18 sonuçtan 1 ile 18 arası
    Kurucu Sinan COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bilgilere Ulaşabilmek İçin Üstteki Düğmeleri Kullanın
    Üniversite
    Mersin Universitesi
    Meslek
    Yazılım
    Sektör
    İnternet Hizmetleri
    Konular
    187
    Eklentileriniz
    50
    Kazanılan Kredi
    Kurucu
    Kullanılan Kredi
    Kurucu
    Kalan Kredi
    Kurucu

Standart Üyelik Sistemi Değişikliği

Arkadaşlar merhaba…

2008 yılının başlarında yönetim olarak alınan karar sonucu “Altın Üyelik” sistemi forumumuza getirilmişti. Bu sistemin amacı forumun daima güncel tutulması ve içerik bakımından zengin olmasının sağlanmasıydı. Gecen bu zaman diliminde gördük ki sistem amacını en iyi şekilde yürüttü. Ancak zaman içinde bu sisteminde kusurları olduğu ortaya çıktı.

Bunların en başında sadece 1 dosya indirmek için gelen misafir, altın üye olmadan dosya indiremeyeceğini anladığı için ters tepkiler vermeye başladı. Bizde bu üyelere çare bulma anlamında haftada 2 dosya indirme hakkı tanıdık. Ancak bununda bir kusuru vardı ki bu kusurda aynı kişi daha fazla dosya indirebilmek için ikinci kere üye oluyordu. Bu olayın önüne geçemedik ve istemesekte bu seçeneği kaldırmak zorunda kaldık.

Şuan aynı sıkıntıyı yaşamanın yanında yeni bazı sıkıntılar meydana çıkmaya başladı. Bunların başında normal üyenin altın üyeden dosya istemesi. Her ne kadar takip edilse de yinede engelleyemediğimiz bir durum.

Diğer yandan bundan daha büyük bir sıkıntı, altın üyelikten tamamıyla vazgeçmemize neden oldu. Buda bazı altın üyelerin konuları başka foruma taşıması.

Sizlerin uzun uğraşlar ile foruma yüklediğiniz dosyaları indirip bir başka forumda kendi dosyasıymış gibi paylaşıma sunması artık sınırsız dosya indirme olayının kaldırılması gerektirdiği kanısına varmamıza neden oldu…

Yeni sistem hakkında bilgi vermek gerekirse:

PAYLAŞIMLI ÜYE olarakta adlandırabileceğimiz sistem ile artık her eklediğiniz dosya ile kredi kazanacak ve bu kredileri dosya indirmede kullanacaksınız. İleriki zamanda belirlenecek olan kredi miktarı (1 dosya = x kredi) sizlere ayrıca bildirilecektir. Yeni sistem eğer bir aksilik olmaz ise 18.01.2010 tarihinde kullanılmaya başlanacak.
    Forumumuz 15.01.2010 tarihinde 2 günlük bakım çalışması için yayını durdurulacak ve bu sistem haricinde birçok yenilikte eklenecek. Tüm bu yenilikler ilgili tarihten önce sizlere bildirilecek.

Paylaşımlı Üye Sisteminin İşleyişi :

Sistem hakkında genel bir bilgi vermek gerekirse; Elinizde bulunan dokümanı ilgili başlıkta açtığınız konuya ekliyorsunuz. Daha sonra yönetimin konuyu incelemesini ve eğer uygunsa eklenti yapmasını bekliyorsunuz. Eğer konunuz eklenti haline gelirse otomatik olarak kredi kazanıyorsunuz. Daha sonra indirmek istediğiniz dosyalarda bu kredileri kullanıyorsunuz. (Dosya yükleme olayını daha basit hale getirildi. Konu hakkında resimli bilgilendirme hazırlanıyor)

Bu sistemin geliştirilmesindeki en büyük amaç kişiye sınır koymak ve tüm dosyaları çekip başka yerlere taşımasını engellemek. Diğer taraftan dosya indirme kredili olacağından, kredi sahibi kredisiz üyeye dosya göndermesi daha zorlaşacaktır.

Son olarak; İleriki zamanlarda bu sisteme teşekkür kredisi de eklemeyi planlamaktayız. Bu kredi, yardım başlığında konu açmış bir üyeye başka bir üyenin yardım etmesi ile yönetim tarafından verilecektir. Böylelikle forumun asıl amacı olan yardımlaşma olayı etkin bir şekilde devam edecektir. Tabi verilen bu krediler yine dosya indirmede kullanılabilecektir.

Yeni sistem hakkındaki detaylı bilgiler zaman içerisinde bu başlık altından verilmeye devam edilecek. Konu hakkında aklınıza takılan şeyleri de yine bu başlıkta belirtebilirsiniz. Sistemin herkes için, özellikle forum için hayırlı olmasını temenni ediyorum…

Yönetici hi_axy07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Cukurova Universitesi
    Meslek
    Gıda Mühendisi
    Sektör
    Turizm
    Konular
    102
    Eklentileriniz
    20
    Kazanılan Kredi
    Yönetici
    Kullanılan Kredi
    Yönetici
    Kalan Kredi
    Yönetici

Standart Cevap: Üyelik Sistemi Değişikliği

sinan bey bu harika bişey...
    bence bu sayede formumuz dahada zenginleşecek ve dahada seviyeli hale gelecek...
    yani tabiri caizse; parayı veren düdüğü çalacak....
    çok düdük çalmak içinde, çok para vercek...çok dosya indirmek isteyen çok dosya paylaşacak....

peki yeni üye olan biri, altın üye olmak için en az 5 dosya upload etmek zorundaydıya? bu uygulama yine devam edecek mi?
    5 dosya yükledikten sonra, altın üye olup, sonraki yüklediği dosyalardamı bonus kazanmaya başlayacak?

Yeni Üye eaxoy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Hacettepe Universitesi
    Meslek
    kimya mühendisi
    Sektör
    dış ticaret
    Konular
    3
    Eklentileriniz
    1
    Kazanılan Kredi
    50
    Kullanılan Kredi
    0
    Kalan Kredi
    50

Peki paylaşacak dosyası olmayan veya bunun için vakti olmayan parası karşılığında dosya indirebilecekmi? Yani ücretli üyelik sistemi devam edecek mi?

Lisans Üye berkin arcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Adnan Menderes Universitesi
    Meslek
    TEKNİKER
    Sektör
    .....
    Konular
    45
    Eklentileriniz
    36
    Kazanılan Kredi
    1800
    Kullanılan Kredi
    2
    Kalan Kredi
    1798

''peki yeni üye olan biri, altın üye olmak için en az 5 dosya upload etmek zorundaydıya? bu uygulama yine devam edecek mi?
    5 dosya yükledikten sonra, altın üye olup, sonraki yüklediği dosyalardamı bonus kazanmaya başlayacak?''

ahmet bey artık altın üyelik kalkacak. bunun yerine paylaşımcı üye getiriliyor. üyelerimiz ne kadar çok paylaşım yaparsa o kadar dosya indirebilecek. yani şimdi altın üyelerimiz sınırsız dosya indirme hakkına sahip, bundan sonra artık sınırlama var. bir dosya ekleyen belli sayıda dosya indirme hakkı kazanacak. bu sayıyıda yönetim belirleyecek. aslında böyle bir sınırlamaya hepimiz karşıyız ama bazı üyelerimiz bizi mecbur etti. dosya ekleyerek altın üyelik kazanan üyelerimizin hakkını korumak zorundayız. neticede bu uygulamada zorunluluk haline geldi.

Üniversite
    Mersin Universitesi
    Meslek
    Yazılım
    Sektör
    İnternet Hizmetleri
    Konular
    187
    Eklentileriniz
    50
    Kazanılan Kredi
    Kurucu
    Kullanılan Kredi
    Kurucu
    Kalan Kredi
    Kurucu

Berkin hocam affına sığınarak ekleme yapmak istiyorum...

Alıntı hi_axy07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sinan bey bu harika bişey...
    bence bu sayede formumuz dahada zenginleşecek ve dahada seviyeli hale gelecek...
    yani tabiri caizse; parayı veren düdüğü çalacak....
    çok düdük çalmak içinde, çok para vercek...çok dosya indirmek isteyen çok dosya paylaşacak....

peki yeni üye olan biri, altın üye olmak için en az 5 dosya upload etmek zorundaydıya? bu uygulama yine devam edecek mi?
    5 dosya yükledikten sonra, altın üye olup, sonraki yüklediği dosyalardamı bonus kazanmaya başlayacak?
    Bu uygulama kalkıyor. Artık 1 dosya yüklendiğinde belirli bir krediye sahip olacak(miktar sonra belirtilecek) ve o krediyi kullanmaya başlayacak. Kredisi bittikçe yeni dosya gönderip yeni krediler kazanacak. Böyleliklede dosyaya çok ihtiyacı olan, bir dosya için üye olan kişiler için hızlı çözüm olacak.

Alıntı eaxoy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Peki paylaşacak dosyası olmayan veya bunun için vakti olmayan parası karşılığında dosya indirebilecekmi? Yani ücretli üyelik sistemi devam edecek mi?
    Ücretli üyelik devam edecek. Zaten ayda 2-3 veya daha üstü bu statüde üye oluyor. Burdan gelen parada "forumfood.net" ve "forumfood.org" domainlerinin alanları için harcanıyor. Burdaki amaç yine üyelere seçenek sunmak. Diğer taraftan ücretli üyelikteki sınırsız dosya indirme olayı değişmedi. Ücretli üyeler aynı özelliklerde devam edecekler..

Lisans Üye solway - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Seciniz
    Meslek
    yönetici
    Sektör
    süt
    Konular
    25
    Eklentileriniz
    5
    Kazanılan Kredi
    250
    Kullanılan Kredi
    35
    Kalan Kredi
    215

ben kesin eleştiririm bu sistemi.bir başlasın da
    imza:muhalafet;p

Lisans Üye pttszey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Ankara Universitesi
    Meslek
    Gıda Mühendisi
    Sektör
    Sudan şeyler (;
    Konular
    91
    Eklentileriniz
    21
    Kazanılan Kredi
    1050
    Kullanılan Kredi
    Editör
    Kalan Kredi
    1050

Benim çok da aklıma yatmadı açıkçası.
    Amaç Altın Üye olmayanlara, Altın Üyelerin dosya göndermesini engellemekse; yeni yöntem bu bağlamda bir işe yaramayacaktır.
    Diğer taraftan ortada bir dosya kirliliği olacağını düşünüyorum. Bir yerlerden CTRL+C CTRL+V yöntemiyle word'e yapıştırılan her bilgi kredi kazanmak amaçlı paylaşılmaya başlanacak. İçeriğini incelemek ise yönetime kalacak; iş yükü getirecek ( halimizden memnunuz sana ne oluyor diyebilirsiniz tabi )
    Neyse;
    Hele bir başlasın da beraberce görelim.

Sizlere şimdiden çok çok kolay gelsin. Emeklerinizin boşa gitmemesi dileğiyle...

Yönetici Ümit ÖZTEK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Gaziosmanpasa Universitesi
    Meslek
    Gıda Mühendisi
    Sektör
    Kuru Meyve
    Konular
    106
    Eklentileriniz
    23
    Kazanılan Kredi
    Yönetici
    Kullanılan Kredi
    Yönetici
    Kalan Kredi
    Yönetici

evet şahsen bende dosya kirliliği olacağını düşünüyorum.uygulamaya taraftar değilim...hayırlı olsun diyelim.

Yeni Üye gıda2008 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Istanbul Aydin Universitesi
    Meslek
    Gıda Teknikeri
    Sektör
    Şekerleme Üretimi
    Konular
    8
    Eklentileriniz
    5
    Kazanılan Kredi
    250
    Kullanılan Kredi
    16
    Kalan Kredi
    234

İşin doğrusu bende dosyaların artık sadece kredi kazanmak için (devamlı) yüklenmesi gerekli olduğu için bir noktadan sonra bu sisteminde tıkınacağını düşünüyorum. Çünkü "pttszey" kullanıcılı üyeninde dediği gibi çok fazla iş yüküde beraberinde gelecektir. Netice de bu yönetimdekilerinde para almadan sadece paylaşmak için bu işi de yapıyorsa; o zamanda özel hayatında bazı sıkıntılar olacak. Yani derler ya hani zaman en kıymetli hazinedir diye... İşte bu kıymetli zamanların da çoğu zaman boşa gidecek. Çünkü eklenen bilginin hepsi özgün bilgi olmayacak ve boşuna uğraş verilecek...

Ayrıca yine yeni üyelerin alması gerekli olduğu dosya için gerekli kontakları yine kurabilmesi mümkündür. Örneğin diyelim ki ben xxx dosya yükledim. Ve yyy adlı bir yeni üye bu dosyaya ihtiyacı var. Ozman benden bu dosyanın bir kopyası için kontak kurmak isteyebilir. Tabiki o anda yeni olan üyeye ya ben niye sen indirmiyorsun dosyayı benim gibi sen de kredi al da diyebilirim. Yok beni msn den ekle dosyayı sana göndereyim de diyebilirim. Yani bu iş için bu uygun olmayacaktır. Ancak; bunu bana göre eskiden yoktu sanırım, şimdi varsa eğer bilmiyorum ama yeni üyelerin yöneticiler dışında mail atmaları önlenebilirse bu sorun ortadan kalkmış olur.

Yine dosyaların başka bir site ve/veya sitelere koplama eyleminin yaptığı belirlenen üyenin 1 yıldan 3 yıla kadar, 3 kez yapılırsa ömür boyu siteden dosya indirilmesine engel getirilebilirse bu caydırıcı olabilir . Bu cezaları alan kullanıcı hemen yeni üye olmak için girişimlere başlanılacağı düşünülürse şayet, onada bir çözüm var... Diyelim ki ben yeni üye olduğumda hemen onaylanmazsam ve bilgilerin ötüşüp örtüşmediğimi belirleyecek kontrollerden geçtikten sonra onaylansam ve dakikadan sonra çeşitli haklar elde etsem eminim ozman ikinci üyeliğinde önüne geçilebilecektir. Kısacası yanlış bilgileri ve hareketleri olan üyeler ozman forumfood.net sitesinden uzaklaştırılmış olur. Zaten bizlerede kaliteli kişilerin kaliteli bilgiler paylaşağını düşündüğümüzde bu tezim başarıya ulaşmış demektir.

Tabi ki daha önceden Sinan Bey'in yazdığı bir sözü de hatırlatmak isterim. Her kuralın bir çıkış nedeni vardır. Doğruda bir sözdür. Eğer ki benim önerdiğim bazı çözümler size bir çıkış yol verebilirse bence denenmesinde fayda vardır. Ama yok biz denedik ama aynı köy aynı hamamdır diyorsanızda saygım sonsuz. Zaten bilgi paylaştıkça önem kazanır herkes ben sadece tek başıma bir binayı dikecem derse ve o binada kullanılan beton, tuğla vs. fark etmeden adisini kullanırsa veya yanlış bir hesaplama ile yanlış yerlere direkleri dikerse o zaman ufak bir depremde o bina yıkılabilir. Böylece harcanan zamana yazık olur belkide hiç olmaz çünkü yaşamına son verebilir. Ancak ben alt yapıyı kurayım, Ahmet direkleri hesaplasa, mehmet direkleri dikse vs... Herkes bilgiye bilgi eklese o zaman bir o kadar güzel ve sağlam bir yapıya kovuşulabilir.

Bana göre bu sisteminde beraberinde getireceği yararlarda olabilir. Aslında yuakarıda yazılanlara pek bir şey eklediğim sayılmaz ama irdelenen konularda sadece eksileri konuşmak yanlış olur. Bu nedenle sayılabilecek artıları alt kısma ekledim.

Eğer yönetimdeki dosyaları onaylayan arkadaşlar, dosyaları zamanında inceler ve gerçekten doğru bildiği için dosyaları eklenti haline getirse; "hi_axy07" kullanıcılı konu denetçisinin dediği gibi forum daha kaliteli bir seviyelere yükselebilir. (tabiki terside olabilir)

Sinan Bey; sizin dediğiniz gibi bizlerin hakkı korunabilir. Kesinliklede buna katılıyorum. Haklarında koruması için çözümler üretmeye çalıştınız dan dolayı da cani gönülden tebrik ve takdir ediyorum.

Not: Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın. Okuyanlarada tek tek teşekkür ediyorum. Eğer ki birilerini istemeden kırdıysam veya üzdüysem affedin der bütün forumfood ailesine iyi çalışmalar ve başarılar dilerim...

Yönetici mutlu_571 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Selcuk Universitesi
    Meslek
    gıda mühendisi
    Sektör
    gıda
    Konular
    67
    Eklentileriniz
    37
    Kazanılan Kredi
    Yönetici
    Kullanılan Kredi
    Yönetici
    Kalan Kredi
    Yönetici

yeni üyelik sistemi tüm forumfood ailesine hayırlı olur inşaallah.
    yönetici arkadaşlar oluşan sorunlara en iyi şekilde çözüm bulmaya çalışmaktalar. şuanki haliyle, seviyesini bozmadan güzel bir şekilde hayatiyetini devam ettiren forumda; kalitenin arttırılması ve gayret eden arkadaşların haklarının korunmasına yönelik çalışmalar yapılmakta. ve sinan beyin sözlerinden de anlaşılacağı gibi yapısal değişikliklerle de forum daha da zenginleşecektir.
    ümit ediyorum ki yapılan düzenlemeler en güzel şekilde netice verecektir.
    merak ettim:
    acaba yeni üyelik sisteminin yürürlüğe girmesinden önce yüklenen ve eklenti haline getirilen dosyalar kredilendirmede dikkate alınacak mıdır? yoksa 18.01.2010 da herkes forumfood da yeniden mi doğacaktır?
    teşekkür kredisi ile birlikte rep+ kredisi de düşünülebilir mi acaba?

HİÇBİRŞEY TESADÜF DEĞİLDİR.

Yine dağların sevdası düştü yüreğime anne
    Kurşunların sevdası,
    Zulümlerden bıktım usandım
    Yüreğim kanıyor anne,
    Kara bulutlar bir sağanaktır tutturmuş gider
    Dünya zulüm, zulüm kokar anne
    ...

Yeni Üye
    Üniversite
    Ege Universitesi
    Meslek
    mühendis
    Sektör
    Dış ticaret
    Konular
    0
    Eklentileriniz
    0
    Kazanılan Kredi
    0
    Kullanılan Kredi
    0
    Kalan Kredi
    0

bence en az paralı üyelik kadar yanlış bir uygulama,maksat insanlara ve meslektaslara yardımcı olmak..
    dosya eklemediginiz icin dosya indiremezsiniz tarzında bir yaklasım yanlış..
    burası insanların kendi kişisel egolarını tatmin etme yeri değil rep puanı verilsin teşekkür edilsin diye dosya upload edilmez..eger meslektaslarına yardım etmek istiyorsan dosya eklersin ve bunu bir önşartı veya bir getirisi olmamalı..

Yeni Üye hasant - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Ege Universitesi
    Meslek
    Kal. Güv. Sorumlusu
    Sektör
    TAT KONSERVE SAN. AŞ.
    Konular
    23
    Eklentileriniz
    10
    Kazanılan Kredi
    500
    Kullanılan Kredi
    375
    Kalan Kredi
    125

Bu yürtülmesi çok zor bir yöntem. çünkü, diyelim ki, acil bir dosya indirmesi gereken altin üye sağdan soldan bulduğu bir dosyayayi ekleyip onaylanmasi için bekleyecek-onaylaninca dosya kredisi olacak. çok bürokratik ve insanlari bu forumdan (öncelikle beni, artik pek girip bakmam herhalde) uzaklaştiracaktir. Bence bir iki kişi istismar ediyor diye başkalarini mağdur etmek çok doğru değil. Ben eskisi gibi kalmisini şiddetle öneriyorum...

Üniversite
    Mersin Universitesi
    Meslek
    Yazılım
    Sektör
    İnternet Hizmetleri
    Konular
    187
    Eklentileriniz
    50
    Kazanılan Kredi
    Kurucu
    Kullanılan Kredi
    Kurucu
    Kalan Kredi
    Kurucu

Son mesajımdan sonraki mesajlar cevap niteliğinde yazmak istiyorum:

"solway"

Eleştirilerine saygı ile cevap vermeye çalışırım, hele bir başlasın

"pttszey", "sayanora", "gıda2008"

Eklenen dosyaları eklenti haline getiriken zaten yönetimdeki arkadaşlar kontrol etmekte. Bu konuda ayrıca bir yük getirilmedi yönetime. Değişen tek şey üyeler sınırsız dosya değilde yüklediği dosyaya karşılık kazandığı kredi kadar dosya indirmesi. Geri kalan herşey zaten şuan yapılmakta. Denetlemekte dahil.

Mail yönüyle iletişime geçme olayını kaldıracağım. Sadece ÖM ile üyeler birbiriyle iletişime geçebilecek. Böylelikle taciz olaylarınıda en aza indirgemeye çalışacağız.

"mutlu_571"

Herkes yeni doğmuş gibi olacak Zaten erken bir tarihte bu bilgilendirmeyi yapmaktaki amacım altın üyeler kendilerince gerekli olanları yedeklemesi. Buda verilen hakkın kısmende olsa geri alınmasına karşılık özür mahiyetinde bir işlem..
    Rep olayına gelince; Önüne geçilemeyecek sıkıntılar çıkarır. Derin düşünürseniz ne dediğimi anlarsınız. Bu yüzden yönetimin sadece teşekkür kredisi vermesi daha mantıklı.

"19.07.1907"

Neredeyse ilk üyelerdensiniz. Üyelik tarihiniz haziran 2007 ancak bu konuya yazdığınız mesajdan başka ne mesajınız nede paylaştığınız bir konu var. Paylaşım yapan bir üye sizi görünce içinden ne geçirir acaba (hatta dışından )

İşte sizin gibi üyeler için özellikle bu sistemin gelmesini çok istiyorum. Yardımlaşma karşılıklı olunca güzel olur. Tek taraflı olunca biyolojide buna farklı birşey diyorlar

"hasant"

Emin olun sizde aramızdan uzaklaşmıyacaksınız. Eğer içinizde yardımlaşma duygusu varsa sizde bu sistemi zevkle benimseyeceksiniz. Çünkü emeğinizin karşılığını alacaksınız...

Yeni Üye
    Üniversite
    Mersin Universitesi
    Meslek
    gıda müh
    Sektör
    gıda
    Konular
    5
    Eklentileriniz
    5
    Kazanılan Kredi
    250
    Kullanılan Kredi
    109
    Kalan Kredi
    141

Peki gold üyelere eskiden yaptıkları paylaşımlar için kredi werilecekmi yoksa herşey sıfırlanacak mı?

Kurucu Figen YÜCE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Suleyman Demirel Universitesi
    Meslek
    Gıda Mühendisi
    Sektör
    Unlu Mamüller
    Konular
    319
    Eklentileriniz
    57
    Kazanılan Kredi
    Kurucu
    Kullanılan Kredi
    Kurucu
    Kalan Kredi
    Kurucu

Her üye sıfır kredi ile başlayacak. Dosya ekledikçe kredi kazanacak. Şuanki altın üyeler o zamana kadar sınırsız indirmeye devam edecek...

Yeni Üye
    Üniversite
    Trakya Universitesi
    Meslek
    Gıda Mühendisi
    Sektör
    Et ve et ürünleri
    Konular
    0
    Eklentileriniz
    0
    Kazanılan Kredi
    0
    Kullanılan Kredi
    0
    Kalan Kredi
    0

Alıntı pttszey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim çok da aklıma yatmadı açıkçası.
    Amaç Altın Üye olmayanlara, Altın Üyelerin dosya göndermesini engellemekse; yeni yöntem bu bağlamda bir işe yaramayacaktır.
    Diğer taraftan ortada bir dosya kirliliği olacağını düşünüyorum. Bir yerlerden CTRL+C CTRL+V yöntemiyle word'e yapıştırılan her bilgi kredi kazanmak amaçlı paylaşılmaya başlanacak. İçeriğini incelemek ise yönetime kalacak; iş yükü getirecek ( halimizden memnunuz sana ne oluyor diyebilirsiniz tabi )
    Neyse;
    Hele bir başlasın da beraberce görelim.

Sizlere şimdiden çok çok kolay gelsin. Emeklerinizin boşa gitmemesi dileğiyle...
    İnternet bilginin rahatça ulaşılması için kullanılan bir araç iken dosya yükle dosya indir gibi kurallar hem sitenin kullanılabilirliğini hem de işleyişini yavaşlatacağını düşünüyorum.

Üniversite
    Mersin Universitesi
    Meslek
    Yazılım
    Sektör
    İnternet Hizmetleri
    Konular
    187
    Eklentileriniz
    50
    Kazanılan Kredi
    Kurucu
    Kullanılan Kredi
    Kurucu
    Kalan Kredi
    Kurucu

Öncelikle şunu belirtmek isterim, kapitalist bir yaklaşım tarzı ile burada yayın yapmamaktayız. Öyle bir düşüncemiz olsaydı bunu daha etkili bir şekilde kullanırdık. Para sistemini kullanmamızda iki neden vardır.

1. si ==> Bu sitenin belirli giderleri mevcut. Mesela alan için aylık 50$... Bu giderlere bir çözüm bulmam gerekiyordu.
    2. si ==> Elinde dosya olmayan veya zamanı olmayan üyeler mail, tel vb. yollardan benden dosya istiyordu. Hatta ücretli olarak. Bende bu hakkı tüm üyelere vermek ve yasal bir çerçevede yürütmek istedim.

Böylelikle 1. başlıktaki sıkıntı için 2. başlığı kullandım. Yönetimdeki hiçbir arkadaş görevlerini para karşılığı yapmamaktadır. Tamamen meslek içi dayanışma içindir ve severek yapmaktadırlar....... (Bu kaçıncı açıklayışım bu konuyu bilmiyorum )

Diğer taraftan Daha önce dosya yüklemiş olan tüm altın veya normal üyeler, yükledikleri dosya kadar kredi verilecek ve bu krediler ile başlayacak. Yani diyelimki bir üye 10 eklentiye sahip (10 X Katsayı) veya 2 eklentiye sahip (2 X Katsayı) şeklinde krediye sahip olacaklar.

Ön Lisans Üye assolist26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Ondokuz Mayis Universitesi
    Meslek
    gıda mühendisi
    Sektör
    Hazır yemek
    Konular
    32
    Eklentileriniz
    12
    Kazanılan Kredi
    600
    Kullanılan Kredi
    33
    Kalan Kredi
    567

mantıklı yöntem olmuş gerçekten de.Bu sitenin faydasını öğrenciyken de çalışırken de çok gördüm ve görüyorum da.O yüzden paylaşmaya ve paylaşımlardan yararlanmaya devam