5 sonuçtan 1 ile 5 arası
    Yüksek Lisans Üye ayşegül - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bilgilere Ulaşabilmek İçin Üstteki Düğmeleri Kullanın
    Üniversite
    Ege Universitesi
    Meslek
    gıda mühendisi
    Sektör
    gıda
    Konular
    321
    Eklentileriniz
    40
    Kazanılan Kredi
    2000
    Kullanılan Kredi
    655
    Kalan Kredi
    1345

Standart uygunluğun değerlendirilmesi prosedürü(örnek)

1-AMAÇ:
    Firmanın yasal ve diğer şartlara uygunluğunun değerlendirilmesi

2-KAPSAM:
    Bu prosedür firmamızın genel temizlik, HZY faaliyetlerini ofis de içinde olmak üzere bütün çalışma alanlarını kapsar.

3-SORUMLULAR:
    Şirket Müdürü
    Çevre Yönetim Temsilcisi
    Birim Sorumluları

4-UYGULAMA:

1. Firma faaliyetlerinin yürürlükteki çevre mevzuatlarına uygunluğunun izlenmesi Yasal Şartlar Prosedürüne göre yapılır (PR-018)

2. Firmada yasal şartlar veya diğer şartlardaki değişikliklerden dolayı yönetim sistemleri dokümanlarında yapılması gereken değişikliklerin tespit edilebilmesi için dokümanlar yılda bir kez rutin olarak gözden geçirilir. Bu gözden geçirme öncesinde de yapılması gereken bir değişiklik tespit edilmesi durumunda Dokümanların Kontrolü Prosedürüne uygun olarak gerekli revize yapılır (PR-001) .

3. Firmamız da çevre ve ISG yönetim sisteminde oluşturulan yöntemlere uygunluğunun tespit edilmesi için iç tetkikler yapılmaktadır. Bu konuda İç Tetkik Prosedürüne (PR-003) göre hareket edilmektedir.

4. İzleme Ölçme Prosedürüne (PR-015) göre toplanan izleme ölçme sonuçları Çevre ve ISG yönetim temsilcisi tarafından incelenir ve hedeflere ne ölçüde ulaşıldığı değerlendirilir. Bu değerlendirmeler proses hedef izleme tablosuyla Çevre Yönetim Sistemi toplantılarında sunulur. Bu değerlendirmeler YGG toplantılarında üst yönetime de sunulur. Değerlendirmeler sonucunda hedef gerçekleştirme programlarından sapmalar ortaya çıkması durumunda veya diğer uygunsuzlukların olması durumunda gerekli düzeltici faaliyetler başlatılır ve bu düzeltici faaliyetler sonucunda uygunsuzlukların giderilip giderilmediği takip edilir.

5. Firmanın çevre ve ISG politikalarının uygunluğunun izlenmesi için her yıl YGG toplantılarında politikası gözden geçirilir ve gerekli değişiklikler yapılır.

5-REFERANSLAR
    Doküman Kontrol Prosedürü (PR-001)
    İç Tetkik Prosedürüne (PR-003)
    Yasal Şartlar Prosedürüne (PR-018)
    İzleme Ölçme Prosedürüne (PR-015)

6-KAYITLAR
    Performans raporları
    Toplantı Tutanakları

Yeni Üye
    Üniversite
    Anadolu Universitesi
    Meslek
    Yönetim Temsilcisi
    Sektör
    GIDA
    Konular
    0
    Eklentileriniz
    0
    Kazanılan Kredi
    0
    Kullanılan Kredi
    0
    Kalan Kredi
    0

Standart Cevap: uygunluğun değerlendirilmesi prosedürü(örnek)

sayın ayşegül hanım
    yazdığınız prosedürde ilave temek isdeğim ve cevabını bulamdığım noktalar vardı eğer izin verirseniz bunları belirmek isterim .

1. Firma faaliyetlerinin yürürlükteki çevre mevzuatlarına uygunluğunun izlenmesi Yasal Şartlar Prosedürüne göre yapılır (PR-018)

1.yasal şartları hangi şekilde,kim,ne zaman kontrol ediyor ve güncelliğini sağlıyor ve ğaylaşıyor.Bu orada geçiyormu.

4. İzleme Ölçme Prosedürüne (PR-015) göre toplanan izleme ölçme sonuçları Çevre ve ISG yönetim temsilcisi tarafından incelenir ve hedeflere ne ölçüde ulaşıldığı değerlendirilir. Bu değerlendirmeler proses hedef izleme tablosuyla Çevre Yönetim Sistemi toplantılarında sunulur. Bu değerlendirmeler YGG toplantılarında üst yönetime de sunulur. Değerlendirmeler sonucunda hedef gerçekleştirme programlarından sapmalar ortaya çıkması durumunda veya diğer uygunsuzlukların olması durumunda gerekli düzeltici faaliyetler başlatılır ve bu düzeltici faaliyetler sonucunda uygunsuzlukların giderilip giderilmediği takip edilir.

2.Yaptığınız düzeltici faaliyetin etkinliğini ölçüyormusunuz.ve meydana gelen sapmaların nedenleri için bir kök neden analiz sisteminiz mevcutmu

saygılarımla

GidaGundemi.com Yazarı Oğuz Pelikli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Ege Universitesi
    Meslek
    Gıda Mühendisi
    Sektör
    Danışmanlık
    Konular
    383
    Eklentileriniz
    70
    Kazanılan Kredi
    3500
    Kullanılan Kredi
    31
    Kalan Kredi
    3469

Eraser arkadaşımıza katılmakla birlikte bende bir iki konuya değinmek isterim.

Alıntı ayşegül Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

2. Firmada yasal şartlar veya diğer şartlardaki değişikliklerden dolayı yönetim sistemleri dokümanlarında yapılması gereken değişikliklerin tespit edilebilmesi için dokümanlar yılda bir kez rutin olarak gözden geçirilir. Bu gözden geçirme öncesinde de yapılması gereken bir değişiklik tespit edilmesi durumunda Dokümanların Kontrolü Prosedürüne uygun olarak gerekli revize yapılır (PR-001)
    Dökümanlarınızın veya sisteminizin Yasal şartlara uygunluğu için yılda bir kez çok uzun bir zaman. Bu konuda standart sizden süreklilik beklemektedir. en son kontrolden sonra yapılan bir mevzuat değişikliğine 11 ay kayıtsız kalma anlamıda çıkıyor. Bu hem yasal değil hemde standarda uygun değil

Alıntı ayşegül Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3. Firmamız da çevre ve ISG yönetim sisteminde oluşturulan yöntemlere uygunluğunun tespit edilmesi için iç tetkikler yapılmaktadır. Bu konuda İç Tetkik Prosedürüne (PR-003) göre hareket edilmektedir.
    İç tetkik prosedürünüzü bilmiyorum ama buradan anladığım kadarıyla iç tetkiklerinizin İSG'yide kapsaması gerekiyor. O zaman oldukça kapsamlı bir iç tetkik yapmalısınz zira İSG'nin istedikleri bile oldukça ciddi bir iş gerektiriyor.

“Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.”

Yüksek Lisans Üye ayşegül - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Ege Universitesi
    Meslek
    gıda mühendisi
    Sektör
    gıda
    Konular
    321
    Eklentileriniz
    40
    Kazanılan Kredi
    2000
    Kullanılan Kredi
    655
    Kalan Kredi
    1345

bu örnek benim uyguladığım bir doküman değil sadece bir örnek doküman olduğundan sorularınıza cevap vermem mümkün görünmemektedir.bence de yoruma açık bir prosedür ama uygulamasını bilmek lazım mutlaka.saygılar.

Yeni Üye baycibin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üniversite
    Selcuk Universitesi
    Meslek
    Gıda mühendisi
    Sektör
    Çikolata ve Pastacılık
    Konular
    7
    Eklentileriniz
    6
    Kazanılan Kredi
    300
    Kullanılan Kredi
    107
    Kalan Kredi
    193

14004 klavuzunda uygunluğun değerlendirilmesi ile ilgili olarak;

Bir kuruluş uyma taahhütlerinin bir parçası olarak çevre boyutlarına uygulanabilecek yasal şartlara uygunluğunu periyodik olarak değerlendirecek bir prosedür oluşturmalı, uygulamalı ve sürdürmelidir. Kuruluş
    bu de
    ğerlendirmenin sonuçlarını kayıt altına almalıdır.
    Uygunluk de
    ğerlendirmesinin kapsamı, tek bir yasal şartı veya birkaç yasal şartı ihtiva edebilir. Proseslerin
    ve uygunlu
    ğun değerlendirilmesi için kullanılabilecek çeşitli yöntemler aşağıdakileri ihtiva edebilir:
    a) Tetkikler,
    b) Doküman ve/veya kay
    ıtların gözden geçirilmesi,
    c) Tesis incelemeleri,
    d) Mülâkatlar,
    e) Proje veya i
    ş gözden geçirmeleri,
    f) Rutin numune analizleri veya deney sonuçlar
    ı ve/veya doğrulama deneyleri/numune alımları,
    g) Tesis gezilmesi veya do
    ğrudan gözlem.
    Bir kurulu
    ş uygunluk değerlendirmesi için büyüklüğüne, tipine ve karmaşıklığına göre bir frekans ve yöntem
    olu
    şturmalıdır. Frekans belirli yasal şartlardan veya geçmişteki uygunluk performansı gibi faktörlerden
    etkilenebilir. Periyodik olarak gerçekle
    ştirilen bir bağımsız denetim faydalı olabilir.
    Bir uygunluk de
    ğerlendirme programı diğer değerlendirme faaliyetleriyle birleştirilebilir. Bunlar yönetim
    sistemi tetkiklerini, sa
    ğlık ve güvenlik değerlendirmelerini veya teftiş veya kalite güvence kontrollerini ihtiva edebilir.
    Benzer
    şekilde bir kuruluş, kuruluşun uymayı kabul ettiği diğer şartlarla uygunluğu periyodik olarak
    de
    ğerlendirmelidir (İlâve diğer şartlara ilişkin kılavuzluk için Madde 4.4.2.2’ye müracaat edilebilir). Bir kuruluş

bu tür de
    ğerlendirmeleri yapmak için ayrı bir proses oluşturmayı veya bu değerlendirmeleri yasal şartlarla,
    yönetim gözden geçirme prosesleri ile (Madde 4.6) veya di
    ğer değerlendirme prosesleri ile birleştirmeyi

tercih edebilir. Bu periyodik de
    ğerlendirmelerin kayıtları muhafaza edilmelidir.

açıklamalarını da incelemek gerekmektedir