OSMANİYE’NİN SİMGESİ: YERFISTIĞI
Ekonomisi, Üretim Tekniği, Hastalık ve Zararlıları, Gıda Sanayi Açısından Önemi
Yazarlar
(Konu sırasına göre)
Doç.Dr.Aykut GÜL
Prof.Dr.Halis ARIOĞLU
Prof.Dr.Kazım TÜLÜCÜ
Prof.Dr.Mehmet BİÇİCİ
Prof.Dr.Faruk ÖZGÜR
Prof.Dr.Hasan FENERCİOĞLU
İÇİNDEKİLER
1. Dünyada ve Türkiye’de Yerfıstığı Üretim Ekonomisi...........12.2.3. Ekim Nöbeti............................................ .......................36
1.1. Giriş .................................................. ..............................1
1.2. Dünya Yerfıstığı Üretiminde Gelişmeler..........................3
1.2.1. Ekili Alanlar .................................................. ...................3
1.2.2. Üretim .................................................. ...........................6
1.2.3. Verim .................................................. ............................8
1.2.4. Tüketim .................................................. .........................8
1.3. Türkiye’de Yerfıstığı Üretiminde Gelişmeler....................9
1.3.1. Ekim Alanı.................................................. .....................9
1.3.2. Üretim .................................................. .........................10
1.3.3. Verim .................................................. ..........................14
1.4. Dünyada ve Türkiye’de Yerfıstığı Dış Ticareti ...............15
1.4.1. Dünyada Yerfıstığı Dış Ticareti .....................................15
1.4.2. Pazarlama......................................... ............................19
1.4.3. Türkiye’de Yerfıstığı Dış Ticareti ...................................19
1.4.4. Yerfıstığı Üretim Maliyetleri ...........................................21
1.5. Sonuçlar.......................................... ..............................26
1.6. Öneriler .................................................. .......................28
1.7. Kaynaklar .................................................. ....................31
2. Yerfıstığı Üretim Tekniği .................................................. .33
2.1. Yerfıstığının Önemi .................................................. .....33
2.2. Yerfıstığı Tarımı .................................................. ..........34
2.2.1. İklim İsteği .................................................. ..................34
2.2.2. Toprak İsteği .................................................. ...............36
2.2.4. Toprak Hazırlama .................................................. .......37
2.2.5. Besin İsteği ve Gübreleme......................................... ...37
2.2.6. Azot Gübrelemesi .................................................. .......38
2.2.7. Fosfor Gübrelemesi .................................................. ....39
2.2.8. Potasyum Gübrelemesi....................................... ..........40
2.2.9. Kalsiyum Gübrelemesi (Kireç).......................................41
2.2.10. Tohumluk ve Çeşit Seçimi.........................................41
2.2.11. Ekim .................................................. ........................43
2.2.11.1. Ekim Zamanı .................................................. ...........43
2.2.11.2. Ekim Sıklığı .................................................. .............43
2.2.11.3. Ekim Derinliği .................................................. ..........44
2.2.12. Bakım................................................. .......................44
2.2.12.1. Çapalama ve Yabancı Ot Kontrolü ............................44
2.2.12.2. Sulama .................................................. ....................45
2.2.13. Hasat ve Kurutma........................................... ...........46
2.3. Depolama.......................................... ............................47
2.3.1. Depo Sıcaklığı (Hava sıcaklığı).....................................48
2.3.2. Depo Nisbi Nemi .................................................. .........48
2.3.3. Yerfıstığındaki Rutubet Oranı........................................48
2.3.4. Depo Havasının Kokusu ...............................................49
2.3.5. Depo İçerisindeki Böcekler.......................................... ..49
3. Yerfıstığı Sulaması .................................................. .........50
3.1. Giriş .................................................. ............................50
3.2. Sulamanın önemi ve bilinmesi gereken hususlar: .........51
3.3. Yerfıstığı ile İlgili Özellikler ............................................51
Devamı...
Dosya Türü: pdf
Şifre: www.forumfood.net
|
|
|||||
|
|||||
|
|
|||||

LinkBack URL