arkadaşlar çevre sektörü bizim sektörümüzden biras farklı biliyorumama elimde güzel olduğuna inandığım bu dökümanı da sizlerle paylaşmak istedim, belki benim gibi çevre sektöründe çalışan arkadaşlar vardır, yoksa bile bir gıda mühendisi olarak atıklar konusunda da biraz bilgi sahibi olmamız gerektiğini düşünüyorum.
Konu: Endüstriyel atıklarda yağ ve gresin önemi ve tayini
türü: pdf
YAĞ VE GRESİN ENDÜSTRİYEL ÖNEMİ
Evsel ve endüstriyel atıksuların ve çamurların yağ ve gres içeriği, bu tip maddelerin toplanmasında ve arıtılmasında oldukça önemlidir. Yağ ve gres sudaki çözünürlüğünün az oluşu nedeniyle sıvı fazdan ayrılma eğilimi gösterir ve üst faz oluşturur. Yağ ve gres, suda ayrışmaları oldukça yavaş olup, bulundukları ortamlardan kolayca gitmezler. Bu nedenle birçok sucul ortamlarda problemler doğururlar.
Et kesme ve paketleme endüstrilerinden gelen atıklar, önemli ölçüde yağlar içermektedir. Bu tip atıklar, kanalizasyon sistemlerinin tıkanması ile taşıma kapasitesi üzerinde ters etki yapar. Bu nedenle, yağ ve gresli maddelerin alıcı sulara ve kanalizasyon sistemlerine verilmesinde bazı kurallar ve kısıtlamalar konulmuştur. Tüm yağ ve gres atığı oluşturan endüstrilerde ön arıtma işlemlerinin uygulanması zorunluluğu getirilmiştir. Bu ön arıtma sırasında yağ-gresin deşarjından önce geri kazanılması/arıtılması için gerekli işlemlerin yapılması zorunluluğu vardır
Şifre: "www.forumfood.net" (Sadece link "" lar yok)
|
|
|||||
|
|||||
|
|
|||||

LinkBack URL
About LinkBacks
ama elimde güzel olduğuna inandığım bu dökümanı da sizlerle paylaşmak istedim, belki benim gibi çevre sektöründe çalışan arkadaşlar vardır, yoksa bile bir gıda mühendisi olarak atıklar konusunda da biraz bilgi sahibi olmamız gerektiğini düşünüyorum.
Paylaş

Alıntı

Bookmarks