Kaçımız geleceğimiz ile alakalı yapılan hesaplardan haberdar.
Size ilerde çok büyük ihtimalle sorumlu yöneticilik kavramının kalkacağını ve onun bir üst modeli diye tabir edebileceğimiz yeminli gıda müşavirliği hadisesini uygulamaya sokma düşüncesi olduğunu söylesem bu konu ilginizi çeker mi?
Peki öyleyse bu değişikliğin sadece isimlerde değil aynı zamanda yetkilerde de farklı olacağını söylesem.
Gene mi ilginizi çekmedi.
Ozaman bu müşavirlik projesi kapsamında aynı zamanda denetleme faaliyetinin özelleştrilmesinin düşünüldüğünü biliyormuydunuz?
Hepimiz mesleğimiz ile alakalı bir takım sıkıntılardan serzenişlerde bulunuyoruz.
Maaşlardı, özel sektördü,merdiven altı imalathaneydi, denetimlerin yetersizliği idi, belgelendirme kuruluşlarıydı vs vs.
Şimdi bu sektörde önemli bir yaptırım gücü olan ve devletin elinde vede kontrolünde olan denetim sürecinin özelleştirilmesi planlanmaktadır.
Nereye gidiyoruzun hesabını yapıyormuyuz?
Öncelikle bu gidişhatı bir tehlike olarak algılıyormuyuz?
Şayet tehlike ise, bu bizi ne kadar endişelendiriyor?
Şayet endişe duyuyorsak bu süreci engelleme yada yönlendirme adına ne yapıyoruz?
Herkes şöyle bir kendini hesaba çekmeli.
Gelecekte oluşabilecek sıkıntıların hesabını önce kendisine vermeli.
Ondan sonra rahat ve huzurlu bir şekilde başını yastığa koymalı.
Bir zaman gelecek bir arkadaş bize bunların olacağını uyarmıştı diyeceksiniz.
O vakit kendinize sorun. Peki biz ne yaptık?
Sevgilerimle

LinkBack URL
About LinkBacks
Paylaş

Alıntı
daha hiçbirşey yapmadık, bugüne kadar daha çok kliniklere yöneldik, gıdaya asıl bundan sonra giriyoruz, kolları sıvadık, çalışmalarımızı hızlandırdık dediler. Bizim odamız için birkaç önerileri oldu, gıda mühendislerinin işsizlikten yakındığını, odamızın üye sayısının ve gücünün yetrsiz olduğunu bildiklerini söylediler, işsiz olan bir gıda mühendisi hiçbir yere başvurmadan doğrudan odanın kapısını çalabilmeli, oda ise bir veri tabanı oluşturmalı, illere göre mühendis arayan firmaları belirlemeli, kendisine gelen mühendisi bu firmalara yönlendirmeli, bir nevi atama yapmalı gibi bir önerileri oldu, sanırım 15-20 yıl kadar önce kendi odaları bunu yapıyormuş. Konudan biraz saptım kusura bakmayın, içimde kalmıştı bunları paylaşmak istedim. Özellikle Oğuz Hocamın "Normalde odanın tek başına çalışması yeter ama bu işi bize bırakmak yerine özellikle veterinerler kendi tekellerinde olması için uğraşıyorlar." sözlerini okuduktan sonra aklıma hemen 3 ay önceki bu görüşme geldi. Haklısınız hocam, istedikleri aynen o
Yani kimi sorumlu yöneticiler işletmeye hile anlamında ne kazandırırım ı daha çok düşünüyor. Tabiki Azınlıktır diye umut ediyorum. 

Bookmarks