1-AMAÇ
Firmamızın faaliyetlerinde uyguladığı Yönetim sistemlerine ( ISG Yön. Sist. , Çevre Yön. Sist., Kalite Yön. Sist. ) ait yasal ve diğer şartların takibi temini, ilgili taraflara iletilmesi ve güncelliğinin takip edilmesi

2-KAPSAM
Firmamızın tüm faaliyetlerini kapsar.

3- SORUMLULAR
KaliteYönetim temsilcisi
ISG Yönetim Temsilcisi
Çevre Yönetim Temsilcisi
Birim sorumluları

4- PROSEDÜR
1. Firmamız tarafından çevre ve iş sağlığı ve güvenliğini sağlanması ve kanuni yükümlülüklerin yerine getirilmesi için gerekli mevzuatlar yönetim temsilcileri ve üst yönetim tarafından tespit edilir.
2. Yasal şartların neler olduğu dış kaynaklı dokuman listesi ile takip edilir
3. Yasal ve diğer şartların güncelliği için Internet, resmi gazete, sektörel yayınlar, vb takip edilir
4. Yönetim Temsilcileri mevzuatlarda ki değişiklikleri ve yeni yayınlan dokümanların kontrolünü aylık olarak yapar ve Kalite yönetim temsilcisine bildirir. Kalite Yönetim Temsilcisi kontrol sonuçlarını dış kaynaklı dokuman takip çizelgesine kaydeder.
5. Birim sorumluları da kendi işleri ile ilgili mevzuatlardaki takip eder değişiklik olması durumunda yönetim temsilcisine bildirir.
6. Kalite Yönetim temsilcisi tarafından gerektiği durumlarda kanundan doğan yükümlülükler ve buna bağlı olarak uyulması taahhüt edilen şartlar iç iletişim metotları kullanılarak ilgili kişilere duyurulur
7. Mevzuatlardaki değişiklikler birim sorumlularıyla da görüşülür ve gerekli durumlarda dokümanlarda ve uygulamalardaki değişiklikler yapılır veya yeni dokümanlar oluşturulur. (Talimat, çizelge, uyarı, kayıt, vs )
8. Belirlenen şartlar muhatap olan çalışanlara ve diğer taraflara iletilir ve gerektiğinde eğitimleri sağlanır.
9. Bu mevzuatlar dokuman kontrol prosedüründe de belirtildiği gibi ön yüzeyine firma logosu ve kontrollü doküman kaşesi ve kullanıma başlandığı tarih yazılarak tanımlanır. Değişiklik olduğunda ilgililere YT tarafından yenisi verilerek eskileri toplanır. Bir sureti bilgi amaçlı olarak iptal kaşesi vurularak saklanır.

5-REFERANSLAR
• Doküman Kontrol Prosedürü (PR-001 )

6-KAYITLAR
• Dış kaynaklı dokuman listesi (LS-002)
• Dış kaynaklı dokuman takip Formu (FR-045)