Mat fıstık (çikolata kaplamalı), pralin, boncuk granül üreten bi yerde işe girdm, ama haccp ,iso 22000 oluşturulmamış, ben nerden başlamalıyım,ne yapmalıyım oluşturmak için,nasıl yapıcam yardım lütfen edin yeni mezunum :/![]()
Mat fıstık (çikolata kaplamalı), pralin, boncuk granül üreten bi yerde işe girdm, ama haccp ,iso 22000 oluşturulmamış, ben nerden başlamalıyım,ne yapmalıyım oluşturmak için,nasıl yapıcam yardım lütfen edin yeni mezunum :/![]()
Belgelendirme yapan kuruluşlar var oralar ile temasa geçmelisin.
http://www.haccpiso22000.com/ şu siteyi bi araştırıp bilgi edin öncelikle
Bana yol gösterecek kimse yok mu?![]()
belgeler var ancak sistem yok yada sistemi yeniden mi kuracaksınız
hangi aşamadasınız
HİÇBİRŞEY TESADÜF DEĞİLDİR.
Yine dağların sevdası düştü yüreğime anneKurşunların sevdası,Zulümlerden bıktım usandımYüreğim kanıyor anne,Kara bulutlar bir sağanaktır tutturmuş giderDünya zulüm, zulüm kokar anne...
ben sistemi kurcam hiçbişey yok :/
Herkese önerdiğim gibi önce iyi bir eğitim önereceğim.
Yapacaklarınızı sırasıyla yazalım
* Ürün tanımlarını yapın
* Alım şartnamelerini ve girdi kontrol limitlerini belirleyin
* Ön gereksinim programlarını belirleyin
* Akım Şemalarını çizin
* Her basamaktaki tehlikeleri tanımlayın
* Bu tehlikeler için kontrol önlemlerini belirleyin
* Tehlikelerin olasılık, risk ve şiddetini belirleyin
* Basamklardaki kontrol önlemlerinin ÖGP, O-ÖGP ve KKN ile mi kontrol edileceğine karar verin.
* O-ÖGP ve KKN noktalarının kim tarafından, ne ile, hangi sıklıkta, nasıl kontrol edileceğini, düzeltme ve düzeltici faaliyetlerin neler olduğunu ve bunlarla ilgili kayıtların neler olduğunu HACCP Planında belirtin.
“Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.”
sistem iki günde kurulmaz zaten, baya bi zamana ihtiyacınız var...
Oğuz Bey'in de söylediği gibi eğitim birçok sorunuzun yanıtını verecektir.
eğitim olanağı yoksa belgelendirme kuruluşu ile sıkı bir temasınızın olması gerekecektir.
ForumFood'taki sistem dokümanları ve sistem kurulumu ile ilgili bilgiler de size sadece fikir verebilir. malesef copy-paste bir işe yaramayacaktır.
standartları edinin ve adım adım başlayın...
HİÇBİRŞEY TESADÜF DEĞİLDİR.
Yine dağların sevdası düştü yüreğime anneKurşunların sevdası,Zulümlerden bıktım usandımYüreğim kanıyor anne,Kara bulutlar bir sağanaktır tutturmuş giderDünya zulüm, zulüm kokar anne...
Bookmarks