herkese soruyorum çalıştığınız iş yerinde ne gibi sorunlar olursa işi bırakırsınız eğer işi bırakamıycaksanız nasıl bir çözüm yolu ararsınız![]()
herkese soruyorum çalıştığınız iş yerinde ne gibi sorunlar olursa işi bırakırsınız eğer işi bırakamıycaksanız nasıl bir çözüm yolu ararsınız![]()
HİÇ AMA HİÇ SEVEMEM ===En sevmedığım şey işletme tabiriyle sağlam yalamalardan ötürü yapmadığım bir işi bana yıkmaları.eğer işimi ıyı yapıyorsam bana çamur atılır ve bana deılde onun sözuyle hareket ederlerse restı koyarım.
Allah yalamalardan korusun bizleri)))
İşi bırakmak zordur,bir süre geçirdiyseniz ikamesini bulmadan ayrılmak zekice olmayacaktır.(Geçiminizi kendiniz sağlıyorsanız, destek görmüyorsanız). İş inada bindiyse kovdurun kendinizi tazminat size uzun bir süre de yeter...
1-2 aydır çalışıyorsanız resti çekin ama zaman geçtikçe iş bulamadıkça bu durum azalacaktır.
En doğrusu işi kökünden çözün; sırf iş veriyorlar diye işe girmeyin. Ruhunuzu kişiliğinizi de kandırmayın yalandan yere, neye yeteneğiniz varsa o alanda arayın o alanla ilgili çalışın. 'Hayır'larınız olsun.1 milyon dolar verseler .... konuda çalışmam dediğiniz bir yada fazla alan olmalı. Ben her işi yaparım demekten doğuyor hep yanlışlar. Unutmayın Her işi yapan değil yatanlar kaytaranlar bir şirkette kalıcı ve başarılı oluyor. Özellikle Küçük ve orta ölçekli firmalarda. Çünkü yetişmişlik,beceri,yetenek, içerideki mevki sahibi cahil kişilerin koltuğunu sallamaktadır ve kuyu kazma projeleri size doğru bu noktada başlar işte. Sektörün en az %80 i de böylelerinden oluştuğuna göre büyük ölçüde yanlış değil bu yorumlar.
KESİNLİKLE katılıyorum... yazının 3,paragrafına...)
bende katılıyorum bir işi yaptıkça her işi üstüne yıkıyorlar insanın
ben de katılıyorum bilmiyorum demelisin .Ben de tatilim olmamasından dolayı pes ettim şu an![]()
herşey para değil sonuçta bence insan sevdiği ve mutlu olduğu yerde olmalı hayırlısı güvenligıda
işi bırakamicaksam eğer sorunu çözme yoluna giderim, inat ederim ve sorunu bir şekilde çözmeye çalışırım. mesela geçen sene geldi başıma. sinir krizi geçirmeme ve içimden çalıştığım yerden ağlaya ağlaya kaçma hissi uyandıran pek ii olmayan birşey. evet biraz ağlanıp sızlandım ama inat ettim oturdum eşek gibi (aferdersinz ama daha net ifade edemezdim)çalıştım. ha ağlanmayı da çok uzatmadım. ve şu an kaçmadığm için çok da mutluyum. bir kez daha böyle birşeyle karşılaşırsam ne yapacağımı çok iyi biliyorum, üstelik bu bana güç verdi..üstesinden gelemeyeceğimiz birşey olmamalı arkadaşlar, başarı korkup kaçanı bulmuyor..
çalışanların ücretleri çok geç ödeniyor, 3 kuruş maaşları olan adamların içeride alacakları büyüyorsa, otorite sağlayamazsınız.ben bu durumda dayak yemeden gitme yanlısıyım![]()
evet arkadaşlar sonunda olduu entirika dolu işyerinden ayrıldım umarım bir an önce iş bulurum öle bir yerde çalışcagıma calısmam daha iyi
eğer çalıştığın yerin sana bir faydası olmuyorsa, aksine senden alıyorsa, en iyisini yapmışsın derim. öle bir yerde çalışcagıma calısmam daha iyi demişsin, demek ki sana bir katkısı yoktu üstelik mesleğinden soğutuyordu. üzülme, istediğin gibi bir yer mutlaka bulacaksın, sabırlı davranmaya bak sadece. şu an çalışmıyorsan eğer, eski işyerindeyken seni nelerin zorladığına bakıp o yönlerini geliştirebilirsin bence. bu herhangi bir konu olabilir, mesleki, sosyal.. eğitimlere katıl mesela, hem kendine daha çok güvenin gelir, hem de eksik yönlerini tamamlayabilirsin.
ayrıca seni rahatsız eden her neyse bu işyerinde, birdahaki görüşmende bunları gözönüne alıp işi kabul et bence. böylece çok daha rahat edeceğine inanıyorum..
Hayırlısı demiyeceğim çünkü bu sözün anlamı daha çok bizim ülkede çoğu yerde olan oldu düşün artık anlamına geliyor. Bunun yerine gözün aydın diyorum sadece kafa ütüleyen sözde bir işten ayrıldığını anlıyorum cümlelerinden...
Bence kafanı toplamak ve yeni fikirler kurmak için paha biçilmez bir fırsat yakaladın. Bu boşyere işe gidiyor olmaktan çok daha değerlidir.
Ben her işten çıkarılışımı kişisel gelişim için yeni ufuklar için bir fırsat olarak gördüm. Ve her girdiğim işte daha yeni ufuklarla üstüne birşeyler koyarak başladım.İdealistlik diyorlar oysa ben mesleğimi bilimsel gerçekleri çerçevesinde uygulamaya çalışıyordum. Varsın eski patronlarım yöntemlerimi beğenmesin, benim tek amacım onları mutlu etmek olsaydı bu mesleği hiç yapmazdım. Bundan sonra da kendime daha uygun bir fırsat yakalarsam benim şirkete ne kadar uyduğum değil şirketin benim gibi bir mühendisin çalışabilmesine ne kadar uygun olduğu önemlidir.
henüz iş tecrübesi olmayan fakat stajda kazandığım deneyimlerden yola çıkarak öle ortmlarla karşılaşıyosunki üç maymunu oynamak bile yetmiyor ...dolayısıyla sen işini istedğin kadar iyi yap ortam koşullar mesleğinden işinden soğutuyor ....herşey çok daha güzel olucaktır siz inancınızı kaybetmeyin yeter ki...
Evet arkadaşlar.Mücadele etmemiz şart.Burada herkesin ortak sorunu.Neden işin ehli olmayanlara bırakıp gidelim.Tabiki ahlaki değerlerin çatladığı,helal haram kavramının kalktığı ve her türlü şüpheli işlerin döndüğü durumlarda bir yere kadar mücadele.Ancak İlhami Bey in dediği gibi şirketlerdeki luzumsuz insanlara insan sağlığı ile oynama fırsatı tanımamalıyız.
oba... tam uzuuun uzuuuun yazasım gelen bir anket buldum =)
çalıştığım iş yerinde cinsiyet ayrımcılığı ve kadroculuk varsa ve bunlara çanak tutan bir müdür varsa basar istifayı gideririm.
sabahları işe giderken ciddi ciddi gidesim gelmiyorsa, iş güç dolayısı ile manitamın yüzünü unuttuysam, arkadaşlarım evlenirken yanlarında olamıyor sadece facebooktan resimlerle bakıyorsam, annemle evde görüşemiyor ve gün içinde telefonla irtibat kuruyorsam, ödedikleri maaşı harcayacak zamanım olmuyorsa istifa etmem ama... beklerim, ta ki son damla ile taşıracak bir müdür gelene kadar...
evdeyim, yüzümde maskem ile kahve içip kadın programları seyrederek kendimi rehabilite ediyorum =) şu an iş ararken tek kıstasım huzurlu olsun...
Bookmarks