İÇİNDEKİLER Sayfa No.
ÖNSÖZ
1. GİRİŞ.................................................. .................................................. ...................1
1.1. Yalın Üretimin Tanımı............................................ .........................................2
1.2. Yalın Üretimin Tarihsel Gelişimi.......................................... ...........................4
1.3. Yalın Üretim Sisteminin Karakteristikleri................................. ......................7
1.3.1. Yönetim/Çalışanın Katılımı.......................................... .......................8
1.3.2. Kalite............................................ .................................................. .....12
1.3.3. Üretim Operasyonları..................................... .....................................14
1.4. Neden “Yalın Üretim”?.......................................... .........................................15
1.5. Yalın Üretim: “En İyi Uygulama”, Çünkü “Herkesi Kazandırıyor”...............16
1.6. Yalın Üretim: “En İyi Uygulama”, Ama Nasıl Uygulanırsa?.........................19
1.6.1 Yalın Üretim ve İkmal Zinciri........................................... .....................22
1.6.2. Yalın Üretimin Diğer Üretim Sistemleriyle Karşılaştırılması...............23
1.6.3. Yalın Üretim Alt Sistemleri: Üretim Organizasyonu ve Yan Sanayi Entegrasyonu...................................... .................................................. ...........27
1.6.4. Yalın Üretim Organizasyonu: Tam-Zamanında Stoksuz Üretim..........28
1.6.5. Neden Stoksuz Çalışma?.......................................... .............................30
2. YALIN ÜRETİM YÖNTEMLERİ.................................................. ....................33
2.1. Kanban ya da “Çekme” Sistemi........................................... ...........................34
2.2. Karışık Yüklşeme ve Üretimde Düzenlilik (Mix Loading and Production Smoothing......................................... .................................................. ............36
2.3. Tek-Parça Akış (One-Piece Flow)............................................. .....................39
2.4. Makinalar/Atölyeler Arası Senkronizasyon: Toplam-İş Denetimi (Full-Work Control).......................................... .................................................. ...............40
2.5. U-Hatları (U-Lines), Shojinka, İş Rotasyonu ve İş Tanımları........................42
2.6. “Sıfır Hata” Üretme Doğru: Poke-Yoke ve Deney Tasarımı (DOE)..............44
2.7. Toplam Üretken Bakım (Total Productive Maintenance: TPM)....................46
2.8. Bir Dakikada Kalıp Değiştirme (Single Minute Exchange of Dies: SMED)..49
2.9. Kalite Çemberleri........................................ .................................................. ..52
3. SMED, TPM, TEK-PARÇA AKIŞ VE KALİTE ÇEMBERLERİNİN DETAYLI ANLATIMI.......................................... .................................................. ................53
3.1. SMED Sistemi........................................... .................................................. ....53
3.1.1. SMED Sisteminin Tanıtılması....................................... ......................53
3.1.2. SMED’in Tanımı............................................ .....................................54
3.1.3. SMED Sisteminin Tarihsel Gelişimi.......................................... .........57
3.1.4. Geçmişteki Tezgah Operasyonları..................................... ..................61
3.1.5. SMED’in Uygulanmasıyla İlgili Teknikler......................................... 67
3.2. Toplam Verimli Bakım (TVB)............................................. ...........................73
3.2.1. TVB’nin Tanımı ve Tarihçesi......................................... .....................73
3.2.2. Tamir Tanımı ve Grupları.......................................... ..........................73
3.2.3. Toplam Üretken Bakımın Anlamı ve Belirleyici Özellikleri...............77
3.2.4. TVB’nin Temel Elemanları ve Hedefleri......................................... ...78
3.2.5. TVB’nin Hedefleri......................................... ......................................82
3.2.6. TVB Uygulamasını 12 Adımı............................................. .................83
3.3. Tek-Parça Akış (One-Piece Flow)............................................. ......................85
3.3.1. Tek-Parça Akışın Tanımı............................................ .........................85
3.3.2. Neden Tek-Parça Akış?............................................. ..........................89
3.3.3. En İyi Pratik: Tek-Parça Akışın İmalatına Kısa Bir Bakış..................91
3.4. Kalite Çemberleri........................................ .................................................. ..93
3.4.1. Kalite Çemberlerinin Tanımı............................................ ...................93
3.4.2. Kalite Çemberlerinin Tarihi Gelişimi.......................................... ........97
3.4.3. Kalite Çemberlerinin Faaliyet Alanları.......................................... .....99
3.4.4. Kalite Çemberlerinin Üzerinde Çalışabilecekleri Konular.................99
3.4.5. Kalite Çemberlerinin Faaliyetleri Dışında kalan Konular.................101
3.4.6. Kalite Çember Organizasyonu..................................... ......................101
Devamı...
Dosya Türü: Doc
|
|
|||||
|
|||||
|
|
|||||

LinkBack URL
About LinkBacks