede göndersen fark etmez.

mühendis usta çatışmalarında en büyük görev mühendise düşmektedir. Öncelikle ustaları iyilikle, sabırla ve bilimsel yaklaşımlarla eğitip, doğru yola getirmeye çalışmak gerekir. Bu sırada da siz gerekiyorsa ustanın fiziksel olarak bile yaptığı işleri bile öğrenip yapabiliyor veya yaptırabiliyor noktasına gelmeniz lazım. Çünkü söz ve eğitimle düzelmeyecek bir kişi ise, sizin yeri geldiğinde ona ihtiyacınız olmayacak veya yerine yenisini yetiştirebilecek kadar bilgi sahibi olduğunuzu anladığı anda zaten sizinle iyi geçinmeye karar verecektir. ama bütün bunlara rağmen hala sizinle zıtlaşıyorsa, işletmenizin ve kibinizin devamı ve sağlığı için hiçkimseyi kaybetmekten çekinmeyin.
    Yeri geldiğinde sabırlı, anlayışlı birisi
    yeri geldiğinde de otoriter ve sert bir yönetici olmanız gerekiyor.
    Benim uyguladığım sistem genelde budur pekte zararını görmedim açıkçası

Yüksek Lisans Üye
    Meslek
    Sektör
    Konular
    130
    Eklentileriniz
    4
    Kazanılan Kredi
    200
    Kullanılan Kredi
    0
    Kalan Kredi
    200

Standart RE: usta mühendis çatışmasına çözüm bulunur mu?

Yeri geldiğinde sabırlı, anlayışlı birisi
    yeri geldiğinde de otoriter ve sert bir yönetici olmanız gerekiyor...

Arayı bulmak gerçekten zor yaş olarak bizden çoğu büyük olduğu için öncelikle saygıyla yaklaşıyoruz, ama bazı konularda yapılması gereken şeyleri uygulatmak zor oluyor, tatlı dille ve bilimsel uyarılarla caydırıcılık yapmak sanırım en uygunu.

Yeni Üye
    Meslek
    Sektör
    Konular
    0
    Eklentileriniz
    0
    Kazanılan Kredi
    0
    Kullanılan Kredi
    0
    Kalan Kredi
    0

selam arkadaşlar. forumdan bugün haberim oldu.
    konu ilgimi çekti çünkü son işimden ayrılmamın nedeni bu
    özellikle yemek üretimi yapan bir yerde çalışıyorsanız ustalar bazen sizden daha değerli olabiliyor işverenin gözünde. çünkü "iyi bir aşçı bulmak iyi bir gıda mühendisi bulmaktan daha zor" diye düşünüyorlar maalesef.
    görüşmek üzere..

Yeni Üye
    Üniversite
    Trakya Universitesi
    Meslek
    gıda müh
    Sektör
    gıda
    Konular
    0
    Eklentileriniz
    0
    Kazanılan Kredi
    0
    Kullanılan Kredi
    0
    Kalan Kredi
    0

Selam arkadaşlar,

Çalışma hayatında çok sık karşılaşılan bir durum.Özellikle kurumsal olmayan firmalarda daha çok Hiçbir usta bir müh.daha değerli olamaz Ancak böyle düşünen firma sahipleri vardır.Bir Müh.kendini ve yaptığı işi geliştiren sonuçlarını izleyen hedeflerine elindeki kaynakları etkili ve etken kullanarak ulaşan bri teknik elemandır.Usta öğrendiği ve iyi bildiğini sandığı bir işi iyi yapar ama geliştiremez.Müh.olarak bizlerin matematiksel(hesap) yönü bir ustadan daha kuvvetlidir.Firma patronları; yapacağınız küçük verimlik hesapları ile etkiniz altına alabilirsiniz.Sizin Gıda bilmi ve Teknolojisi konusunda bilginiz bir ustadan daha fazla.Bunu hissettirin.İnanı,Kuralların ve sistemin olmadığı bir yerde Bilgi daha büyük saygınlık kazandırıyor.Bilginizi paylaşın geliştirin ve yenileyin.Tüm bunları yapar iken Beşeri ilişkilere çok dikkat edin.Bu yönünüz eksik ise bu konuda kendinizi geliştirmeyi unutmayın.

Sevgiyle ve saygıyla kalın..

GidaGundemi.com Yazarı Oğuz Pelikli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Ege Universitesi
    Meslek
    Gıda Mühendisi
    Sektör
    Danışmanlık
    Konular
    383
    Eklentileriniz
    70
    Kazanılan Kredi
    3500
    Kullanılan Kredi
    31
    Kalan Kredi
    3469

Sayın okanur'a katılıyorum...
    Patron sizden daha çok ustayı tutsa bile sizin bilimsel olarak ortaya koyacağınız veriler ve bu veriler ışığında işletmeye katacağınız katma değeri ve dolayısıyla maliyetlere yansıyacak noktalarda güzel çalımalar yapıp önüne yazılı olarak sunarsanız, kısa sürede öne geçebilirsiniz...

Yeni Üye
    Meslek
    Sektör
    Konular
    0
    Eklentileriniz
    0
    Kazanılan Kredi
    0
    Kullanılan Kredi
    0
    Kalan Kredi
    0

Ben de sayın okanur'a katılıyorum. Fakat ne kadar çabalarsak çabalayalım patronları hiçbir zaman memnun edemiyoruz. Çalıştığım firmada 5 ay gibi kısa bir zamanda ıso 22000 çalışmalarını tamamladım. Belge alım sürecini hızlandırdım. Hatta bayraklarını bile astılar. Ben işe başladığım günden itibaren çok şeyi değiştirdim, her hafta gelişme raporları hazırladım, müşteriler bile değişimi farketti. Ancak ustaya kızartma yağını 3 gün kullanmaması gerektiğini, çamaşır suyu yerine özel dezenfektanlarla temizlik yapılması gerektiğini ve kokuşmuş etleri baharatlayıp köfte yapılmaması gerektiğini söylediğimde, işletmeyi batırmaya çalışan mühendis durumuna düştüm ve maalesef işten ayrıldım. Çünkü yıllardır böyle yaptıkları halde kimse ölmemiş Her firma için söylemiyorum ama genelde anlayış bu maalesef. Ben yinede aynı şeyleri yaşamamak için hiçbir yemek firmasına başvurmuyorum

Yeni Üye
    Meslek
    Sektör
    Konular
    0
    Eklentileriniz
    0
    Kazanılan Kredi
    0
    Kullanılan Kredi
    0
    Kalan Kredi
    0

[/align][[align=left]email=rksingapur@hotmail.com]bi dosta yardım[/email]selam.bende siz ve sizin gibi biçok arkadaş gibi aynı sektörün kaderini paylaşıyorum.anladığım kadarıyla biraz daha tecrübeliyim sektör itibariyle.bu tecrübemi sizinle paylaşmak ve yardımcı olmak isterim.
    ****öncelikle herşeyi gmo ya atıp devletten bekleme mantığını bi kenara bırakmak ve kendi özeleştirilerimizi yapmak gerekir.
    ****mutfak kısmına geldiğimizde,mutfakta kim yada kimler var?aşçıbaşı,yardımcısı ve aşçılar.bu arkadaşların en büyük silahı nedir?koca kazanlarda başarıyla yemek yapabilmeleri.pratiklerinin çok olması.seri olmaları v.s.en çok ücreti kim alır?işi yürüten işi aksatmayan yine aşçılar alır(bu her zaman olmaz.).peki bu arkadaşlardan biri gitse yerini doldurabilirmisiniz?(gıda müh.yada tek.den bahsediyorum).yani koca kazanda pilav yapabilirmisiniz?genellikle hayır cevabını vede 'zaten yapmaz zorunda değilim' gibi cevaplar hazırdır sanıyorum.SONUÇ
    **** şu durumda işveren terciğini neden aşçıdan yana kullanmasın.böylesi bi durumda ne işveren ne aşçı nede gmo nun maalesef yapacak bişeyi yok.peki çözümü**nedir?ilgileniyorsanız daha sonra devam edeceğim.***************************************** ************************************************** ************************************************** ************************* [/align][align=left]

Lisans Üye
    Üniversite
    Ondokuz Mayis Universitesi
    Meslek
    Gıda Mühendisi
    Sektör
    Belgelendirme
    Konular
    8
    Eklentileriniz
    6
    Kazanılan Kredi
    300
    Kullanılan Kredi
    300
    Kalan Kredi
    0

ben rksingapura katılmıyorum

Yrd. Doç. Dr. sibelkural - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Ege Universitesi
    Meslek
    Gıda Mühendisi
    Sektör
    Şekerli Mamuller
    Konular
    162
    Eklentileriniz
    81
    Kazanılan Kredi
    4050
    Kullanılan Kredi
    4
    Kalan Kredi
    4046

musanın rksingapura katılmama fikrine katılıorum

Yeni Üye
    Meslek
    Sektör
    Konular
    0
    Eklentileriniz
    0
    Kazanılan Kredi
    0
    Kullanılan Kredi
    0
    Kalan Kredi
    0

daha cümlemi tamamlamadan katılmadığınızı söylüyorsunuz.musa ve sibel sizi mercek altına aldım.beni çok kırdınız çooooook.

Yüksek Lisans Üye
    Meslek
    Sektör
    Konular
    130
    Eklentileriniz
    4
    Kazanılan Kredi
    200
    Kullanılan Kredi
    0
    Kalan Kredi
    200

Yorumlarınızın devamını bekliyoruz, en son yazdıklarınıza katılmamışlar o kadar, konuyu tamamlarsanız tam düşüncenizi anlayabiliriz. Burda çözüm bulmaya yönelik güzel bir şekilde tartışalım Tecrübelerini bizimle paylaştığınız için teşekkürler.

Yeni Üye
    Meslek
    Sektör
    Konular
    0
    Eklentileriniz
    0
    Kazanılan Kredi
    0
    Kullanılan Kredi
    0
    Kalan Kredi
    0

teşekkürler fooden.mesajınızı yeni gördüm.daha sonra konuya açıklık getireceğim.

Yrd. Doç. Dr. sibelkural - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Ege Universitesi
    Meslek
    Gıda Mühendisi
    Sektör
    Şekerli Mamuller
    Konular
    162
    Eklentileriniz
    81
    Kazanılan Kredi
    4050
    Kullanılan Kredi
    4
    Kalan Kredi
    4046

Standart RE: Cevap: usta mühendis çatışmasına çözüm bulunur mu?

Alıntı rksingapur Nickli Üyeden Alıntı

daha cümlemi tamamlamadan katılmadığınızı söylüyorsunuz.musa ve sibel sizi mercek altına aldım.beni çok kırdınız çooooook.
    kırılacak bisey yokki arkadasım fikirler ortaya konulur, katılanlar oldugu gibi katılmayanlarında olması gayet normal ok?yazdıgın kadarına katılmadım ama bu cümleyi tamamladıgında katılmayacagım anlamına gelmez amacımız kimseyi kırmak deil

Doç. Dr.
    Üniversite
    Inonu Universitesi
    Meslek
    Gıda Mühendisi
    Sektör
    Fındık
    Konular
    515
    Eklentileriniz
    144
    Kazanılan Kredi
    7200
    Kullanılan Kredi
    219
    Kalan Kredi
    6981

Alıntı rksingapur Nickli Üyeden Alıntı

selam.bende siz ve sizin gibi biçok arkadaş gibi aynı sektörün kaderini paylaşıyorum.anladığım kadarıyla biraz daha tecrübeliyim sektör itibariyle.bu tecrübemi sizinle paylaşmak ve yardımcı olmak isterim.
    öncelikle herşeyi gmo ya atıp devletten bekleme mantığını bi kenara bırakmak ve kendi özeleştirilerimizi yapmak gerekir.

mutfak kısmına geldiğimizde,mutfakta kim yada kimler var?aşçıbaşı,yardımcısı ve aşçılar.bu arkadaşların en büyük silahı nedir?koca kazanlarda başarıyla yemek yapabilmeleri.pratiklerinin çok olması.seri olmaları v.s.en çok ücreti kim alır?işi yürüten işi aksatmayan yine aşçılar alır(bu her zaman olmaz.).peki bu arkadaşlardan biri gitse yerini doldurabilirmisiniz?(gıda müh.yada tek.den bahsediyorum).yani koca kazanda pilav yapabilirmisiniz?genellikle hayır cevabını vede 'zaten yapmaz zorunda değilim' gibi cevaplar hazırdır sanıyorum.
    SONUÇ: şu durumda işveren terciğini neden aşçıdan yana kullanmasın.böylesi bi durumda ne işveren ne aşçı nede gmo nun maalesef yapacak bişeyi yok.peki çözümü**nedir?
    ilgileniyorsanız daha sonra devam ededeğim.*****
    Patronun bakış açısına bağlı burda önemli olan bir şekilde pilavı yapmakmı yada sektör olarak kaliteli bir hizmet sunmakmı, dediğiniz gibi aşcıdan, bulaşıkcıdan yana tercihini kullanan patronları arena, deşifre gibi programlarda çok sık görüyoruz, Burda odadan ve ya devletten beklediğimiz şu bu tarz kafalı, yada şöyle söyliyeyim eski kafalı merdiven altı imalatcı patronlara mühendis veya teknikerle çalışmanın ne olduğunu anlatsınlar.. bende çalıştığım sektörde bu tarz çatışmalara şahit oldum,

mutfaktaki aşcıya şunu sorun hijyen kurallarına uymuyorsunuz burda mikrop var diyin, vereceği cevap şu olur ben kaç yıldır burda çalışıyorum bir tane mikrop görmedim mihendis bey der

Yeni Üye
    Üniversite
    Ege Universitesi
    Meslek
    gida muhendisi
    Sektör
    catering
    Konular
    5
    Eklentileriniz
    0
    Kazanılan Kredi
    0
    Kullanılan Kredi
    0
    Kalan Kredi
    0

[/color][/size][/font][font=Arial][size=medium][color=blue]
    arkadaşlar bu konuyu ben açmıştım. şimdi konuyla ilgili bir gelişmeyi aktarayım size. benim patronlar tercihlerini benden yana kullanıp sorun yaşadığım ustayla yollarını ayırmayı seçtiler. çünkü ustanın hijyen kurallarına uymaması müşteri şikayetlerine sebep oldu. müşteri kaybetmektense ustayı kaybedelim dediler. ben de şunu anladım. hangi sektörde çalışırsak çalışalım yaptığınız işin geri dönüşleri (müşteri memnuniyeti yada şikayeti, cironun artması veya azalması vs.) en etkili karar sebebidir. demek ki biraz da sabır gerekiyormuş hepinize saygılar sevgiler....

Yeni Üye
    Meslek
    Sektör
    Konular
    2
    Eklentileriniz
    0
    Kazanılan Kredi
    0
    Kullanılan Kredi
    0
    Kalan Kredi
    0

bu tür durumlarda bana göre yapılması gereken empati kurmaktır. onun gibi düşünsenize ''bu kadar süredir yapıyorum ama bişey olmadı ve daha bu işten anlamayan ve bu konuda çaylak biri bana işimi öğretmeye kalkıyor'' diye düşünüyor ve kendince haklı, kendi deneyimlerimiz mi daha inandırıcıdır yoksa başkalarının dedikleri mi? o zaman onları ikna edin, işte o zaman fark yaratır ve işinizin hakkını vermiş olursunuz. görsel döküman bu konuda işinize yarar.

Zor ama imkansız değil!!!!

Onlara bilmeyerek de olsa yaptıkları şeylerin nelere mal olduğunu ve bunların belirli süre sonunda geliştiğine inandırmak zorundasınız, aşağıda işinize yarayacak bir kaç resim ekledim, en sondaki spagetti olarak adlandırdığım resim çok tutuyor. çelişkiye düştüğünüzde bu resimleri hatırlayın diyorum onlara, işinize yaraması dileğiyle

Doç. Dr.
    Üniversite
    Inonu Universitesi
    Meslek
    Gıda Mühendisi
    Sektör
    Fındık
    Konular
    515
    Eklentileriniz
    144
    Kazanılan Kredi
    7200
    Kullanılan Kredi
    219
    Kalan Kredi
    6981

Bu resimlerden sonra gıdacılar peynir ekmek gibi gider

Prof. Dr.
    Üniversite
    Suleyman Demirel Universitesi
    Meslek
    gıda mühendisi
    Sektör
    yemek
    Konular
    892
    Eklentileriniz
    172
    Kazanılan Kredi
    8600
    Kullanılan Kredi
    26
    Kalan Kredi
    8574

valla bence biranda teknik olarak olaya girerseniz tepki alırsınız.ilk önce onların anlayacağı dille belki küçük küçük oyunlarla gereklilikleri anlatın daha sonra teknik yavaş yavaş olmalı.bir anda yaptırım yapmaya kalkarsanız ne usta dinler nede patron.benim bikaç sene önce aşçıbaşım vardı bitane kaç sefer söyledim ona kıyma makinesine tokmakla eti it elinle değil diye ya mühendis sen daha çocukken ben bu işi yapıyorum derdi hep taki birgün parmağının yarısını kaybedene kadar.hastaneye ben götürdüm onu ve o acı çekerken mesleğimi ve yaş küçüklüğünün yada büyüklüğünün ne derece önemsiz olduğunu anlattım belki gaddarca oldu yaptığım ama şimdi benim sözümden çıkmıyorlar.gerçi o aşçıbaşım ayrıldı işten ama ogün yanında olanlar hala burdalar.mikrop yada bakteri demeyin onlara eğitim kitapları hazırlayın resimli hani küçük çocuklara veriliyor ya onlardan sizlerde yapıcı ve yardımcı olun onların dilinde konuşun bazı şeyleri.ben böyle istiyorum demeden önce nedenini anlatın bu bir eğitim ve öğretmenlerimizi düşünün bizimle nasıl ilgilenirlerdi.sabır sabır sabır

Yeni Üye
    Üniversite
    Ondokuz Mayis Universitesi
    Meslek
    Gıda Mühendisi
    Sektör
    Yemek
    Konular
    0
    Eklentileriniz
    0
    Kazanılan Kredi
    0
    Kullanılan Kredi
    0
    Kalan Kredi
    0

Merhaba arkadaşlar. Bu konuda hafif bilgi sahibi olduğumdan dolayı bende bişeyler paylaşmak istedim.
    öncelikle mühendis kadrosu genellikle yönetici pozisyonunda görev yapar. yönetecek olan yönlendirecek olan bizleriz. ancak ustaya asla ustalık öğretmeye kalkmayın. en kaliteli malzemeri verip maliyetten kaçmadığınız halde o hammaddeyi bir araya geitirp ürün elde edecek kişi odur. ve bunu size karşı koz olarak kullanabilir. örneğin yaptığı yemeğin siz en son tadına bakarsınız. o zamana kadar sadece gramaj hesabıyla koyacağı malzemeyi tespit etmişsinizdir. ancak işpişirmeye gelince süre, sıcaklık, uygulanacak işlemler (örneğin pişirmeden sonra fırınlama) onun ustalığıdır. bunu yapmazsa yemeğin tadında bir sorun oluşablilr ve buda büyük bir sorun çıkartacaktır başınıza. gramajı sizin hesapladığınızı söyleyerek suçu üzerinize atabilir. ayrıca gerçek anlamda ustaların %90 gibi bir bölümü kurnazdır. beni mağdur ettiklerini düşündüğüm ustaların işten çıkışını vermeye karar verip yerlerine yeni usta aldım ve diğerlerinin çıkmasını beklemeden bu ustayıda işyerine başlattım. (görevi devralmadn önce sistemi öğrenmesi için). ancak bizim ustalarımız o gün yenmeyecek kıvamda bir yemek yapıp bunu da yeni gelen ustanın yaptığını iddia ettiler. eğer ani karar vermiş olsaydım şimdi çok daha mağdur olacaktım.
    ayrıca ustalar herşeyi bildikleri düşüncesini taşıdıklarından gıda müğhendisini gereksiz görürler. bu nedenle onlara bazı şeyleri bilmediklerini göstermeniz gerekiyor. (örn. mikroorganizmalar) saç ve deri florasındaki Staphylococcus bakterilerinden ve gelişip çoğaldıklarında başlarına neler gelebileceğinden bahsedin (anlayacakları dilden olması tercih sebebidir). hatta daha etkili olarak C. botulinum tarafından üretilen ve 1 g'ı 10 milyon insanı öldürebilecek dozdaki nörotoksin olan "botulin"den bahsedin (bende çok işe yaradı). temizlik konusunda da bildikerinizi anlatın. mesela yağ çözücülerin içinde ne olduğunu ve yağı çözme mekanizmasının nasıl olduğunu (sabunlaşma) anlatın. zararlarını anlatın bilinçsiz kullanımında neler olabilieceğini anlatın. bakın göreceksiniz 1 hafta sonra neyi nasıl yapmaları gerektiğini size soracaklar.

Lisans Üye phryne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Canakkale Onsekiz Mart Universitesi
    Meslek
    gıda mühendisi
    Sektör
    perakende sektörü =(
    Konular
    30
    Eklentileriniz
    9
    Kazanılan Kredi
    450
    Kullanılan Kredi
    Bölüm Şefi
    Kalan Kredi
    450

konu gayet eskiymiş lakin ben de biraz birşeyler eklemek istiyorum

bizim birinci dereceden iyi geçinmemiz gereken kişi meydancı, sıcakçı veya soğukçu değil, hepsinin başında olan şef aşçı.

öncelikle işe onun mesleki bilgisine saygı göstererek başlamamız gerekiyor. onun karşısında değil, yanında olduğumuzu hissettirmemiz.
    sonra arada gıda kimyası, mikrobiyoloji ile ilgili merakla dinleyebileceği konulardan bahsedip, yaptığı yemeğin şahaneliğinden dem vurduktan sonra zaten kıvama gelir.
    hele de onu sallamayan bir mutfak elemanı muhakkak ki mevcuttur, ona tüm yönetici edamız ile aşçıbaşının mutfaktaki önemini anlattık mı, aşçıbaşının bizi sevmemesi için bir gerekçe kalmaz.

bi kere kendimizi sevdirdikten sonra zaten yapılması gerekenleri o halleder, gıda güvenliğine ilişkin sıkıntı kalmaz.

Yeni Üye
    Üniversite
    Cukurova Universitesi
    Meslek
    gıda mühendisi
    Sektör
    Hazır Yemek
    Konular
    5
    Eklentileriniz
    5
    Kazanılan Kredi
    250
    Kullanılan Kredi
    0
    Kalan Kredi
    250

musa ve sibelkurala ve onlara gibi düşünenlere katılıyorum.

Yeni Üye
    Üniversite
    Canakkale Onsekiz Mart Universitesi
    Meslek
    ögrenci
    Sektör
    ögrenci
    Konular
    0
    Eklentileriniz
    0
    Kazanılan Kredi
    0
    Kullanılan Kredi
    0
    Kalan Kredi
    0

usta nın daha degerlı olma nedenı bence yemekler vea musterı memnunııyetı uzerınde dırek etkısının daha "fazla " olması bunun yusundendır kı ıkısını bırlestırmek zorundayıss yanı hem ısı elımısde tutmalı hem ascıyı elımısde tutmalıyıs kı patronda bısı elınde tutsunn

Yeni Üye
    Üniversite
    Seciniz
    Meslek
    ahçı
    Sektör
    catering
    Konular
    0
    Eklentileriniz
    0
    Kazanılan Kredi
    0
    Kullanılan Kredi
    0
    Kalan Kredi
    0

Bence arkadaşlar siz yanlış yerde ve yanlış zamanda olaya yaklaşıyorsunuz ben bir ahçıyım bence siz geleceye yatırım yapmalısınız eski ustalara ne yaparsanız yapın kafalarına göre giderler çünkü bundan 5 senesine kadar sizin meslek yaygın deyildi ama şimdi mecbur kalındı avrupa birliyi için o yüzden temel atmanız lazım temelsiz yapının ömrü uzun deyil yıkılır benim fikrim bence

Yeni Üye
    Üniversite
    Ankara Universitesi
    Meslek
    gıda mühendisi
    Sektör
    hazır yemek
    Konular
    16
    Eklentileriniz
    5
    Kazanılan Kredi
    250
    Kullanılan Kredi
    13
    Kalan Kredi
    237

kaç yaşındasınız ve kaç yıllık aşçısınız bilmiyorum ama zaman değişiyor geçmiş geçmişte kaldı demek lazım geleceğe yatırımda haklısınız ve ustaların en önemli eksiğide bu,ben buyum böyleyim fikri.olmuyor işte kabul edilmeli ve sorun giderilmeli..yeni temel atmak ve yatırım yapmak haklısınız belki ama bu yenilikleri tecrübeyle birleştirerek yapmak istiyoruz biz iyi niyetliyiz ama anlaşılmıyoruz sanırım.gerçi benim şuan pek bi sorunum yok ustalarımla ama tabi bu damarlarına bastığım zamanda geçerli olurmu bilmiyorum karşılıklı anlayış ve iyi niyet lütfen

Lisans Üye sonkahraman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Selcuk Universitesi
    Meslek
    Gıda Mühendisi
    Sektör
    Gıda
    Konular
    167
    Eklentileriniz
    34
    Kazanılan Kredi
    1700
    Kullanılan Kredi
    28
    Kalan Kredi
    1672

Arrow Cevap: usta mühendis çatışmasına çözüm bulunur mu?

NESNEB usta, öncelikle bizler gayet doğru yerde olaya yaklaşıyoruz, Benim ülkem ve benim vatandaşım her şeyin en iyisine layık olduğu gibi sağlıklı gıda tüketmeye de layıktır. Ancak yanlış zamanda olaya el attığımız konusunda haklısın, çünkü daha önce bu işe girişmeliydik, geç kaldık! Avrupa Birliği’ne girmek için bu çalışmaların yapıldığı konusunda da sizinle aynı fikirde değilim, bu çalışmalar benim halkım için yapılan çalışmalardır, ama dar düşünen insanlar bu atılımların mecburiyetten ötürü yapıldığı konusunda maalesef fikir birliği içerisindedirler. Unutmayın ki sizinde çoluk çocuğunuz var, bilinçsizce üretilen gıdalardan tüketip geri dönüşümsüz hastalıklara yakalandığında sizi Avrupa Birliği mi kurtaracak! O sizin küçümseyerek söz ettiğiniz 5 sene ve daha öncesinde acaba kaç anne kahvaltısında tükettiği peynirler (çiğ sütten yapılan ve olgunlaştırılmadan satışa sunulan) yüzünden çocuğunu düşürdü, bunların hesabını kimler verecek acaba? Ayrıca kaç tane usta sıfatını taşıyan zırcahilin bilinçsiz üretim tekniklerini kullanarak yaptığı üretimde, başta firmasına ve ülke ekonomisine verdiği zararı da küçümsememek lazım.
    Öğrenmenin yaşı yoktur, eğer bir usta bir işi yanlış yapıyorsa, kaç yaşında olursa olsun yanlışını düzeltmeli ve bu işin uzmanları olan biz mühendislerle doğru yolu bulmalıdır. Biz Türk’üz ve Müslüman’ız. Lütfen yaptığımız her işte Türklük ve Müslümanlık kimliğimize yakışır işler yapalım.

Yeni Üye
    Üniversite
    Cukurova Universitesi
    Meslek
    gıda mühendisi
    Sektör
    yemek işletmeleri
    Konular
    1
    Eklentileriniz
    1
    Kazanılan Kredi
    50
    Kullanılan Kredi
    3
    Kalan Kredi
    47

bu ne ya aşçı başı problemi heryerde var anlaşılan arkadaşlar bu işi bilmeyen adamlarla yapıyoruz kendi işimizi yapmak için çırpınıyoruz bide üstelik onlara laf anlatmak zorunda kalıyoruz ama neden neden bizim arkamızda duracak yada bu tip yeleri açmak yada çalıştırmak istyenleri belli bir eğitimden geçirmiyorlar yada imza yetkilerini denetlemiyorlar dzen baştan bozuk arkadaşlar lafla çözülmüyor unlar

Yeni Üye ozgito - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Cukurova Universitesi
    Meslek
    Gıda mühendisi
    Sektör
    Süt Ürünleri
    Konular
    0
    Eklentileriniz
    0
    Kazanılan Kredi
    0
    Kullanılan Kredi
    0
    Kalan Kredi
    0

Arkadaşlar bu konu ilgimi çekti..Çalıştığım iş yerinde çok fazla usta değiştirdim.Psikolojileri gerçekten farklı insanlar..Çocukluklarına inmek lazım diye düşünüyorum..))Öncelikle empati gerektiriyor bence.Karşında bu işe yıllarını vermiş tecrübeli pratik bir insan(!),yaptıkları iş iyi ya da kötü bu tartışılır.İlk başta saygı göstereceksin ustanın yaptığı işe ben onun konumunda olsam ne yapardım diyeceksin.Daha sonra karşındaki adamın karakterini çözeceksin,hepsinin çeşitli özellikleri var,fakat zor insanlar değiller..Sonra zaten sürekli kendini geliştiren bir mühendisse onun yaptığı işin doğru ya da yanlış eksik ya da tam olduğunu bilir ya da zamanla çözer...Ustayla çalışma ortamı içerisinde,mesleki konuşmalarda onun yaptığı işin herzaman mantık kısmını anlatacaksın yaptığın analizlerle onun yaptığı ürünün kıyaslamasını doğru ve eksiksiz yapacaksın,kısacası ustanın peşini bırakmıycaksın hiçbirzaman.Takip gerektiren insanlarUstayla anlaşılmayacak diye birşey yok bence,sadece sabır..Ama sen ustayla kendini aynı sıfata koyarsan,patronun karşısına çıktığında mühendis ağırlığını koymadığın zaman(işletmenin menfaatlerine yönelik net çalışmalar)sürekli şikayetçi bir kişilik bürünürsen tabikide patron ustanın yanında olur diye düşünüyorum...

Yeni Üye naimtakbas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Celal Bayar Universitesi
    Meslek
    Gıda Teknikeri
    Sektör
    Catering
    Konular
    0
    Eklentileriniz
    0
    Kazanılan Kredi
    0
    Kullanılan Kredi
    0
    Kalan Kredi
    0

nesneb niki ile yazı yazan benim aşçım gelişime açık yaşı da genç bir dier aşçım yaşlı onunla daha ters düşüyoruz o yüzden bu düşünceye sahip olduğunu benle ve bence haklıda daha önce bir arkadaş yazısında aşçılarımıza eğitimler düzenlemeliyiz diyordu bence bzim yaşadığmız sorunları ileride arkadaşlarımzı yaşamayacak çünkü yetişenm bilinçli aşçılar var.. ve gazateye ilan verdim aşçı aranıyor die bir aşçıya daha ihttiyacım vardı ve 3 günde görüşmeye gelen aşçı sayısı 50 yi geçti ve de bunalrın %95 i ilkokul mezunu yane eğitim şart.. onalra daha basit anlatmalıyız bazı şeyleri....

Yeni Üye sensewitch - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Ege Universitesi
    Meslek
    GIDA MÜHENDİSİ
    Sektör
    AKADEMİK
    Konular
    8
    Eklentileriniz
    4
    Kazanılan Kredi
    200
    Kullanılan Kredi
    14
    Kalan Kredi
    186

Valla arkadaşlar bazı şeylerin sonuca ulaşması yönetimde bitiyor.

Bu bölümde bulunan kurtları ben de üretim alanında oluşturduğum bilgilendirme köşesine astım ve gelen yorumlar "midemiz bulanıyor kaldırın bunları" oldu aynı zamanda staphylococcus ile ilgili de benzer resimler astım tepki aynıydı.

Ben de artık dikkat çekmek ve hazırladığım bilgilendirmeleri okumaları için manken resimleri ile destekliyorum. (Tabi müstehçen değil ) Önemli olan dikkat çekmek ve onların bilgilenmesi diye düşünüyorum.

Fakat sonuç şu;

gayet bilgili ama bildiklerini uygulamayan ustalar ordusu...

İşte burada yönetim devreye giriyor. Eğer işletmede çalışan bir gıda mühendisi oluversin olarak düşünürse yaptığınız her hamle işleri karıştırıyor olarak gözükebilir.