Arkadaşlar merhaba…
2008 yılının başlarında yönetim olarak alınan karar sonucu “Altın Üyelik” sistemi forumumuza getirilmişti. Bu sistemin amacı forumun daima güncel tutulması ve içerik bakımından zengin olmasının sağlanmasıydı. Gecen bu zaman diliminde gördük ki sistem amacını en iyi şekilde yürüttü. Ancak zaman içinde bu sisteminde kusurları olduğu ortaya çıktı.
Bunların en başında sadece 1 dosya indirmek için gelen misafir, altın üye olmadan dosya indiremeyeceğini anladığı için ters tepkiler vermeye başladı. Bizde bu üyelere çare bulma anlamında haftada 2 dosya indirme hakkı tanıdık. Ancak bununda bir kusuru vardı ki bu kusurda aynı kişi daha fazla dosya indirebilmek için ikinci kere üye oluyordu. Bu olayın önüne geçemedik ve istemesekte bu seçeneği kaldırmak zorunda kaldık.
Şuan aynı sıkıntıyı yaşamanın yanında yeni bazı sıkıntılar meydana çıkmaya başladı. Bunların başında normal üyenin altın üyeden dosya istemesi. Her ne kadar takip edilse de yinede engelleyemediğimiz bir durum.
Diğer yandan bundan daha büyük bir sıkıntı, altın üyelikten tamamıyla vazgeçmemize neden oldu. Buda bazı altın üyelerin konuları başka foruma taşıması.
Sizlerin uzun uğraşlar ile foruma yüklediğiniz dosyaları indirip bir başka forumda kendi dosyasıymış gibi paylaşıma sunması artık sınırsız dosya indirme olayının kaldırılması gerektirdiği kanısına varmamıza neden oldu…
Yeni sistem hakkında bilgi vermek gerekirse:
PAYLAŞIMLI ÜYE olarakta adlandırabileceğimiz sistem ile artık her eklediğiniz dosya ile kredi kazanacak ve bu kredileri dosya indirmede kullanacaksınız. İleriki zamanda belirlenecek olan kredi miktarı (1 dosya = x kredi) sizlere ayrıca bildirilecektir. Yeni sistem eğer bir aksilik olmaz ise 18.01.2010 tarihinde kullanılmaya başlanacak.
Forumumuz 15.01.2010 tarihinde 2 günlük bakım çalışması için yayını durdurulacak ve bu sistem haricinde birçok yenilikte eklenecek. Tüm bu yenilikler ilgili tarihten önce sizlere bildirilecek.
Paylaşımlı Üye Sisteminin İşleyişi :
Sistem hakkında genel bir bilgi vermek gerekirse; Elinizde bulunan dokümanı ilgili başlıkta açtığınız konuya ekliyorsunuz. Daha sonra yönetimin konuyu incelemesini ve eğer uygunsa eklenti yapmasını bekliyorsunuz. Eğer konunuz eklenti haline gelirse otomatik olarak kredi kazanıyorsunuz. Daha sonra indirmek istediğiniz dosyalarda bu kredileri kullanıyorsunuz. (Dosya yükleme olayını daha basit hale getirildi. Konu hakkında resimli bilgilendirme hazırlanıyor)
Bu sistemin geliştirilmesindeki en büyük amaç kişiye sınır koymak ve tüm dosyaları çekip başka yerlere taşımasını engellemek. Diğer taraftan dosya indirme kredili olacağından, kredi sahibi kredisiz üyeye dosya göndermesi daha zorlaşacaktır.
Son olarak; İleriki zamanlarda bu sisteme teşekkür kredisi de eklemeyi planlamaktayız. Bu kredi, yardım başlığında konu açmış bir üyeye başka bir üyenin yardım etmesi ile yönetim tarafından verilecektir. Böylelikle forumun asıl amacı olan yardımlaşma olayı etkin bir şekilde devam edecektir. Tabi verilen bu krediler yine dosya indirmede kullanılabilecektir.
Yeni sistem hakkındaki detaylı bilgiler zaman içerisinde bu başlık altından verilmeye devam edilecek. Konu hakkında aklınıza takılan şeyleri de yine bu başlıkta belirtebilirsiniz. Sistemin herkes için, özellikle forum için hayırlı olmasını temenni ediyorum…

LinkBack URL
About LinkBacks
Paylaş

Alıntı

)
HİÇBİRŞEY TESADÜF DEĞİLDİR.
Bu yüzden yönetimin sadece teşekkür kredisi vermesi daha mantıklı.

Bookmarks