Arkadaşlar acaba biri biliyorsa yemeklik ve makine yağı arasındaki farklı söyleyebilir mi? araştırdım ama birşeyler çıkmadı...![]()
Arkadaşlar acaba biri biliyorsa yemeklik ve makine yağı arasındaki farklı söyleyebilir mi? araştırdım ama birşeyler çıkmadı...![]()
Birçok farkı var, adı üzerinde biri yemeklik biri makine yağı yani gres yağı! makine yağı içerisinde değişen oranlarda sabun bulunmaktadır
yemeklik yağları bitkisel yağ teknolojisinde görmüşsünüzdür. makine yağları sentetik yada yarı sentetik gibi çeşitli laboratuvarlarda üretilen basınç sıcaklık,nem gibi etkenlere dayanıklı,aşınmayı azaltan, sürtünmeyi düşüren sıvı maddelerdir.
gıda makinelerinde kullanılan yağların gıdaya uygun olduğuna dair sertifikasının olması gerekmektedir.
pinarcakir;
cevap için teşekkürler. Biraz sorum eksik olmuş yapısal olarak dememişim. özür dilerim. evet farklı biri asfalttan elde edilirken diğeri bitkilerden elde ediliyor. ama yapısal farklılık demek istemiştim. sabun miktarı ile bunun sanırım en önemli kısmını vermiş oldunuz. teşekküler...
ertugay;
cevap için teşekküler. olayın farklı bir boyutu aşınma, dayanıklılık düşünmediğim bir noktaydı. ayrıca gıda makinelerinde kullanılan yağların gıdaya uygun olduğuna dair sertifika işini de öğrenmiş oldum çookk teşekkürler...
Yemeklik yağlar;giserinin yağ asitleriyle yapmış olduğu bir esterdir.Makina yağları ise karbon ve hidrojen bağlarından meydana gelmiş uzun zincirlerdir.İçerlerinde aromatik halkalarda bulunur.
Bookmarks