Merhaba arkadaŞlar
vakumlu yufka konusunda deneyİmİ olan veya bİlgİsİ olan var mi?
Vakum ayarlari ve yufkanin nem deĞerİ benİm İÇİn Önemlİ ...
TeŞekkÜrler...
Merhaba arkadaŞlar
vakumlu yufka konusunda deneyİmİ olan veya bİlgİsİ olan var mi?
Vakum ayarlari ve yufkanin nem deĞerİ benİm İÇİn Önemlİ ...
TeŞekkÜrler...
çok güzellll kimsenin bu konuda bilgisinin olmaması şaşırtıcı...
benim vakumlu yufkada bir deneyimim yok ama lavaş türü bir ürün yapıyoruz yufkalık unlarıda biraz tanıyorum. yufka nemdeğeri %32-35 civarı olmalı diye düşünüyorum daha kuru olursa kırılma ve parçalanmalar oluşabilir fakat daha yüksek su oranıda küflenme probleminin artması veya ekşime anlamına gelir.1,5 sene oluştur-doldur- kapat modeli ile çalışan tetramak çalıştırdım sizinki farklıdır. vakum ayarları çok fazla vakum yapacak şekilde olmamalı vakumdan sonra numuneyi bir kaç gün bekletip özelliklerini inceleyin.ürünün suyu film halinde kenarlara veriyorsa bir ıslaklık varsa fazladır üründe deformasyona sebep olabilir vakum ürüne ve makineye göre değişir bu biraz da makine ve ürünü tanıma ile alakalı.istanbulda çılgın lavaş diye bir marka var bir araştırın onlarda vakumlu ürün yapıyorlar.
kolay gelsin iyi çalışmalar.
çok teşekkürederim önerilerinizi hemen dikkate alıcam.
Konu başlığının görüntülenme sayısına bakılırsa bu konuyla çok fazla ilgili insan olduğu anlaşılmaktadır.Lütfen meslektaşlarım karşılaştığınız sorunları burda paylaşın çözümlerinizi yazın ve nerden başlayacağını bilemeyen insanlara yol gösterici olun.
teşekkürler...
Bookmarks